Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

TrailerIMDb (6.5)
Stream på

Demetrius and the Gladiators (1954)

Vi følger Demetrius(Mature) videre på veien, som den greske frigitte slaven, som etter sin mesters død, blir dømt til gladiatorslave i den romerske arenaen. Hans nyfunnede Kristne tro settes på prøve da han møter på sverdmenn og andre gladiatorer, ville dyr, og ikke minst den forførende Messalina(Hayward) og den gale keiseren Galigula(Robinson).

Vurdering

5.33 av 1 stemme

Fakta

1t 37min
Demetrius & The Gladiators
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Delmer Daves
Forfattere
Philip Dunne
Manusforfatter
Skuespillere
Victor Mature
Demetrius
David Leonard
Marcipor
Dayton Lummis
Magistrate
Paul Newlan
Pottemaker
Woody Strode
Gladiator
Susan Hayward
Messalina
Produsenter
Frank Ross
Produsent
Annet
Franz Waxman
Komponist
Robert Fritch
Redigering
Milton R. Krasner
Cinematografi
Dorothy Spencer
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Det som kan skje når troen blir prøvet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne velproduserte oppfølgeren til ”Men jeg så ham dø” begynner omtrent der den forrige sluttet. Den tar Demetrius med til gladiatorarenaen der han møter på store fristelser og troen hans blir virkelig satt på prøve. Fortsettelsen er manusskrevet av Philip Dunne men baserer seg fortsatt på romankarakteren til Lloyd C. Douglas, men denne gangen uten Marcellus og Diana.Filmen tar for seg vesentlige ting og fristelser som kan få oss til å falle fra troen, i dette tilfellet uforståelige dødsfall, kvinnelig forførelse og makt! Noe av det samme som i dagens samfunn.

På den andre siden får vi også innblikk i det som kan føre oss tilbake til den første kjærligheten som djevelen prøver å blende oss for.

Filmen har, som den forrige også kanskje litt for mye fokus på kjortelen til Jesus, og i dette tilfellet vil keiseren ha tak i den for å få tak i de hemmelige kreftene som den skulle inneha. Men samtidig så har det jo ikke seg slik at de kristne i filmen tror det er noe magisk ved den, men de får anledningen til å fortelle det keiserlige hoffet om Jesus og det minner dem om hva som skjedde på Golgata.

Demetrius som det er snakk om i filmen er nok ikke den samme Demetrius som bibelen nevner. Filmfiguren er en tidligere slave og pottemaker, mens Bibelens Demetrius var sølvsmed(Apg.19:24).

Vi får også tilbakeblikk til Demetrius møte med Jesus ved korset(fra ”Men jeg så ham dø”) der han hører Jesu ord om tilgivelse.Filmen holder seg godt men innimellom blir filmen noe kjedelig og gladiatorkampene blir noe overdrevne, spesielt fra Demetrius side som uten trening liksom klarer å slå alle de han møter og bli mester over kort tid, men det fungerer jo greit på den måten også.Alt i alt blir dette en interessant og god oppfølger til ”Men jeg så ham dø”, selv om den ikke når like høyt som forgjengeren på alle områder, så blir dette en velprodusert oppfølger fylt med levende action og litt overdrevne men helt greie kampsekvenser på gladiatorarenaen. Hvis du har sett den første, så se denne også. Vi møter også Peterskikkelsen som Demetrius "åndelige rådgiver". En film verdt å få med seg, men når ikke helt opp til den første.
5.33 av 7 - -
0.48 sekunder