Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Fireproof (2008)

I sitt arbeid redder Caleb Holt(Cameron) liv ved å leve etter det gamle ordtaket for brannmenn, å aldri forlate sin partner. Hjemme, i det kjølnende ekteskapet lever han etter sine egne regler som fører til at ekteskapet holder på å ryke. Han må nå kjempe om sin kones hjerte, enn jobb som ser ut til å bli vanskeligere enn å redde liv.

Vurdering

6.33 av 3 stemmer

Fakta

1t 58min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Alex Kendrick
Manusforfatter
Stephen Kendrick
Manusforfatter
Skuespillere
Alex Kendrick
Pastor Strauss
Kirk Cameron
Kirk Cameron
Caleb Holt
Erin Bethea
Catherine Holt
Jim McBride
Carl Hatcher
Tracy Goode
Benny Murphy
Janet Lee Dapper
Sykepleier
Tommy McBride
Kyle Joiner
Jason McLeod
Eric Harmon
Ray Wood
Mr. Campbell
Carla Hawkins
Tina Simmons
Produsenter
Alex Kendrick
Produsent
Stephen Kendrick
Produsent
Michael Catt
Sjefsprodusent
Jim McBride
Sjefsprodusent
Tracy Goode
Medprodusent
David Nixon
Medprodusent
Brad Weston
Medprodusent
Annet
Bob Scott
Cinematografi
Bill Ebel
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Virkelig brannsikker!

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

For tredje gang viser Sherwood pictures at de kan lage sterke og gode filmer, og at de gjør det bedre og lærer fra sine tidligere erfaringer. Denne gangen handler det om ekteskap, eller rettere sagt om å redde et ekteskap. Siden hovedpersonen Caleb er en brannmann så dras det en god del gode sammenligninger mellom yrket og ekteskap eller troen.Det er veldig få filmer som har et så rett fram og rent syn på ekteskapet som denne, og som har et budskap til alle gifte der ute om at det er verdt å redde. Det eneste filmen kanskje tar litt hardt på, er det at man ikke vet hva det er å elske uten Jesus og det Jesus ser ut til å være fasiten på hvordan redde ekteskapet. Det er jo på mange måter rett og riktig at Jesus er kilden til den type kjærlighet som redder ekteskap og forandrer mennesker, men det er jo slik at man uten å gå til Jesus kan både redde ekteskap og finne rett kjærlighet(og vanligvis ville bibelvers hintene i ”The Love Dare” og troen til Calebs foreldre vært godt nokk). Derfor er det fort gjort at de som ikke tror blir støtt. Men filmen støter de som lar seg støte av Jesus uansett. Det er tydelig Jesusfokus hele veien noe som betyr at vi kommer innom andre temaer enn ekteskap også.Men hva med underholdningsverdien? Det kunne fort blitt en tørr film med en del klisjeer, men filmskaperne har fått inn en god del humor og action. Jeg har sett mange kristne filmer, og hvordan det kristne budskapet om frelse blir implementert, og slik det blir gjort her har jeg sett før i mange andre lignende varianter. Derfor er det kanskje litt klisjé med egen vri, men for min smak litt for typisk og rett på. Den gode klippingen gjør filmen ellers lett og mer spennende å følge med på, men det er scener der filmkvaliteten er der at man får følelsen av lavkvalitet. Skuespillet derimot er veldig bra gjennom stort sett hele filmen, men varierer litt blant de mer uerfarne birolleinnehaverne. Ellers en film som er laget slik at når vendepunktet er nådd så vil man føle med å heie fram Caleb.Det er uansett bakenfor all tvil at filmskaperne har satt mye hjerte og bønn i filmen noe som skinner gjennom både selve filmen og reaksjonene som filmen har mottatt verden over. Det er en film som må sees og som er bland det bedre som er blitt laget. Sherwood Pictures er på god vei til å sette en ny standard for kristen film med sine lave budsjetter kombinert med god kvalitet.
6 av 7 - -

Varmt og ærlig om ekteskapet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter Kirk Cameron, kjent fra bl.a. «Left Behind» filmene og «The Way of The Master» tv-serien, i denne sterke og viktige filmen om å holde ekteskapet i live med å innse hva ekte kjærlighet egentlig er for noe. Jeg tror neppe det er laget en film som tar opp det med ekteskap på en slik radikal og bra måte som denne filmen gjør! Den har mange gode poenger å gi og mange ektefeller vil sikkert få et sterkere og mer stabilt ekteskap etter å ha sett denne, og det er det mange som allerede har sett filmen som vitner om å ha opplevd.Når filmen startet så virket skuespillet noe håpløst og jeg håpet at det ikke skulle fortsette sånn, men det tok seg heldigvis noe opp, selvom noen roller kunne vært jobbet litt mer med spesielt de «superkristne» rollefigurenes måte å gå frem på som man fort kan merke seg man har sett i så mange kristne filmer fra før og derfor viktig å ha godt skjerpet. Skuespillet er altså litt opp og ned og man mister kanskje noe av virkelighetsbildet i det hele men samtidig så ødelegger det heller ikke filmen men man får budskapet fram på en levende og god måte.Det noen kan reagere på er at kollegaen til Caleb hadde vært gift fra før av, før han ble frelst altså, og etterpå fått seg ny kone noe noen kan mene også er ubibelsk og at ekteskap er ekteskap selvom man er kristen eller ikke kristen, at Gud skapte ekteskapet for mennesket generelt og ikke bare for de kristne, og at man dermed ikke kan gifte seg på nytt! Men det finnes det mange meninger om og det blir heller ikke gjort noe stort ut av det i filmen bortsett fra at han nevner det for Caleb. Han er allikevel et godt forbilde og vitne på jobben for Caleb og etterhvert i filmen så er ikke fokuset så veldig mye på denne kollegaen lenger.

En annen litt unødvendig ting er denne kristne damen som kommer bort til Catherine i kantinen på jobben og sier noen «nødvendige» ord til henne, desverre blir den hendelsen litt klisjé og skuespillet litt uekte på det punktet. Men heldigvis er filmen alt i alt en god perle med god musikk fra kristne band som «Third Day» og «Casting Crowns».En film som dette kan jo være med å redde et ekteskap og anbefales spesielt for ektefeller og personer som sliter med ekteskapet sitt og kanskje ikke ser noen god utvei! Alex og Stephen Kendrick har klart det igjen etter «Flywheel» og «Facing The Giants», å lage en gripende og hjertevarmende film som vil gi deg smil rundt munnen og kanskje noen stille tårer nedover kinnet. En fjerde plass på Box Office og et budsjett på kun 500000 amerikanske dollar og overraskende god kvalitet sammenlignet med budsjettet gjør filmen til en sjeldenhet i den kristne filmverden.
6 av 7 - -
0.52 sekunder