Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

3D Musicalen (1997)

Herr Leonardsen(Christiansen) og Frøken Ur(Møller) er lærere for den elleville musikk klassen 3D. Vi møter bl.a. på den skoleslitende punkeren Slim(Åleskjær) som står sterk i kontrast til skolelyset Amalie(Ramslien) og klassens nye fjes Christian(Hoholm) som sender sjokkbølger i klasserommet når han står fram som kristen. Debattene er igang, instrumentene er stemt og klassen, det er 3D!

Vurdering

4.34 av 2 stemmer

Fakta

10
2t 2min
Musicalen 3D
Land: Norge
Språk: Norsk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Gitten Havneraas
Forfattere
Stephan Christiansen
Forfatter
Skuespillere
David Åleskjær
Karl Oscar Fredrik von Olsen
Stephan Christiansen
Herr Leonardsen
Robert Iversen
Freddy Funk Moe
Kenneth Landmark
Fredrik Bjerke
Redvald Hjulstad
Karsten Kleiva
Bård K. Eide
Tommy Abrahamsen
Heidi Ramslien
Amalie Due Glystrup
Bjørn Erik Jødahl
Svein Skjærsnes
Vegard Hoholm
Christian Vold
Anne Nyrud
Jessica Jones
Annet
Stephan Christiansen
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En musikal utenom det vanlige

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en forrykende helaftens forestilling om den elleville musikklassen 3D. Forestillingen varer fra begynnelsen av skoleåret, gjennom russetiden og helt til slutten av skoleåret. Når klassen får vite at den nye gutten i klassen er kristen, begynner elevene å sette inn "gassen" for å holde seg lengst mulig unna denne "læren". Historien fører til at medstudentene begynner å søke etter en mening med tilværelsen. Vi får også innblikk i hvordan lærerne takler denne ganske så bråkete klassen, hvordan elevene takler hverandre og ikke minst hvordan det kan være å være kristen i en klasse med ”gale” folk.Oslo Kristne Senter har slått på stortromma, med Stephan Christiansen i spissen, og resultatet er 3D musikalen. Forestillingen inneholder flere sanger og låter skrevet av Stephan og sunget av musikere og skuespillere fra Bibelskolen Oslo Kristne Senter. I musikalens første bit blir man litt kjent med elevene og de forskjellige personlighetstypene for så å sjokkere klassen med at det finnes en kristen midt iblant dem. Dette fører til heftige diskusjoner om tro, tvil og mening med livet. Filmatiseringen får fram en del enkle og gode poenger som peker mot en skapelse og Gud. Åndelige sannheter blir også tatt frem, men evangeliet i sin helhet synes jeg er ganske mangelfull. Korset blir ikke malt og omvendelse blir ikke forkynt. Vi får høre opplevelser Christian har hatt med Gud, noen kloke ord i tale og sang, men kjernen i evangeliet kommer ikke så klart fram som jeg hadde ønsket. Det blir fortalt hvor herlig det er å tro på Jesus og hvilken fred og glede det gir, men det mangler noe vesentlig midt i alvoret som etter hvert utfolder seg. Det henvises til lengre og dypere samtaler med elevene, men burde ikke seerne få et dypere innblikk i det? Er ikke en del av målet med musikalen å nå ut med evangeliet?

Det er ikke spart på humor her og man kan ikke la være å trekke på smilebåndet. Ting kan være satt litt på spissen og humoren kan til tider overdøve noe av budskapet man prøver å få fram, men tidvis blir også alvorspreget tydeliggjort.Til å være filmatisert som en musikalforestilling så fungerer dette ganske bra innlevelsesmessig og musikkmessig. En del av skuespillet kan være ganske teatralsk, men det glimtes til i øyeblikk som er ment til å treffe. Til tider blir handlingen noe kristenklisjé og budskapet litt dunkelt, men i sin helhet har historien et godt driv og er underholdende samtidig som den har noen minneverdige gullkorn å ta med seg.For min del har jeg sett denne temmelig mange ganger opp igjennom årene og den har vært en liten slager og gjenganger blant kjente og kjære. Men jeg har merket meg at den ofte blir husket for sin humor og replikker som ikke har så mye med budskapet å gjøre. Det er nødvendigvis ikke noe galt i at det blir spredd humor, men hvis det kun er det man husker etter å ha sett denne så er det på tide med ”oppfølgere” som kanskje gir mersmak på det som virkelig teller, noe Stephan & Co i mer eller mindre grad har klart i senere musikaler som for eksempel ”Battle of Europe”. Er du en tilhenger av Stephan Christiansens musikk så vil du finne slagere som ”Livets Bok” og ”Heaven Song” i denne musikalen som ikke helt bør avvises eller forkastes! Finnes foreløpig kun på VHS.
4.67 av 7 - -
0.31 sekunder