Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.7)
Stream på

The Good Place - Sesong 1 (2016)

The Good Place er en by for dem som har vært gode i livene deres, hvor de havner når de dør. Michael (Ted Danson) er arkitekten som bor og ser over byen. Når Eleanor (Kristen Bell) ankommer skjønner hun fort at hun ikke fortjener å være der. Med hjelp fra Chidi (William Jackson Harper) prøver hun å rette opp i sine feilsteg slik at hun endelig kan tjene sin plass i "The Good Place".

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

6t 30min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Payman Benz
Tucker Gates
Michael McDonald
Tristram Shapeero
Forfattere
Dylan Morgan
Manusforfatter
Josh Siegal
Manusforfatter
Matt Murray
Manusforfatter
Aisha Muharrar
Manusforfatter
Alan Yang
Manusforfatter
Joe Mande
Manusforfatter
Jen Statsky
Manusforfatter
Megan Amram
Manusforfatter
Michael Schur
Manusforfatter
Daniel Schofield
Manusforfatter
Skuespillere
Kristen Bell
Eleanor Shellstrop
Ted Danson
Michael
William Jackson Harper
Chidi Anagonye
Jameela Jamil
Tahani Al-Jamil
Manny Jacinto
Jason Mendoza
Produsenter
Megan Amram
Produsent
Drew Goddard
Produsent
Joe Mande
Produsent
David Miner
Produsent
Dylan Morgan
Produsent
Morgan Sackett
Produsent
Michael Schur
Produsent
Josh Siegal
Produsent
Jen Statsky
Produsent
Matt Murray
Produsent
Annet
Eric Kissack
Redigering
Matthew Barbato
Redigering
David J. Miller
Cinematografi
Dan Bishop
Produksjonsdesign
David Schwartz
Komponist
Barry Peterson
Cinematografi
Colin Patton
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Hvor er plassen for de middlemådige?

“The Good Place” begynner ganske banalt rent teologisk ved å fortelle oss når Eleanor spør hvem religion som hadde rett, at alle religioner hadde sånn ca 5% rett hver. Det setter et anslag på at en serie som havner om himmel og helvete, og det å havne på feil sted, ikke kan tilby så mye teologisk dybde. Det er likevel noen overraskelser på lur for de som liker filosofi.

I “himmelen” får nemlig alle de som har kommet seg gjennom nåløyet ved å opparbeide seg mange godhetspoeng på jorden tildelt sin sjelevenn, også Eleanor som var selvisk og et passe dårlig menneske må finne seg i å endre sin adferd for ikke å bli oppdaget. Hennes sjelevenn blir moralfilosofiprofessoren Chidi, som lover å ikke bare holde munn om mistaket til de som ikke kan gjøre feil, men også å hjelpe Eleanor å bli en bedre person. Dette fører oss inn i om enn ikke noe overfladisk gjennomgang(grunnet komedie formatet) av de viktigste etiske teoriene, slik som Aristoteles, Hume, Bentham, Kant, Rawls med flere, men overraskende nok så gis det noen mer eller mindre gode eksempler innarbeidet inn i seriens handling. Serieskaperne ser ut til å ha gjort noe jobb i å troverdig framstille moralfilosofi inn en ramme av komedie, noe jeg synes er fascinerende og morsomt i seg selv.

Det merkes også fort at dette er komedie med høy produksjonverdi og gode skribenter når humoren finnes på flere plan. En ting er de punchlinjene man ser komme på mils avstand, en annen ting er situasjoner som oppstår mellom karakterene, en tredje ting referanser som strekker seg over flere episoder, og så ikke minst de delene med humor som har et snev av alvor bak seg. Det fungerer, og jeg synes denne sammensetningen er ganske morsom, selv om hele serien på overflaten egentlig er en ganske så overfladisk komedie. Litt skuffet med retningen det går mot på slutten der det tas noen raske og litt for enkle beslutninger som nok gir serieskaperne forklaringsproblemer som må kostes under matta.
5 av 7 - -
0.36 sekunder