Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Stream på

Will Faith Do Us Part? (2020)

For dem som ser på et personlig forhold til Kristus som det mest viktigste er spørsmålet om å gifte seg utenfor den kirken og tradisjonen man er vokst opp i veldig vanskelig, og spesielt mellom katolikker og protestanter.

Will Faith Do Us Part? gir oss historien til tre slike ekteskap og hvordan de jobber seg gjenom utfordringene slike forhold kan ha, når de tror på samme Gud men har varierende syn på en god del lære og levemåte.

Eksperter fra den Katolske kirken og forskjellige protestantiske retninger tar del i samatelene om hvordan disse parene kan leve i enhet innefor den variasjonen deres relasjon gir, samt hvordan dette kan bygges videre til den større kirkelige sammenhengen og være en vei til forsoning mellom kirkeretninger.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

54min
Land: Tyskland, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
David Peters
Skuespillere
John Armstrong
Seg Selv
Tom Ryan
Seg Selv
Robert Barron
Seg Selv
N.T. Wright
Seg Selv
Scott Brill
Seg Selv
Produsenter
Bill Curtis
Sjefsprodusent
Kathi Peters
Produsent
John Armstrong
Sjefsprodusent
Daniel Olson
Medprodusent
Very Rev. Thomas A. Baima
Medprodusent
Bill Carroll
Medprodusent
Annet
David Peters
Cinematografi
David Peters
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Enhet til tross for forskjellig tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne dokumentaren tar oss nærmere tre ekteskap som alle er mellom to personer som har vidt forskjellige syn på kirke, og hvordan de klarer å leve sammen og dele sin tro. Deretter går dokumentaren og ser på det større bildet, om enkeltmennesker klarer å forene seg, kanskje kirken i sin helhet også kan?

Jeg synes det er en helt grei dokumentar som tar for seg viktige diskusjoner, men blir litt for bred i sitt format. Det tas tid til å gå inn i ganske nære detaljer til familiene, slik som hvordan deres hverdag i kirken er, men det berøres ikke så mye på enkelte utfordringer. Den utfordringen som berøres mest er nattverden, dåp nevnes, og det er det - som om det ikke et ekteskap bar med seg større utfordringer i det å forene to vidt forskjellige teologier.

Når det går over til det større bildet, så synes jeg det er et veldig stort hopp fra det nære til det universelle, og selv om det er greit å ta med noe om økumenikk i en dokumentar som dette så synes jeg det ikke passer inn i det omfanget representert her. Kathi og David Peters har laget en egen dokumentar om økumenikk, så det er et tema som er deres hjerte nært, men skal man lage en dokumentar om ekteskap så kunne man fokusert med på nettopp det.

Det er fint at de har greid å få med seg en rekke kirkeledere for å dele litt om deres syn og vinkling på både “interfaith” ekteskap, samt også enhet mellom kirker.
5 av 7 - -
0.36 sekunder