Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.7)
Stream på

Ufattelig kjærlighet (2022)

Under gullfeberen i California faller en bonde for en vakker kvinne med en traumatisk fortid. Kan han hjelpe henne med å konfrontere hennes indre demoner og lære å elske?

Vurdering

4.65 av 2 stemmer

Fakta

2t 14min
Redeeming Love
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
D.J. Caruso
Forfattere
Francine Rivers
Manusforfatter
Francine Rivers
Forfatter
D.J. Caruso
Manusforfatter
Skuespillere
Tom Lewis
Michael
Famke Janssen
Duchess
Eric Dane
Duke
Nina Dobrev
Mae
Livi Birch
Sarah Stafford
Brandon Auret
Magowan
Clyde Berning
Rab
Tanya van Graan
Sally
Produsenter
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Cindy Bond
Produsent
Roma Downey
Produsent
Jim Ameduri
Produsent
Francine Rivers
Produsent
Alysoun Wolfe
Produsent
Brittany Yost
Produsent
Simon Swart
Produsent
Annet
Brian Tyler
Komponist
Breton Vivian
Komponist
Rogier Stoffers
Cinematografi
Johnny Breedt
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En sterk film som allikevel er litt for åpen rundt det intime

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Redeeming Love”, baserer seg på Francine Rivers populære bok ”Ufattelig kjærlighet”, som den heter på norsk. Den handler om den prostituerte Angel som tjener til livets opphold ved å være byens mest populære hore. Fortiden hennes er tragisk med de følgene som har fulgt henne siden barndommen, og livet hennes er ikke lett. Kontrastene er store når Michael Hosea på den andre siden får et kall fra Gud om å gifte seg med denne horen. Han lurer på hvordan han skal klare å komme seg inn til henne og bli kjent med henne uten å måtte delta i syndige beskjeftigelser.
Som man nok skjønner ganske godt så baserer denne historien seg i tillegg på Hoseas bok i Bibelen, der Hosea får beskjed av Gud å gifte seg med en hore som et kall for Israel å vende tilbake til Ham. Dette er i beste fall en liten lignelse av den historien, bare fra et mer kristent ståsted.

Hva skal man si? Uten tvil vil denne bli/være kontroversiell blant kristne, mest pga. det seksuelle og sensuelle innholdet i filmen. Selv om scenene som presenteres rundt dette skjuler en del nakenhet så er det ikke langt fra det mange sekulære filmer viser til når de velger å ikke blotte så mye. Jeg forstår at det var på tide med en etterlengtet film basert denne romanen, men jeg synes også at mye mer kunne vært kamuflert av det overnevnte og allikevel fått den til å bli like bra, hvis ikke enda bedre. For en kristen samvittighet så blir det forstyrrende med de nevnte scener som kommer fram, samtidig som også det kristne budskapet kunne vært litt mer fremhevet, spesielt med tanke på evangeliet. Selv om handlingen til en viss grad kan kreve noen elementer av dette, burde filmskaperne mestret kunsten av å få dette til på en måte som ikke har et stort potensiale til å vekke opp hor i tankelivet (Matt.5:28). Spesielt synes jeg scenene man etter hvert ser mellom Michael og Angel også kunne vært dempet en god del. Slike scener skal jo være skjult for offentligheten i det ekteskapelige livet, og burde også være mest mulig skjult på filmlerretet. Dette klarer boken til Rivers fint, og derfor er det også litt urovekkende at Francine Rivers til og med har vært med på manusskrivingen av denne. Det vil nok være til stor skuffelse for mange konservative kristne som har sett opp til henne. Den kjente kristne skuespilleren og produsenten David A.R. White er også med i produsersetet, sammen med forfatteren, i denne filmen.
Mangelen på et klart og tydelig kristen budskap kan jo til dels unnskyldes ved at dette mer er en lignelse av en gammeltestamentlig hendelse med opphav i Hoses bok som allikevel på en skjult måte kan relateres til evangeliet. Dette kommer noenlunde til syne når Angel griper fatt i korshalsbåndet under vann når hun søker troen. Gud blir nevnt flere ganger og vi ser at Michael også kjemper noe i bønn og har et nært forhold til Gud. Jesunavnet blir kun nevnt en gang i filmen. Evangeliet blir aldri presentert for Angel, selv om hun kanskje forstår noe når det kommer til symbolbruken av korset.
På den mer positive siden innholder filmen et sterkt budskap om tilgivelse og det å i sannhet elske de som egentlig ikke fortjener det, selv om man feiler gang på gang. Vi får også senere se hvordan denne kjærligheten fører til en fantastisk gjenopprettelse i Angels liv, en kjærlighet som er eksemplarisk for de som sliter med ekteskapsproblemer eller er oppi skilsmisser og lignende. Selv om det kan være tøft, så vil den ekte kjærligheten utholde, være tålmodig, ja det meste i kjærlighetens lovsang i 1.Kor.13:4-7 presenterer i dette tilfellet.

