Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.2)
Stream på

Tortured for Christ (2018)

En filmatisert gjenfortelling av Richard Wurmbrands(grunnleggeren av "Voice of the Martyrs") vidnesbyrd som fortalt i hans kjente bok med samme tittel. Vi følger Wurmbrand fra han begynner å tale det sovietiske kommunistregiment imot når de inntar Romania, hvordan han jobber med å spre evangeliet og så til slutt tatt til fange og torturert.

Vurdering

5.65 av 2 stemmer

Fakta

1t 7min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
John Grooters
Manusforfatter
Steve Cleary
Manusforfatter
Skuespillere
Emil Mandanac
Richard Wurmbrand
Raluca Botez
Sabina Wurmbrand
Catalin Babliuc
Hemmelig Politi
Virgil Aioanei
Hemmelig Politi
Adrian Anghel
Major Brinzaru
Bogdan Albulescu
Vladimir
Eduard Adam
Florescu
Gabriel Sandu
Petr
Relu Poalelungi
Lucien
Produsenter
John Grooters
Produsent
Steve Cleary
Produsent
Judy Grooters
Produsent
Cole Richards
Sjefsprodusent
Andrei Marinescu
Produsent
Ionut Alin Ionescu
Produsent
Alan Elias
Sjefsprodusent
Jim Dau
Sjefsprodusent
Annet
John Grooters
Redigering
Mark Chamberlin
Cinematografi
Matthew L. Fisher
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En oppvekker for den vestlige kristenhet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en sterk film som er baserer seg på Richard Wurmbrands bok med samme tittel. Den gir oss et kort glimt inn i Wurmbrandts liv og fangenskap i torturkamrene i Romania under Soviets styre. Vi får oppleve hans brennende kjærlighet til det russiske folk og spesielt de verste fiendene som er blitt dypt fanget i kommunismens garn og hjernevasket til å tro at det ikke finnes noen Gud. Her er Darwin, Nietzsche og Marx de store forbildene, men hos Wurbrant ser vi en levende kjærlighet for Jesus Kristus og evangeliet. Her møtes to store kontraster, og det hele starter med at han forferdes over hvordan høykirkelige personligheter gir etter for det kommunistiske styret.

Filmen er sterk med et tydelig budskap for det vestlige folk. Filmen gir livet et annet perspektiv og mye å være takknemlig for. Man kan bl.a. spørre seg etter filmen om man selv kunne vært villig å lide for Kristus slik Wurmbrandt og mange med ham? Hadde vi trengt litt mer forfølgelse enn det vi har? Jeg har ikke lest boken, så den kan jeg ikke sammenligne filmen med, men jeg synes filmen er noe kort og får ikke fortalt en fyldig nok historie. Jeg skulle gjerne blitt enda mer kjent med hovedkarakterene i historien. ”Tortured for Christ” bærer et noe mørkt preg, men midt i dette mørket får vi flere lysglimt i form av hjertevarmende bibelvers, kloke ord og en livsanskuelse der man blir vitne til et dyp kjærlighet og nød for sine fiender, basert på Jesu ord om å elske sine fiender, og å ”be for dem som forfølger dere”. Filmen når et slags høydepunkt når Wurmbrandt sier til ene torturisten sin at han ber for ham etter å ha gjennomgått enorme mengder med tortur.

Man kan se at filmen ikke har all verdens budsjett, men man har utnyttet budsjettet maksimalt og fått stilfull fotografering og et bilde som gjenspeiler historien og troverdige kulisser. Filmen har fin musikk, men noen ganger overdøver musikken og lyden i filmen selve fortellerstemmen. Her kunne lyden vært justert bedre under redigeringsprosessen. Filmen har tydelig spart på budsjettet ved å vise arkivbilder fremfor å fremstille original innspilt av f.eks. pansrede kjøretøy som vises frem fra kommunistisk side. Dette gir filmen litt dokumentarpreg, som allikevel ikke ødelegger så mye av filmens helhetsbilde. Filmen avsluttes litt brått og det hadde vært interessant og fått et enda bredere innblikk i Wurmbrandts liv. Hvordan gikk det med Sabrina? Barna? Oppstarten av ”Voice of the Martyrs”? Kanskje den ønsker å få oss til å lese boken for å dykke dypere inn i livet hans? Kanskje det kommer en oppfølger? Alt i alt en gripende film om hvor mye en kristen er villig til å lide for troen sin, koste hva det koste vil.
5.3 av 7 - -

Spredningen av evangeliet bak jernteppet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg har ikke lest boken om Richard Wurmbrand men jeg har hørt mye om han via prekener, så det var endelig på tide å se film om han når jeg nå fikk mulighet. Han var en Luthersk prest i Romania som startet en undergrunnskirke når Sovjet inntog landet etter slutten av andre verdenskrig. Historien er ganske lik det vi ellers har hørt fra behandlingen av kristne i sovjet, men her har vi det altså fra en av de største personlighetene på den tiden som inspirerte en bevegelse av kristne til å modig møte sin skjebne i det det ble forkynt evangeliet til de rundt seg og ikke minst russerne som var ateister i sin kommunisme. Filmen legger ikke skjul på hvor hardt Wurmbrand gikk imot kommunismen og det er en viktig del som ikke må glemmes, viktigere er likevel kanskje hvor modig han gikk inn for å be for sine fiender. Det tas også med historien om kona hans som også ble tatt til fange og sendt til kvinnelig fangeleir.

Stilen i filmen er noe annerledes også, for å ære de mange som mistet livet i fangenskap, og filmen er som fortalt av Wurmbrand selv som tar oss gjennom hendelsesforløpet. Det er også tatt inn noen bilder og avisutklipp fra virkeligheten som gir det hele en nesten dokumentarisk stil. Noen ganger føles det at det er et grep for å dele opp handlingen men jeg liker det og det passer godt med budskap og tidsbildet. Kvaliteten er god og det er lagt mye arbeid i å få laget en film som holder seg og som vil inspirere i det den blir sett. Bruken av både rumensk og russisk hjelper på å få filmen så autentisk som mulig.
6 av 7 - -
0.51 sekunder