Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Caught (1987)

Tim Devon(Shepherd) bestemmer seg for å bruke studiepengene sine på å finne faren sin som han aldri har møtt, ved å forlate hjembyen Los Angeles. Han har kun navnet og byen Amsterdam som hjelpemidler.

Som så mange andre ungdommer som kommer seg inn i et fremmed land, inn i en ukjent by og med dårlig økonomisk status, så må han ty til stjeling på gata og til slutt bli en selger for en narkotika konge, og ikke bare det, han blir selv avhengig av narkotika.

Han blir stadig møtt av en vennlig person, en som bryr seg. Begge er ukjente, den ene fra India, mens Tim, som sagt er fra L.A. Vennskapet mellom disse vokser, og Tim får se at vennen hans har noe han selv mangler. Mens vennskapet dem imellom vokser, blir søkingen etter meningen med livet for Tim noe enda mer desperat, som til slutt fører Tim inn i en situasjon der han blir nødt til å velge side.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

12
1t 55min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
James F. Collier
Manusforfatter
Skuespillere
Billy Graham
Billy Graham
Billy Graham
Erik J. Meijer
Sprug
Pim Vosmaer
Wouter
Hans Kemna
Turist informant
Kimberley Simms
Aimee Lynn
Marnix Kappers
Peter de Bie
Jill Ireland
Janet Devon
Frederik de Groot
Jacques
Alex Tetteh-Lartey
Abraham Abimue
Produsenter
William F. Brown
Sjefsprodusent
Jerry Ballew
Produsent
Annet
J. Michael Hooser
Redigering
J. Michael Hooser
Produksjonsdesign
Ted Neeley
Komponist
Eduard van der Enden
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Viser oss kristenliv i funksjon

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Caught”, eller ”Fanget” som den så vidt heter på norsk, er en av de lengste filmene utgitt av World Wide Pictures. Denne tar for seg narkotikaproblemer, langing og det tomme livet som følger med. Det er også satt i stand en konferanse for Evangelister fra 174 forskjellige land verden over med Billy Graham i spissen. Vi møter tross dette en indisk misjonær som skal delta på konferansen men han blir uventet viklet inn i Tim Devons fatale liv der han i all desperasjon prøver å selge stoff for å overleve og kanskje klare å finne faren sin som han ikke har møtt.Filmen har et viktig budskap og det er interessant å se budskapet hovedsakelig komme fra denne Indiske misjonæren som for første gang møter den vestlige kulturen og det den har å tilby. Han har en virkelig, ekte og allikevel en barnslig tro til Gud og har et hjerte for mennesker som tydelig kommer til syne i hans møte med Tim. Evangeliet kommer fram samt et kristenliv i praksis.Kvalitetsmessig fungerer denne helt greit. John Shepherd prøver seg som skuespiller og viser hva han er god for, og det fungerer stort sett jevnt gjennom hele filmen. Filmen har noen actionscener som er helt greit lappet sammen og er visst den eneste filmen fra WWP som har fått 13års aldersgrense i USA. Filmen høstet en ”Top Film Award” for utmerkelse i media!Jeg synes dette er en god film og viser oss kanskje alt det ”The Prodigal” fra 1983 ikke fikk vist og gir oss et lignende budskap bare fra en annen vinkel og fra et annet sted. Misjonæren Rajam Prasad, debutert av Amerjit Deu, er en inspirerende figur gjennom hele filmen og er med å gjør slik at man kommer seg helskinnet gjennom denne og kanskje man også får noen oppvekkere underveis.

Det blir kanskje noen altfor tilrettelagte tilfeldigheter i filmen ved at Tim og Rajam stadig møter på hverandre på gaten uten å ha avtalt noe på forhånd. Kanskje det bare er Gud som leder? Dette er allikevel en film som gir det den har å gi og forteller oss en historie verdt å få med seg. Hvis du likte denne så liker du sikkert ”The Prodigal” og ”Morgenen skal komme” av samme produksjonsselskap. Legg merke til at Ted Neeley som spilte Jesus i ”Jesus Christ Superstar” har komponist rollen i denne filmen som kun er blitt gitt ut på VHS i Norge.
4.67 av 7 - -
0.4 sekunder