Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Overcome (2007)

Sara(Twiss) er på topp i livet, hun er på sitt flinkeste i Tennis, og får muligheten til å bli med på en sommerleir for tennisspillere som kan gjøre henne enda bedre. Håpet hennes blir knust av gutten ingen liker - Colton(Sorenson).

Colton, er på bunn av sitt liv, ved å stadig drive folk bort og bølle rundt med alle. Han skader folk, mangler repsekt for de rundt seg og mobber de andre ungdommene for det de ikke får til. Så bestemmer foreldrene hans for å begynne å be om forandring i Coltons liv. En kveld når han er ute og fester kommer han i en bilulykke med Sara, og gjennomgår en erfaring som forandrer livet hans. Det blir ikke noen lett sak å overbevise omverdenen som man ikke før har hatt noe godt forhold til at man er en forandret person. Han må finne en måte å bevise til alle, men særlig Sara, at han er forandret.

Vurdering

4.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 25min
Turn Around
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brittany Wiscombe
Manusforfatter
Skuespillere
Caitlin E. J. Meyer
Ashley Pratt
Brian Brough
Doktor
Brittany Wiscombe
Poengholder
Sonja A. Nelson
Sykepleier
Bill Gillane
Dr. Pepper
Jaci Twiss
Sara Taylor
Matthew Reese
Trener Miller
Michael Groscost
Mr. Pratt
Carolyn Koskan
Jennifer
Loren Lambert
Mike
Produsenter
Brian Brough
Produsent
Elisa Jan
Sjefsprodusent
A.J.C. Pennyworth
Sjefsprodusent
Annet
John Lyde
Redigering
Michael Shumway
Komponist
Jeff Gustafson
Cinematografi
Anthony Straga
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt svak, men med sterke poenger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En moralsk god film laget av ”LDS” også kjent som mormonere. Filmen er godt tilpasset et kristent publikum også, men utifra hva jeg har forstått så finnes det en egen versjon for mormonere som har noen minimale forandringer.Filmen tar for seg viktigheten av å tilgi og gjøre opp med mennesker man har skadet og bli et medmenneske istedenfor en som lever et ”rampestreket liv”. Moralen er god!

Men jeg synes det manglet fokus på Jesus og evangeliet. Det virket som om filmen kun fokuserte på det å bli et bedre menneske og da var det et pluss å gå i menigheten som alle de ”snille” gjorde. Man kan lukte et snev av noe som ikke er som det skal når det viser seg at hovedpersonen ikke helt klarer å få fred med seg selv. Allikevel så er det godt å se at når man blir frelst så vil mye av det filmen får frem bli en virkelighet, der man vil gjøre opp for seg så godt det lar seg gjøre.Filmen bærer på en god bildekvalitet men ganske så elendig skuespill, selv om de prøver så godt de kan. Innimellom klarer Jaci Twiss, som spiller Susan Taylor, løfte litt på nivået, men det blir altfor mye opp og ned og vaklende. Mye hadde vært bedre hvis skuespillet hadde vært ordnet opp i! Ellers blir filmen noe flat selv om den har sine rørende øyeblikk.Denne filmen fungerer kanskje best for et kristent publikum med sitt moralske nivå men kan sikkert også få ikke-kristne på andre tanker. Men i det sistnevnte tilfellet er jeg redd for at evangeliet ikke kommer tydelig nok fram!

En helt grei film som forteller oss om viktige kristne prinsipper som bør være en naturlig del av livet vårt.
4 av 7 - -

En overraskende god ungdomsfilm

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Etter den ganske middels ”Belle and the Beast” av samme folkene, så likte jeg ”Overcome” mye bedre. Begge er laget av et Mormon selskap, men klippet om, gitt ny tittel og lansert på det kristne markedet uten mormon referanser. Mormonversjonen er basert på profeten Alma den Yngre, mens den kristne på Paulus. Budskapet er likevel helt og holdent kristnet i den anmeldte versjonen, og den har fått fram budskapet godt.Historien handler om Colton som forandrer seg etter en bilulykke, og fra å være den som mobber blir han den som prøver å gjøre ting godt mot de han en gang var slem mot. Han forandrer seg over natten, noe som kan virke litt for lett, men som ikke gjør så veldig mye siden filmen handler om at man må jobbe med seg selv om sine forhold til andre.Samtidig som det handler om å forandre seg så er det historien om Sara som prøver å komme inn på en sommerleir men som blir skadet på grunn av Colton. Det oppstår et vennskap mellom dem, men også noe søt musikk, noe som gjør filmen til en litt feelgood film.Dessverre har fotoansvarlig vært litt for åpen med blenderen og gjort det vanskelig for seg selv å fokusere riktig, og filmen har endt opp som en av de dårligste filmene jeg har sett på dette området. Det ødelegger litt fordi man så godt legger merke til det. Kamerakvaliteten er utvilsomt god, men ikke god nokk for kameramannen å håndtere. Skuespillet er litt så som så på en del av karakterene, men ganske så god på de yngre skuespillerne som jo er i fokus.Jeg vil si ”Overcome” er en overraskende god film, selv om også den har sine feil – men kombinasjonen med tro og ungdomsfilm er godt gjennomført.
4.67 av 7 - -
0.35 sekunder