Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Miraklet i Lourdes (2009)

I Miraklet i Lourdes møter vi mennesker som håper og tror, men som likevel er smålige nok til å gremmes over at miraklet lander på andre enn dem selv. Christine er en ung kvinne som er rammet av multippel sklerose. Hun er lenket til rullestolen og kommer seg hjemmefra kun hvis hun melder seg på turer av kulturell eller kristelig art. Tidligere har hun vært i Roma og nå går turen til Lourdes, åsted for Frankrikes, og et av katolisismens mest navngjetne mirakler. Stedet trekker visstnok fem millioner besøkende årlig, mange av dem pilegrimer som håper på helbredelse. Christine er ikke troende. Hun vil bare være med på et eller annet hvor hun kan treffe folk. Hun møter alle med et fantastisk smil som skjuler usikkerhet og lengsel etter livet. Hun får tildelt en ledsager som er mest opptatt av sine egne kjærlighetseskapader og hun er omringet av pilegrimer som hele tiden lar seg oppildne av rykter om mirakler og håper at neste mirakel skal vederfares dem selv.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 36min
Lourdes

Medvirkende

Regissør
Jessica Hausner
Forfattere
Jessica Hausner
Manusforfatter
Skuespillere
Orsolya Tóth
Child in Wheelchair
Hubert Kramar
Herr Oliveti
Katharina Flicker
Sonja
Elina Löwensohn
Cécile
Gerhard Liebmann
Pater Nigl
Gilette Barbier
Fr. Hartl
Léa Seydoux
Maria
Sylvie Testud
Christine
Produsenter
Martin Gschlacht
Produsent
Susanne Marian
Produsent
Philippe Bober
Produsent
Annet
Martin Gschlacht
Cinematografi
Karina Ressler
Redigering
Katharina Wöppermann
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Mirakler og Ave Maria

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi får i denne filmen et innblikk i livet til dem som drar på pilgrimsferd i håp om å bli helbredet, i dette tilfelle en gruppe syke og bevegelseshemmede. Vi følger den ikke troende Christine som lider av multippel sklerose, og er slik bundet til rullestolen. Alle de andre er der av forskjellige grunner, men på jakt etter det samme – helbredelse for kropp. De frivillige som tar seg av de syke, samt prestene, prøver å understreke at helbredelse for sjel er først – men i praksis er det kun kropp som gjelder. Det er ikke mange filmer som følger dette så nære og gjør dette så virkelig som denne.Det store spørsmålet er hvorfor ikke alle blir helbredet? Hvorfor noen, og ikke noen andre? Hvorfor en ikke troende og ikke en troende? Vi får for så vidt ikke veldig mange svar, men fra forskjellige vinkler blir det likevel belyst – sammen med sjalusi, vantro og stolthet når ting skjer. Man sitter og er interessert i hvordan folk vil reagere, og man blir litt irritert når man som en objektiv tilskuer skulle ønske at alle parter behandlet ting annerledes.”Miraklet i Loudres” er spekkfull av katolisisme og Ave Maria, folk som virkelig tror og folk som bare vil ha helbredelse. Som en ikke-katolikk så blir man litt overveldet og det vekker litt mistro til hele systemet, men det er også slik vi dras inn i filmen fordi hva om ting begynte å skje? Ville Gud vært der likevel? Jeg synes at filmen på mange måter greier å få oss engasjert uten altfor ofte å få feil fokus(jeg likte spesielt den anonyme gamle damen, hennes intensjon, drivkraft og historie) – eller være preget av produsentenes populistiske tanker. Dette er en annerledes film om mirakler som kan lett skape debatt og diskusjon og som gjør at du sitter igjen med spørsmål framfor svar.
4.33 av 7 - -

Mirakler i den katolske verden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Christine er en av mange som lider av et handikapp og er mer eller mindre desperate etter å bli helbredet. Uten å være katolikk eller troende så får hun anledning å bli med på en spesiell tur til byen Lourdes, som er kjent som et av de mest kjente stedene for mirakler innenfor den katolske tro. Dette stedet er en pilegrimsmagnet, spesielt for dem som er syke eller lider av et handikapp, noe hovedpersonen her gjør. Kan hun på en eller annen måte, ved å bli trillet rundt i rullestol forbi de forskjellige postene og tilbudene klare å knekke helbredelseskoden.Dette er en film der katolisismen står sterkt og Mariadyrkelsen er til å kunne ta på med sine sterkt rituelle bønner og ”Ave Mariaer”. Med andre ord er dette ingen film med sterk bibeltro karakter og fokuset ligger veldig sterkt på det å kanskje, hvis man er veldig heldig få lov til å se et mirakel og hvis man er ekstra utvalgt eller heldig, få oppleve et selv. Presten i filmen får mange spørsmål som sikkert mennesker lurer på i dag, samtidig som flere lurer på hvorfor noen blir helbredet og andre ikke. Det ligger med andre ord mange spørsmål og mye undring i luften sammen med filmens stille og litt mystiske flyt.

Stedet og legenden om Lourdes, hvis man skal kalle det for det, baserer seg på historien om Bernadette, som også er blitt filmatisert med tittelen The Song of Bernadette.Filmen har vunnet flere priser og er også blitt kritikerrost her i landet av bl.a. avisjournalister. Sylvie Testud er god i rollen som multippel sklerose rammede Christine og filmen i seg selv er ganske stillegående og rolig men veldig katolskreligiøs. Som en vanlig film kan denne fungere ganske godt, men som trosundervisning blir dette allikevel humbug og vrangforestillinger av hva det vil være å tro på Bibelens Gud.
4 av 7 - -
0.48 sekunder