Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Drømmen om Narnia 2 - Prins Caspian og Reisen til det Ytterste Hav (1989)

Prins Caspian kaller Lucy, Edmund, Peter og Susan til Narnia: han har nemlig stort behov for deres hjelp. Sammen med Aslan, den store løven, beseirer de kong Miraz i en spennende strid for å gjenopprette Narnias storhet og prakt. Flere år senere havner Lucy og Edmund, sammen med fetteren Eustace, nok en gang i Narnia. Denne gangen skal de assistere Caspian på en reise for å finne syv forsvunne lorder. Eventyret fører dem til sammenstøt med så vel drager som sjøormer.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

3t
Prince Caspian and the Voyage of the Dawn Treader
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Alan Seymour
Manusforfatter
C.S. Lewis
Forfatter
Skuespillere
Ailsa Berk
Aslan
David Thwaites
Eustace Clarence Scrubb
Warwick Davis
Reepicheep
Sophie Wilcox
Lucy Pevensie
Jonathan R. Scott
Edmund Pevensie
Richard Dempsey
Peter Pevensie
Produsenter
Paul Stone
Produsent
Colin Shindler
Sjefsprodusent
Jay Rayvid
Sjefsprodusent
Dale Bell
Sjefsprodusent
Annet
Alan Spalding
Produksjonsdesign
Adrian Uwalaka
Produksjonsdesign
Sarah Greenwood
Produksjonsdesign
Geoffrey Burgon
Komponist
Stephen Newnham
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Minneverdige eventyr basert på minneverdige bøker

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Andre del av BBC miniserien, er basert på to av bøkene, nemlig Prins Caspian som tar for seg de to første episodene og så “Reisen til det Ytterste Hav” som strekker seg over de 4 siste episodene. Det er litt rart å gjøre den på denne måten for det er egentlig snakk om to historier og jeg vil også prøve å anmelde begge.

Prins Caspian
Prince Caspian er en godt oppgradert fortsettelse i minisere seriene av historien om Narnia fra 1989. Borte er tegnefilmanimerte dyr og selv om kostymene fortsatt er ganske enkle så er det noen mer avanserte og ikke minst er kampscenene mye oppgradert. Det er en god del minneverdige roller i filmen som i hvertfall jeg husker godt fra min barndom, og det virker som at serien har fått et fotfeste i den britiske TV hverdagen etter første miniserien, og god nok til å fortsette som en serie basert på C. S. Lewis sine klassiske barnebøker.

Vi får gjensyn med alle fire barna fra første filmen i tillegg til Prins Caspian og ikke minst musen Reepicheep, dverger, fauner og andre vesener. Aslan er også tilbake som den veiledende kongen han er og som i mystisk stil er et kraftig rykte om som er på vei til å redde Narnia nok en gang med hjelp av sine unge betrodde. Denne delen av historien er heller ikke gjort så mye lenger enn det den trenger å være.

Har du lest bøkene og kanskje sett de nyere adapsjonene så anbefaler jeg deg også å ta en titt på denne gamle serien og la deg bli drevet med inn i eventyret, for den går ikke av moten.


Reisen til det ytterste hav
Av alle delene av den gamle BBC miniserien er “The Voyage of the Dawn Treader”, eller “Reisen til det ytterste hav” som boken henter på norsk, en av de mest minneverdige og som jeg også husker best av en eller annen grunn. Vi får gjensyn med to av barna fra de tidligere filmene sammen med Eustace og en eldre Caspian som nå er konge samt gode gamle Reepicheep. Kanskje er historien så minneverdig i og med at den ligner litt på Odysseén og Sinbad og skiller seg ut fra de andre ved at handlingen er lagt ut på sjøen og diverse øyer. Det er en spennende reise med mange hinder og store mysterier. Halvtimes episodene passer godt i takt med øyene som besøkes og utfordringene som møtes.

Med denne delen av serien virker det som at kvaliteten er skjerpet ytterligere sammen med budsjettet og alt har fått et litt mer voksent preg over seg til tross for evig mas fra en sutrete Eustace som er det eneste barnet virker det som. “The Voyage of the Dawn Treader” virker dermed til å passe litt eldre barn enn begynnelsen av serien og holder seg også bedre og tar også opp flere temaer på veien som kanskje kommer noe tydligere til syne i boken. Et verdifult bidrag som er god og få med seg dersom man først har begynt å se gjennom serien og friske opp minnene.
5.3 av 7 - -
0.54 sekunder