Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

7th Heaven - Sesong 1 (1996)

Presten Eric Camden(Collins) og kona Annie(Hicks) styrer en stadig voksende familie med kjærlig hånd i denne populære serien som tar for seg viktige temaer i vår moderne tid. Camden-familien må håndtere de mange små og store problemer som er forbundet med det å vokse opp og leve i dagens verden, og med sine humoristiske og appelerende historier kaprer de publikums hjerter. For til tross for alle opp- og nedturer klarer Eric og Annie å holde romantikken i live og familien sammen.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

15t 44min
7th Heaven - Season 1
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brenda Hampton
Manusforfatter
Catherine LePard
Manusforfatter
Ron Zimmerman
Manusforfatter
Jack LoGiudice
Manusforfatter
Molly Newman
Manusforfatter
Skuespillere
Stephen Collins
Pastor Eric Camden
Catherine Hicks
Annie Camden
Barry Watson
Matt Camden
Jessica Biel
Mary Camden
Beverly Mitchell
Lucy Camden
David Gallagher
Simon Camden
Mackenzie Rosman
Ruthie Camden
Matthew Linville
Jimmy Moon
Peter Graves
John Camden
Barbara Rush
Ruth Camden
Produsenter
Brenda Hampton
Sjefsprodusent
Aaron Spelling
Sjefsprodusent
E. Duke Vincent
Sjefsprodusent
Hynndie Wali
Medprodusent
Annet
Dan Foliart
Komponist
David Plenn
Cinematografi
Janet Weinberg
Redigering
Patricia Van Ryker
Produksjonsdesign
Gary S. Scott
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Mye god moral med gode hensikter

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”7th heaven” tar for seg familien Camden, med sine fem barn som stadig råker ut for diverse tragedier, intriger, misforståelser, mislykkethet og tårer, men alt dette veies opp med løsninger, forståelse, kjærlighet, tilgivelse, glede, humor og romantikk. Faren er teolog og prest, moren er også teolog men for det meste hjemmeværende og barna løper frem og tilbake og vi møter på tenåringskonflikter og uskyldig barnelatter.Denne populære og kritikerroste tv-serien tar for seg en del viktige temaer som mange andre serier i samme sjanger mangler. Den har mye god moral som spesielt foreldrene står for og som de så veldig gjerne håper skal smitte over på barna. Barna får slettes ikke lov til alt og flere tenåringer vil kjenne seg godt igjen i episodenes handlingsgang. Noen episoder er selvfølgelig budskapsmessig sterkere enn andre, og noen av episodene legger seg mer på hjertet enn andre.

Jeg savner allikevel noe mer av det kristne og Jesus sentrerte. Det skuffer meg at jeg ikke en eneste gang har hørt navnet Jesus bli nevnt i serien og man kan jo begynne å undre seg da. Dette vil jeg jo si at trekker noe ned selv om det stort sett kommer god moral ut av familiens overordnede som prøver så godt det lar seg gjøre å holde barna i tøylene.

En annen ting som trekker ned var i en episode der det ble spurt pastor Camden om hvem som kommer til himmelen, så var svaret at hvis man er en god person så er det bra nok. Dette er nok stikk i strid med Guds Ord. En tredje ting er at man sjelden kan høre faren i huset ta frem noe fra Bibelen i sine prekener, og Gudstjenestene blir heller mer et sted der man samles for å få en preken over hva som er viktig her i livet uten å blande inn så mye Gud og Hans Ord. Til tider så blir datene, som spesielt Matt er ute på litt for drøye, men forhåpentligvis vil enden av denne sesongen holde seg videre ut i kommende sesonger.Kvalitetsmessig må jeg si at denne skuffer en del. Bilde er OK, men kunne vært enda bedre. Der det skrenter veldig er nok på skuespillområdet. De minste rollefigurene gjør det overraskende bra, mens helheten i sesongen må dessverre sies å være på temmelig lavt nivå, noe som bør bli bedre i de kommende sesongene av serien. Tross dette så går det av og til litt opp og ned og noen av skuespillerne har en bedre dag på jobben enn andre til tider og motsatt. Innimellom blinkses det til med at noen av rollefigurene til og med klarer å se inn i filmkamera noe som egentlig ikke bør skje. Men her har serieskaperne forhåpentligvis lært noe til alle de 10 sesongene som følger.Jeg synes serien ble bedre og bedre etter hvert som den gikk. Og det blir spennende å se hvordan det hele fortsetter. De to siste episodene gir oss noe å se frem til i kommende sesong og det hele avsluttes på en god og verdig måte. Dette er en god serie for den som er lei av det moralske forfallet som skjer i film og seriebransjen i vår tid, og denne kan være med å lære barn og unge noen viktige elementer i livet. Tross dette så blir det moralske mye mer vektlagt enn det bibelsk åndelige. Mye humor er også med å redder denne sesongen.
4.67 av 7 - -
0.42 sekunder