Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Under Arrest (1983)

Dette er den sanne historien om Phil Thatcher(Morina), som i 1920-og 30-åra var en av Californias mest beryktede forbrytere.

Han tilbragte mange ungdomsår i arbeidsleire, hvor han lærte å overleve. Han ble kjent som en farlig slåsskjempe som alltid var rede til å angripe alt og alle. Snart ble han innvolvert i væpnede ran.

Phil Thatchers kriminelle handlinger fikk en brå slutt i 1939. Hvilke krefter eller hvilken makt kunne forandre den brutale, ondskapsfulle forbryteren?

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

55min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
William Field
Forfattere
Phil Thatcher
Forfatter
William Field
Manusforfatter
Skuespillere
Phil Thatcher
Seg selv
Anthony Molina
Phil Thatcher
Charles Gorgano
Fange i kapellet
Bill Humphreys
Sheriff
Paul Martin
Unge Phil
Adaline Frye
Phils mor
Billy Martin
Phils far
Fred Jennings
Smitty
Romero Wiley
Unge Smitty
Frank LaRea
Frankie
Produsenter
William Field
Produsent
Phil Thatcher
Sjefsprodusent
Candice Michel
Medprodusent
Marie Thatcher
Sjefsprodusent
Annet
Ed Freeman
Komponist
Gary Wagner
Cinematografi
Brian Barkley
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Litt gammelt og trådt, men fint budskap

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den sanne historien om Phil Thatcher som til å begynne med var småkriminell men som etter hvert utvidet sitt register til større innbrudd og tyverier. Det blir årsak til at han må ty til ungdomsanstalt etter ungdomsanstalt og fra fengsel til fengsel.

Når alt håp virker å være ute finner han plutselig en bibel i cellen sin, kan det være svaret for ham?Det er laget mange filmer om menn og kvinner som får livene sine forandret og de bærer som oftest en ganske lik storyline, så det skal ganske mye til for at en slik film skal sprenge grenser og komme seg noe ut ifra klisjésonen. Dette er intet unntak men allikevel har den sine varme stunder. Den viser klart hvordan Gud frelser mennesker når de er på bunnen av sitt liv og innser at livet er nytteløst og dødt uten Kristus. Filmen viser også fram versene fra 2.Kor 5:17 som sier at ”Derfor om noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er forbi. Se alt er blitt nytt”. Dette får minigangsteren Phil Thatcher oppleve og livet hans blir preget av det, og selv om filmen ikke nevner ordet omvendelse i ordets rette fortsand så blir man vitne til en radikal omvendelse og et nytt liv som også har båret frukter i etterkant.

En annen ting som er godt å legge merke til er når Phil kommer inn på fengselsjefens kontor og forteller om det nye livet der han forklarer søknaden sin om tidligere løslatelse med at han ikke lenger føler at han må være lovlydig, men at han vil det. Dette kan også relateres inn i det kristne livet.Kvalitetsmessig er dette noe som kan ligne på en veldig lavbudsjetts gangsterflopp med skuespill som ikke helt overgår det middelmådige men som til tider faktisk gjør det helt greit. Bildet er noe uskarpt og det er spart på midler som kunne fått handlingen frem på en mer realistisk måte.For den som ikke er den mest kresne på kvalitet i filmbransjen så kan dette fungere som en grei film om en kriminell som finner Jesus, men for den kresne så kan dette være en skuffelse kvalitetsmessig, og historiemessig altfor klisjéfylt.

Noen hendelser er endret litt på fra virkeligheten for å få tilpasset det inn i filmen. Denne fantes dessverre kun på VHS på det norske markedet og er nok ganske vanskelig å få tak i. Men den som leter finner sikkert!
3.67 av 7 - -
0.4 sekunder