Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.6)IMDb
Stream på

The Blind Side (2009)

Michael Oher, en hjemløs afro-amerikansk tenåring kommer fra et oppløst hjem og blir regelrett tatt inn i varmen en kald kveld av familien Touhy. Den velbeslåtte hvite familien adopterer Michael og hjelper ham å utvikle sitt fulle potensiale. Samtidig har Michaels tilstedeværelse i familien stor innvirkning på deres liv og er kilde til ny selvinnsikt. I sin nye familiesituasjon møter tenåringen helt nye utfordringer. Som fotballspiller og student jobber Michael hardt med hjelp av sine trenere og sin adoptivfamilie, og gjør det etterhvert svært godt på fotballbanen. Filmen er basert på en sann historie gjenfortalt i den bestselgende boken til Michael Lewis.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

2t 9min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Lee Hancock
Forfattere
John Lee Hancock
Manusforfatter
Michael Lewis
Forfatter
Skuespillere
Brett Rice
Cousin Bobby
David Dwyer
Milford Dad
Steve Warren
Wingate Admissions
L. Warren Young
Big and Tall Salesman
Jody Thompson
Paramedic
Afemo Omilami
John Defacs
Tom Nowicki
Literature Teacher
Rachel St. Gelais
Little Girl on Playground
Elizabeth Omilami
Jenny Defacs
Produsenter
Erwin Stoff
Sjefsprodusent
Andrew A. Kosove
Produsent
Gil Netter
Produsent
Yolanda T. Cochran
Medprodusent
K.C. Hodenfield
Medprodusent
Timothy M. Bourne
Sjefsprodusent
Steven P. Wegner
Medprodusent
Molly Smith
Sjefsprodusent
Annet
Alar Kivilo
Cinematografi
Carter Burwell
Komponist
Michael Corenblith
Produksjonsdesign
Mark Livolsi
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Nestekjærlighet i praksis

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen baserer seg på den sanne historien om den kristne familien Tuohy som tar inn en mørkhudet utstøtt gutt fra gaten, Michael Oher(Quinton Aaron). De vet veldig lite om hvem han er, men gir ham en sjanse i livet, noe som påvirker Michael men også familien. Michael blir sett på som dum og annerledes, men hans størrelse gjør ham til en perfekt fotballspiller. Tuohy ser gjennom dette, og gir ham muligheten til å bli flink på skolen så vel som på fotballbanen. ”The Blind Side” ble en kjempehit når den kom som en virkelig perle av en feelgood film og resulterte i en Oscar(beste kvinnelige hovedrolle) og nominert til beste film.Tuhoy familien, med Leigh Anne(Sandra Bullock) og Sean(Tim McGraw) i spissen, er en kristen overklassefamilie med et stort hjerte, og når Leigh Anne går inn for å hjelpe Michael så går alle med på å la ham få bo hos dem uten at de venter å få stort igjen for det. Kjærligheten har likevel ingen grenser og det binder familien sammen til tross for de store forskjellene.”The Blind Side” er en varm og god film som er vanskelig å ikke like. Handlingen er kanskje ikke det mest spektakulære, men filmskaperne har fått fram mye fra skuespillerne som gjøre en usedvanlig god jobb(fortjente virkelig oscar) og får mye ut av dramaet fra virkeligheten. Øyeblikkene der stillhet sier mer enn ord er mange. Fokuset på sporten tar aldri overhånd fra historien og karakterutviklingen som er hjerte i filmen, og når filmen utvikler seg så presser den automatisk fram noen tårer i de mest rørende scenene uten at det tar helt av.Det er ikke en veldig forkynnende film, men det kommer tydelig fram at motivene til familien var kristen barmhjertighet og nestekjærlighet og at kjærligheten som blir vist er fra oven. Det beste er kanskje at det er en helt hverdagslig setting, en helt vanlig familie, som bestemmer seg for å gjøre noe uvanlig. Det er absolutt en av årets beste familiefilmer som med sin hjertevarme og humor gjør det engasjert og berørt av kjernen i evangeliet, nestekjærligheten.
6 av 7 - -

Den barmhjertige Bullock

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er den utrolige og sanne historien om den foreldreløse Michael ”Big Mike” Oher som ble en amerikansk fotballspiller i en helt egen klasse. Historien tar for seg den velstående, men omtenksomme familien Tuohy, som setter de kristne verdiene i høysete når det kommer til å gi ly til de hjemløse(Jes.58:7) og hjelpe dem på beina igjen, kle dem og gi dem mat og husly.Filmen presenterer en kristen skole som vektlegger kristne verdier og en mer eller mindre amerikanisert kristen familien med det lille ekstra som kanskje mangler hos mange troende i dag, spesielt de mer materialistisk velstående.

Det er mulig mye har blitt forandret på fra hvordan historien var i virkeligheten, så vurderingen blir ut ifra det bildet som filmen gir. Budskapet er varmt og godt til å være et budskap om medmenneskelighet. Når det kommer til den kristne troen, så kan den virke noe overfladisk og klisjé til tider, men samtidig så virker den ekte og god på området om medmenneskelighet, for hvem ville egentlig gitt husly til en helt fremmed i dag? Det som setter prikken over i’en er at familien ikke brydde seg så mye om rikdommene sine men lot dem komme Michael til gode på en positiv og medhjelpelig måte. Hva om han hadde rundstjålet dem? Det betydde egentlig ikke så mye som det kanskje hadde gjort for andre velstående familier.

Det blir bedt bordbønn og det blir lagt vekt på kristne verdier og filmen inneholder ikke så veldig mye banning. Michael får også en formaning av hovedpersonen Leigh Ann, spilt av Sandra Bullock, om å passe seg for jentene på skolen og vente med sex til han er gift. Hvem sekulære filmer i dag oppfordrer til å vente? Her har vi en og det er jo fint.

Tross dette så har filmen noen overfladiske trekk ved seg som kunne ha vært tonet ned en del.Kvalitetsmessig fungerer dette veldig bra, noe bl.a. den Oscar-belønnede rolletolkningen til Sandra Bullock viser. Filmen fikk også en Oscar-nominasjon for beste film. Lyd og bilde er også bra og historien er hjertevarmende og drivende med noen humoristiske innslag som hører med i en slik film.Jeg synes filmen starter veldig bra. Etter hvert så kan den miste noe av grepet, men drar seg i land igjen mot siste delen. Filmen kan varme ens hjerte og gi en godfølelse av verdien i medmenneskelighet og barmhjertighet noe som er verdt og bør tas med videre i livet. En prisvinnende film med et budskap verdt å sette ut i praksis. I det store og hele likte jeg filmen og kan anbefale den til dem som ønsker å se en godfilm en lørdagskveld. Det at filmen er basert på en sann historie er med å gir den det lille ekstra den ikke hadde fått uten det!
5.33 av 7 - -
0.66 sekunder