Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Good Omens - Sesong 1 (2019)

En fortelling om den kommende armageddon der du møter en engel, en demon, en elleve år gammel Antikrist og en heks som forteller hva som vil utfolde seg.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

6t
Good Omens
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Douglas Mackinnon
Forfattere
Neil Gaiman
Manusforfatter
Terry Pratchett
Forfatter
Skuespillere
David Tennant
Crowley
Michael Sheen
Aziraphale
Miranda Richardson
Madame Tracy
Ned Dennehy
Duke of Hell Hastur
Bill Paterson
Tadfield Neighbourhood Watch
Stewart Scudamore
His Royal Highness
Sam Taylor Buck
Adam Young
Derek Jacobi
Metatron
Nick Offerman
Thaddeus Dowling
Produsenter
Neil Gaiman
Sjefsprodusent
Douglas Mackinnon
Sjefsprodusent
Caroline Skinner
Sjefsprodusent
Simon Winstone
Sjefsprodusent
Rob Wilkins
Sjefsprodusent
Tim Bradley
Produsent
Rod Brown
Sjefsprodusent
Phil Collinson
Produsent
Josh Dynevor
Produsent
Paul Frift
Produsent
Annet
David Arnold
Komponist
Gavin Finney
Cinematografi
William Oswald
Redigering
Michael Ralph
Produksjonsdesign
Emma Oxley
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Endetiden er nær. Kan den stoppes?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er alltid litt vanskelig å bedømme en hel serie, spesielt en som det skjer så mye i som her. Vi har en engel og en demon som etterhvert har bygget seg et sterkt vennskap når til slutt hendelsene som både himmelen og helvete har ventet lenge på begynner å nærme seg - nemlig verdens ende. Vi får tilbakeblikk til hvordan vennskapet har bygget seg opp helt siden tidenes morgen, og i møte med deres undergang der de må velge side går de begge imot hva de ble satt til på jorden for å gjøre. De vil oppfostre Antikrist til å kunne ta et valg ved å kjenne til godt og vondt. Det er bare en liten ting som går feil, nemlig at de velger feil barn - noe som betyr at det ugjenkallelige er sterkt på vei. Samtidig så har vi heksejegere på jakt etter hekser, en heks som følger spådommer fra fortiden, Antikrist som plutselig går fra å være barn til å bli en gryende ondt vesen - alt dette i en verden som sakte begynner å forberede seg på apokalypsen.

Det er mye å gripe fatt i, men hovedelementet i serien er at det er en komedie morsom som sjeldent er å se og som spiller på alle strenger den kan om både myter og bibelske elementer. Ja, det hentes fra tidligere tolkninger, som for eksempel ideen om at Antikrist vil være et barn, men det er også ganske så finurlige krumspring og tvister her til at det er en nyskapende serie rundt tematikken. Blir den noen ganger alvorlig? Vel, ikke egentlig, selv om det er et snev av feminisme her, et nikk til vennskap og et budskap om å gå sine egne veier. Det er også et element her jeg setter pris på og det er at Gud er allmektig og ingen vet helt hans plan - noe som på sett og vis er en del av historien fra begynnelse til slutt.

Basert på boken til Neil Gaiman og Terry Pratchett sier noe om hvor godt gjennomtenkt plottet er, og det er ikke spart på mye krutt for å få historien over på skjermen i en lattervekkende, overdrevet og noen ganger litt grotesk måte.
4 av 7 - -
0.41 sekunder