Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.5)Trailer
Stream på

The Abigail Mysteries (2023)

Abby(Gordon), en podkastvert og amatørdetektiv, vender tilbake til hjembyen sin og oppdager et mysterium når naboen hennes Marian Weston(Abercrombie) blir funnet død. Hun mottar mystiske beskjeder med bibelvers som den avdøde har etterlatt seg og blir fast bestemt på å avsløre sannheten. Abby og politibetjent Matt(Green), en gammel kjent, jobber sammen for å finne gjerningsmannen. Deres søken, ledet av bibelske spor, bringer dem nærmere løsningen på gåten, og de utvikler et sterkt bånd både profesjonelt og personlig.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

12
1t 27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ansley Gordon
Manusforfatter
Skuespillere
Ansley Gordon
Abby Broukes
Bret Green
Matt MacAdams
Karen Abercrombie
Fru Marian Weston
Doug Waldo
Tom Broukes
Suzanne R. Neff
Penny
Sean Dillingham
John Grey
Brit Laree
Sophia Broukes
Chris Lindsay
Theo
Deanna Claire Anderson
Snørrete resepsjonist
Produsenter
Ansley Gordon
Sjefsprodusent
Bret Green
Sjefsprodusent
Deanna Claire Anderson
Medprodusent
Vanessa Shapiro
Sjefsprodusent
Huck Shapiro
Sjefsprodusent
Scott Kirkpatrick
Sjefsprodusent
Dave Hickey
Produsent
Demetrios Anastasiow
Produsent
Annet
Becky Andress
Produksjonsdesign
Levi Holiman
Cinematografi
Mikel Shane Prather
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Krim med bibelske ledetråder

Fru Watson, som har vært en velsignelse for hele nabolaget, blir drept på mystisk vis, uten at de fleste mistenker det som et drap. Abigail som driver en lovende krimpodcast, finner ut at dette er noe mer en et vanlig dødsfall og får hjelp av barndomsvennen og politibetjenten Matt MacAdams. Underveis finner de flere ledetråder i form av bibelvers og en uventet sønn av fru Watson som plutselig og på mystisk vis dukker opp etter hennes død.

Det er ikke mange krimfilmer som har et kristent innhold. Men de finnes, og her er en av dem. Filmen fungerer fint som underholdning og den har et kristent budskap om å stole på Gud og be til Ham. Filmen viser også hvordan Abigail, som ikke lenger er så sterk i troen begynner å finne tilbake til den. Dessverre mangler filmen evangeliet, omvendelse og overgivelse i disse tilfellene. Abigail lider også under en skilsmisse der eks mannen snart skal gifte seg igjen. Det positive er at Abigail blir ledet av Gud til å tilgi sin ektemann for det han eventuelt hadde påført henne av sorg og skuffelser. Når det er sagt så er Guds Ord klar på at gjengifte ikke er greit, og gifter man seg på nytt så regnes det som hor (bl.a. Luk. 16:18). Selv om skilsmisse er sorgfullt og vondt og filmen har en forsonende tone med tanke på tilgivelse på dette området, men ingen tanke om å prøve å gjenopprette ekteskapet. Istedenfor, mens Abigail og barndomsvennen og politimannen Matt utforsker mysteriet rundt drapet på fru Weston så ser vi klart at det oppstår romantikk mellom dem, noe som selvfølgelig blir mer synlig mot slutten. Dette blir ikke satt et kritisk og bibelsk søkelys på, men sett på som noe som selvfølgelig er greit og kan i verste fall føre kristne seere til fall. Filmen har som nevnt gode budskapsøyeblikk, men samtidig kritikkverdige øyeblikk også. Politimannen blir ansett som trygg og sterk i troen, men vi ser ikke så mye til det, bortsett fra at han går fast i kirken og kan sitere et bibelvers som har hjulpet ham på veien.

Filmen kan fungerer greit som alternativ krimunderholdning for en troende, men vedkommende må være var på fallgruven påpekt ovenfor. Skuespillet kan virke noe tilgjort og kunstig og historien noe klisjé, men samtidig er det satt inn disse bibelversene som ledetråder fra fru Westons side, som om hun visste hva som kunne komme til å skje. Så noe oppfinnsomt er det fra et kristent ståsted, men ikke det mest spennende plottet etter min mening. Ikke en film som fenger å se flere ganger, men kan fungere som krimunderholdning en lørdagskveld. Merk deg at fru Weston spilles av Karen Abercrombie, som spilte bønnekjempen Miss Clara i Kendrick Brothers ”War Room”.
4 av 7 - -
0.33 sekunder