Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

To Save a Life (2009)

Jake(Wayne) er skolens populæreste gutt med en svært lovende fremtid, men verden hans rystes når en fæl tragedie rammer hans barndomsvenn. Nå tvinger Jack seg selv til å spørre "om han muligens kunne ha reddet ham?". Med hjelp fra noen flere venner begir han seg ut på en reise med mening, ved å bryte ned de "hellige" og sosiale barrierene på skolen ved å bli venn med den ensomme Jonny Garcia(Afable). Men når Jonnys liv kommer ut av kontroll, vill Jake ha det som må til for at ikke Jonny skal lide den samme tragiske skjebnen. Kan en person virkelig utgjøre en forskjell?

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

2t
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jim Britts
Manusforfatter
Skuespillere
D. David Morin
D. David Morin
Mark Rivers
Randy Wayne
Jake Taylor
Sean Michael Afable
Jonny Garcia
Arjay Smith
Matt McQueen
Nicole Franco
Kvinne i kirken
Dee Baldus
Mrs. Jones
Bubba Lewis
Danny Rivers
Robert Bailey Jr.
Roger Dawson
Lamont Thompson
Clyde Williams
Produsenter
Jim Britts
Produsent
Scott Evans
Sjefsprodusent
Nicole Franco
Produsent
Steve Foster
Produsent
Christina K. Y. Lee
Medprodusent
Annet
Christopher Lennertz
Komponist
Timothy Wynn
Komponist
C. Clifford Jones
Cinematografi
Dan O'Brien
Redigering
Sarah Sanders
Redigering
Rachel Britts
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Et viktig tema, men noe mangelfull

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Livet til skolens mest populære gutt blir totalt forandret etter at hans barndomsvenn tar livet sitt i skolegården. Skyldfølelsen dukker raskt opp når vennskapet deres tok en brå slutt etter at han ble sammen med skolens store skjønnhet, Amy Briggs. Han prøver å finne måter å sette plaster på såret sitt, men innser at hans forsøk ikke strekker helt til, inntil han oppsøker en pastor for en menighet. Det blir heller ikke så lett når han ser all hykleri som foregår der, men tross dette så velger han å se forbi dette og bli en rollemodell for de andre i menigheten, dette til og med før det viser seg at han har blitt kristen. Ikke lenge etter setter han inn et støt for å hjelpe skoleungdom som sliter, er ensomme og ikke har det så godt.Filmens budskap siktes hovedsakelig på det å være der for de som virkelig trenger det. Dessverre så blir fokuset altfor mye på det og filmen glemmer mye av det essensielle i kristenlivet og en radikal forvandling fra Guds side og ikke bare noe man velger å gjøre for å bli kvitt skyldfølelse.

Vi ser at Jake begynner å gå i en menighet og merker all hykleriet, men vil ikke la seg stoppe av det, plutselig så merker vi oss at han på et eller annet vis har blitt kristen, men tross dette så merkes det ikke en vesentlig "åndsforandring" i livet hans bortsett fra at han får noen gode moralske svingninger i livet i forhold til det han levde før. Den har noen gode budskapsmessige og varmende øyeblikk men jeg føler allikevel at den ikke helt tørr å forkynne budskapet om Jesus som veien til sann Frihet. Menigheten og møtene som vises frem virker mer overfladiske, verdslige og ikke helt kontrollfylte, men samtidig må det en ikke-kristen fyr til for å gi menigheten noen viktige lekser når det kommer til det med hykleri og dømming av andre. Ingen er selvfølgelig perfekt, men her ser jeg at man kunne hatt potensiale til å lage en kristen film med et litt mer Jesus- og evangelie- fokusert budskap som viser mennesker til Jesus for frihet og svar og ikke først og fremst til mennesker eller en menighet, for Jesus er perfekt, en menighet er nok ikke det.Historien er ganske greit bygd opp, spesielt første halvdel, før den begynner å bli litt hakkete, hoppende og mangelfull, spesielt når det kommer til budskapet. Skuespillet fungerer for det meste helt greit og filmen er et greit gjennomført produkt sett ut fra kvalitet, budsjett og stab.Som sagt så synes jeg filmen var noe mangelfull, men allikevel en film der man ikke kjeder seg. Man får en følelse av at det er satt inn mye arbeid i denne og det fungerer greit samtidig som filmen budskapsmessig ikke bringer så mye jeg hadde håpet. Jeg tror allikevel filmen er blitt laget på en måte som gjør at ikke-kristne ikke føler seg preket på men heller kan ta i mot budskapet om å hjelpe de utenforstående og ensomme. Dette kan være forståelig nok, men når kristne lager film, så synes jeg allikevel at evangeliet og Jesus skal kunne bli noe mer synliggjort enn det blir her. Det sekulære markedet har sine muligheter å bruke samme tema på sin måte hvis de ønsker det. En film som alt i alt kan være med å starte gode samtaler og kan være et godt hjelpemiddel i skoleklasser rundt om.
4.67 av 7 - -
0.28 sekunder