Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gone (2002)

Bill Hampton(Klug) og Dean Davis(Been) er to gjenstridige advokater som er sendt til Manila for å forsvare en multi-nasjonal korporasjon; men istedenfor møter deres sjebne de siste dager på jorden. Mennesker forsvinner, og det ser ut som om disse to, og "gjengen" deres, nesten er de eneste menneskene igjen i dette landet. Tørste, på søken etter vann, og på leting etter en løsning på den store katastrofen som har rammet dem, og mange andre. Store katastrofer oppstår mens hovedpersonene prøver å måle seg opp med verden, menneskeheten, og til slutt og ikke minst Gud.

Vurdering

2.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 17min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Timothy A. Chey
Manusforfatter
Skuespillere
Timothy A. Chey
Jay Nelson
Dirk Bean
Dean Davis
Chris Daluz
Den blinde mannen
Bianca Lapus
Helen Lopez
Joel Klug
Bill Hampton
Produsenter
Timothy A. Chey
Produsent
Leo Villalon
Produsent
Annet
Jean Lim
Produksjonsdesign
Jason Cahapay
Redigering
Joel De Guzman
Cinematografi
Sherwin Castille
Komponist
Jiki Santos
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En ganske meningsløs endetid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det beste med Gone er kanskje musikksporet som virker veldig bra og skaper litt stemning filmen, mens lydsporet ellers er middels til dårlig. Handlingen er litt så som så egentlig, men noen bra sider med hjelp av tidvis god kameraføring hever den litt, men for det meste virker det litt håpløst og vi blir introdusert for litt for mye tilfeldigheter underveis som viser seg til slutt å ikke alltid være så tilfedige. Men hele filmen blir slik litt ødelagt, og det er ikke så tydelig klar handling fordi hovedpersonene bare skal ”bort” fra der de er og blir dratt litt fram og tilbake. Det blir litt kjedelig rett og slett.Regissør Tim Chay har, slik som i ”The Genius Club”(som kom en stund etter denne), tatt i bruk ”genier” som er kremen av advokatstudentene i landet. Det setter grensa til denne filmen litt opp, men man blir skuffet når filmen slett ikke handler om noe veldig avansert tenkning eller advokatisk virksomhet. I stedet handler den litt om sikkert det mest diskuterte temaet gjennom hele utdannelsen, nemlig etikken i det å forsvare en som er skyldig. Slik det blir gjort i filmen blir litt for lite advokatisk, og litt for mye mannen i gata prat som akkurat har oppdaget at dette er et problem.Hovedpersonene diskuterer ellers mye om Gud og kommer fram til en god del ting sånn litt etter litt i deres ferd mot Gud og når endetiden utaterseg slik en hjemløs forutsa, men mangler god referanse til materialet(kristne personer eller bibelen). Jesus blir først brakt på banen helt på slutten, mens det ellers i filmen for det meste er snakk om Gud(nesten som om regissørene mot slutten har sett at, oi, vi har jo ikke tatt med Jesus). Men det er litt hvordan jeg føler om filmen. De ser ut til å ha prøv å lage en ganske spektakulær film med noen spektakulære effekter, vinkler, helikoptre og militære med veldig vekslende hell.

2.33 av 7 - -

Skuffende på flere områder

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen starter sakte men sikkert med å sitere Jesaja 53:2-3 og avslutter også med et bibelvers.

Denne baserer seg, som de fleste endetidsfilmer gjør, på pre-trib teoligien, dvs. forståelsen av at bortrykkelsen vil skje før den store trengselstiden tar til.Inntrykket man sitter igjen med etter bortrykkelsen har funnet sted er at nesten alle mennesker på Filippinene har blitt borte og at noen få stakkarer blir igjen for å kjempe en hard kamp for å ikke tørste ihjel, eller drikke blod, bli truffet av hagel på størrelse med bowlingkuler eller få stjerneskudd i hodet.

Filmen blir veldig ensidig og enkel og man har ikke spesielt slått på stortromma når det gjelder statistbruk.Alt i alt lider desverre denne filmen, og det er mye man kunne satt fingern på. For det første så går det ann å lage bedre lavbudsjetsfilmer enn dette, for det andre så går det ann å lage filmer uten at de får et dokumentarfilm look over seg, selvom det kanskje kan skape et ørlite realitetsbilde av en virkelighet som filmen da desverre ikke helt klarer å formidle.Lyden lider og det blir mye dårlig lyd på nivå med mange amatørfilmer, og fotograferingen blir også litt ustabil og man får på en måte en dokumentarfilmfølelse samt en følelse av at det er noen der ute som løper rundt med et videokamera for å dekke de siste begivenhetene som har funnet sted. Man mister den ekte filmfølelsen, rett og slett.

Filmen forteller oss også at verden er i totalt kaos, men man blir sittende igjen og spørre seg selv, hvor er kaoset? Hvor er den store trengsel?

Skuespillet lider også, bl.a. av dårlig dubbing til tider.Desverre blir dette en av de dårligere endetidsfilmer der ute. Men den viser jo at det kan finnes potensiale til forbedringer i kommende filmer av de samme skaperne. Sluttscenen oppå korset er nesten det eneste som kanskje er litt verdt å få med seg, selvom det ikke er de aller beste spesialeffektene på markedet, men kan bringe et lite håp for fremtiden!
2 av 7 - -
0.51 sekunder