Filmkvaliteten er grei, men ikke helt i øverste sjiktet. Jeg synes Tom Lewis ikke er helt overbevisende eller passende til rollen som Michael Hosea og jeg synes vi også godt kunne fått et litt dypere innblikk i troslivet hans og det kallet han fikk. Jeg synes også ting løste seg litt for enkelt for ham når han skulle hente Angel, spesielt når det kun var noen heldige som hver dag slapp inn til henne ved en slags loddtrekning. Noen slike sprekker ser vi i historien, men i det store og hele fungerer historien ganske greit. Abigail Cowen gjør en grei jobb i sin rolle som Angel. Jeg selv leste boken for mange år siden, men husker ikke helt hvordan boken er i forhold til filmen, men noen gjenkjennelser ble det. Jeg vil nok ikke direkte anbefale å se denne for en kristen, men hvis den kommer i en litt mer kamuflert versjon en dag så kunne det vært mer aktuelt å anbefale den. I tillegg til det overnevnte så innholder filmen en del andre forstyrrende scener for den sarte sjel. Når dette er sagt så synes jeg å huske at boken var god, så les den først, og gjerne bibelversjonen i Hoseas bok.
4.3 av 7 - -

Kontroversiell i kristen forstand

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er ingen tvil om at dette er sterk kost, spesielt siden det er en kristen film. Her er det mer nakenhet og sex enn det man er vant med fra en del av bransjen som er ofte veldig ren og holder tilbake på disse områdene. Det holdes nok noe tilbake om man sammenligner med hollywood ellers, men det er tydelig at man forsøker å vise en rå virkelighet - slik også bibelhistorien om Hosea handler om som romanen til Francine Rivers baserer seg på. Historien her inneholder også menneskehandel, hor, drap og bedrageri.

I filmen heter han Michael Hosea, og han hører fra Gud at han skal gifte seg med ingen annen enn den mest ettertraktede horen i den lille byen Pair of Dice, nemlig Angela. Om man har i tankene historien om Hosea og hva den var et bilde på så kan filmen gi mer av en dybde til seg, men det hintes ikke om betydningen så mye her - men snarere har man tatt historien inn i en Kristen kontekst hvor man kan legge inn budskap om kjærlighet på tross, tilgivelse på tross, tolmodighet, nåde, og hvordan imøtegå traumer etc. Selv om filmen er veldig grafisk og ønsker å strekke litt på snora for å gjøre det effektivt, så greier de ikke helt å møte dybden og behandle det utmerket, men kanskje godt nok(det er veldig vanskelig i filmformat når man prøver seg på slike temaer).

Man merker fort at kvaliteten ikke alltid er på topp, spesielt der det kreves mest av det filmatiske (slik som koreagrafi i slåss scener), men stort sett så er det god film med både det visuelle og skuespillet på et noe over middels nivå. Det er veldig bra fordi det er en vanseklig produksjon og da bør ikke ting komme i veien for at man blir berørt når man skal bli berørt. Og bli berørt, det blir man. Det er spesielt når Tolmodigheten til Michael prøves, når Angela sakte men sikkert endrer sin destuktive adferd, og når man tar oppgjør med fortiden som gjør intrykk. Det er også romatikk, men ikke av typen man ofte ser i en romatisk film - så vær forberedt.
5 av 7 - -
0.38 sekunder