Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Pendragon: Sword of His Father (2008)

Året er 411, året etter at romerne trakk seg tilbake fra Britannia og Saxerne prøver å erobre landet. Saxerne angriper byen til Artos, som er blitt opplært av sin far til å tro på Gud og Hans planer, og legger den i grus. Familien blir drept og Artos ender opp som slave hos Saxerne der han begynner å tvile på Gud, men han greier å rømme og havner hos kong Ambrosius der hans ferdigheter imponerer kongen. Når han stiger i rang begynner Artos å skjønne at farens visjon ikke var basert på menneskelig styrke, men at det var en plan fra Gud. Utfordringen kommer når han så må velge å gå i døden for sin Gud eller forlate Guds plan og leve.

Vurdering

3.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 56min
Land: USA
Språk: Engelsk, Tysk

Medvirkende

Regissør
Skuespillere
Marilyn Burns
Wenneveria
Chad Burns
Lailoken
Andrew Burns
Kong Ambrosius
Raymond Burns
Justinian Pendragon
Nathan Ashton
Regeanhere
Adrianne Burns
Justinians kone
Erik Dewar
Brotus
Brian Ervin
Carasseus
Produsenter
Aaron Burns
Sjefsprodusent
Chad Burns
Sjefsprodusent
Marilyn Burns
Sjefsprodusent
Nicholas Burns
Sjefsprodusent
Raymond Burns
Sjefsprodusent
Andrew Burns
Sjefsprodusent
Annet
Aaron Burns
Produksjonsdesign
Aaron Burns
Komponist
Ethan Ledden
Cinematografi
Nicholas Burns
Redigering
Marilyn Burns
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Ambisiøst og storslagent, men skuffer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Allerede i åpningsscenen merker man at dette ikke er noen storbudsjett film. Noe med de litt for raske og stive overgangene som ikke passer til musikken blandet med ustø kameraføring gir raskt et amatørmessig preg selv om det rent visuelt ser fint ut. Heldigvis blir det bedre etter hvert. At voiceover lyden er feil i forhold til rommet og omgivelsene styrker inntrykket ytterligere. På den positive siden så er musikken veldig god(men det blir nesten for mye av det) og lydeffektene fungerer bra. Filmen gir helt i begynnelsen tegn på hvilket budskap som kommer til å stå i sentrum, men det blir ganske enkelt, nesten litt påtvunget(siden filmen fint kunne fungert uten, bare se på Braveheart) presentert gjennom i filmen og blir litt for mye overkjørt av handlingen som er å fri Britannia og kampene det medfører. Filmskaperne viser at de virkelig har jobbet mye med kostymene og settene som ser kjempebra og gjennomførte ut. Det gir også økt realisme med mange ekstra statister og fantastiske oversiktsbilder utover filmen. Spesialeffektene og datagrafikken er også av grei kvalitet.Det er veldig mye slag og kamper underveis, nesten for mye – og de er veldig like i kvalitet, så det er ikke så spennende som det kunne vært. Historien er ganske typisk, med persontyper vi har sett før så vi vet hvordan de er ved første møte, og kanskje litt treg i forhold til hvor omfattende historien er. Det er kjedelige øyeblikk, det er spennende øyeblikk, men filmen mangler morsomme øyeblikk. Skuespillet fra dårlig til middels med noen gode scener innimellom.Tross alt så synes jeg ”Pendragon” er et utrolig spennende og ambisiøst prosjekt som har kommet greit i havn, særlig er det visuelt veldig godt gjennomført. Vi trenger slike initiativ i filmbransjen, og hvis man greier å fange det beste fra denne filmen å ta det videre til de andre områdene kan man ende opp med en helt stålende film. Jeg skulle dog ønske at filmen hadde vært bedre siden den ser så lovende ut på coveret, traileren og hjemmeside, men på en måte så tilfredsstiller den likevel – litt på samme måte som den norske filmen Mengaloth. Jeg vil kunne anbefale ”Pendragon”, men da understreke at kvaliteten ikke er topp slik at man heller blir positivt overrasket hvis den faller i smak, for filmen har stort potensial.
4 av 7 - -

Mye talentfullt arbeid i denne

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en storsatsing av amatørfilmlagere og skuespillere som gjør alt for å få til en film der man kan få en ekte følelse av tiden da det ble hogd ned med sverd og skyti med pil og bue. Utrolig nok så er bildekvaliteten overraskende god og man får en følelse av at dette er en film. Effektene skuffer heller ikke så mye. Når det er sagt så merker man helt fra filmens spede start at skuespillet sliter mye gjennom hele filmen og når bildekvalitet og effekter virker ekte så minker filmens troverdighet gjennom skuespillet. Musikken i filmen er storslagen, men man får litt følelse av at man har slått litt for hardt på stortrommen slik at musikken blir noe overdøvende og det blir ofte at man ikke helt klarer å få med seg hva skuespillerne sier.Handlingen blir noe ustrukturert og rotete sammen med noe av fotograferingen, som stort sett går greit, men når det kommer til de store kampscenene så blir det litt for mye rotete filming selvom kampene sikkert er godt laget. I det hele så blir det noe vanskelig å vite hva som skjer til tider og hvorfor, selvom man kan skjønne det gjennom å resonere seg fram til det ettersom filmen skrider frem. Noe av engelsk dubbingen er også dårlig lagt på.Det kristne budskapet kommer frem tydligere enn i andre ridder filmer, kanskje fordi dette skal være en kristen produksjon, men samtidig så kommer den samme problemstillingen som ofte oppstår under slike filmer. Er slik krig Guds vilje? Hva ville en ekte Guds kriger gjøre? Dette er spørsmål man kan strides om.

Filmen tar frem noe av evangeliet på en fin måte selvom det mest går i krig. Vi får også høre opplest noen sitater fra Bibelen, selvom skriftene sikkert var en sjeldenhet på den tiden, men som filmen viser så hadde sikkert noen et par kopier av skriftsteder som kunne komme til nytte slik som filmen også viser oss.Dette blir en grei film hvis man ser på omstendighetene den har blitt laget i, og hvis filmlagerne er villige til å lære av sine feil og kan forbedre dem betraktelig til en eventuelt neste film så vil det også kunne love noe mer storslagent enn dette. Man kan merke at budsjettet er lavt men villigheten og satsingen på å få til noe bra er også der og det skal filmlagerne ha!
3.67 av 7 - -
0.49 sekunder