Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.8)
Stream på

I Survived I Kissed Dating Goodbye (2018)

Tjue år etter "I Kissed Dating Goodbye"(på norsk "På jakt etter den rette") søker forfatteren av boka, Joshua Harris, nytt innsyn og konfronterer bokas innvirkning på en hel generasjon.

Vurdering

6 av 1 stemme

Fakta

1t 18min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Jessica Van Der Wyngaard
Forfattere
Joshua Harris
Manusforfatter
Jessica Van Der Wyngaard
Manusforfatter
Skuespillere
Joshua Harris
Seg Selv
Thomas Umstattd Jr.
Seg Selv
Dannah Gresh
Seg Selv
Shannon Harris
Seg Selv
Debra Hirsch
Seg Selv
Dale Kuehne
Seg Selv
Nicole L. Murphy
Brud
Isabel Ong
Kjæreste
Kristin Peebles
Kjæreste
Connally Gilliam
Seg Selv
Produsenter
Jessica Van Der Wyngaard
Produsent
Joshua Harris
Medprodusent
Thomas Umstattd Jr.
Medprodusent
Ali Cumming
Medprodusent
Rachel E. Dewey
Medprodusent
Henry Van Der Wyngaard
Medprodusent
Caren Van Der Wyngaard
Medprodusent
Helen Van Den Berg
Medprodusent
Andrew Fletcher
Medprodusent
Zana Wing Yau Gray
Medprodusent
Annet
Jessica Van Der Wyngaard
Redigering
Asher Graeig-Morrison
Komponist
Jamison Isaak
Komponist
C.J. Pulsifer
Komponist
Whitney Buckner
Cinematografi
Tze-Hung Seeto
Cinematografi
Joel Brandt
Redigering
Ryan Schroeder
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Verdifullt innsyn med viktige erkjennelser

Jeg har lest begge bøkene til Joshua Harris som er sentrale i denne dokumentaren og jeg har være del av en bevegelse på denne tiden hvor disse ideene hadde fotfeste i kirkekulturen og forment hvordan kristne tenker om sex og ekteskap. Jeg har også gått videre og lest et par av de andre bøkene som nevnes her, samt flere titalls andre, som en motvekt til Joshua Harris “I Kissed Dating Goodbye”. For mer var det en veldig god nyhet når Joshua Harris endelig gikk sin gamle og innflytelsesrike bok inn i sømmene og møtte kritikken og revurderte budskapet. I etterkant av denne dokumentaren gikk han helt ut og trakk tilbake disse to bøkene fra markedet. Det er også noe annet denne dokumentaren hinter begynnelsen til, noe som skjedde halvt år etter, nemlig at Joshua og kona informerte at de har tatt ut separasjon, og så en måned etter det fortalte Joshua Harris på instagram at han ikke lenger kunne kalle seg kristen. Det betyr ikke at verdien av denne dokumentar går bort, snarere tvert imot mener jeg at den er ekstremt viktig.

Det er viktig å gjøre et grundig oppgjør med sine tidligere feilsteg, og det er veldig modig av Joshua Harris å møte kritikken og gå argumentene i sømmene. Han er veldig forsiktig på sin vei men medgir at han har tatt feil på en god del områder for tjue år siden som han har holdt på siden da. Han går ikke helt langt nok eller dypt nok i filmen, men den viser en god og viktig start uten å tråkke på det kristne budskapet. Harris hører også med ikke kristne mennesker om saken samt flere eksperter og maler et ganske bredt bilde, men jeg skulle ønske han var enda mer personlig og ikke minst, at han var mer konkret på noen av historiene hvordan det ødela eller hjalp folk.

Stilen på dokumentaren er veldig bra med mange gode vinklinger. Synes at det kanskje er en overvekt av Harris prater til kamera på utvalgte steder, men ellers en god miks som gjøre dokumentaren fornøyelig å følge, spesielt om man har lest bøkene. Det er kanskje et forbeholdt at du har lest bøkene eller kjenner til problemstillingene for å få mest mulig ut av alt det snakkes om, men det er uten tvil interessant for en mye større krets. Det er ikke ofte man får et slikt innblikk i kristne datingkultur.
6 av 7 - -
0.38 sekunder