Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Ben Hur (2010)

Denne tidløse historien følger to venner som blir bitre fiender, og epokens historiske hendelser sett gjennom Juda Ben Hurs(Morgan) øyne. Sønn av en rik, jødisk kjøpmann, blir hans skjebne å leve mange liv: mektig forretningsmann, lydig slave, stolt gladiator, romersk adelsmann, og til slutt... seirende helt.

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

3t 5min
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Steve Shill
Forfattere
Alan Sharp
Manusforfatter
Lee Wallace
Forfatter
Skuespillere
Ben Cross
Tiberius
Ray Winstone
Arrius
James Faulkner
Marcellus
Simon Andreu
Simonides
Art Malik
Sheik Ilderim
Emily Vancamp
Ester
Kristin Kreuk
Tirza
Alex Kingston
Ruth
Produsenter
Zakaria Alaoui
Medprodusent
Frank Konigsberg
Sjefsprodusent
Miara Martell
Medprodusent
Michael Prupas
Sjefsprodusent
Steve Shill
Sjefsprodusent
Dirk Beinhold
Sjefsprodusent
Manuel Corbi
Sjefsprodusent
Roger Corbi
Produsent
Evan Tussman
Medprodusent
Simon Vaughan
Produsent
Annet
Rob Lane
Komponist
Ousama Rawi
Cinematografi
Annie Ilkow
Redigering
Simon Webb
Redigering
Benjamin Fernández
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Langt fra det samme som i 1959

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne todelte TV-filmversjonen av ”Ben Hur” møter vi de tidligere barndomsvennene Oktavio Messala og Judah Ben Hur som plutselig blir til erkefiender pga. en ulykke som Ben Hur står bak og som romerne vrenger og beskylder for å være hat og oppvigleri mot selveste Rom. Ben Hur klarer ikke skjule på hatet og hevnlysten mot sin tidligere bestevenn Messala som har fått lagt dødsdommen over familien sin som en romersk soldat, og oppgjørets time er kommet.Denne kan nok ikke helt sammenlignes med storklassikeren fra 1959. Selv om denne legger ekstra vekt på tilgivelse så blir Jesusrollen og de åndelige bitene spilt på en såpass dårlig måte at denne bare blir barnemat i forhold til overnevnte klassiker.

Vi møter en ruskete Jesusfigur som kunne lignet på en hvem som helst annen mens 1959 versjonen gir oss en mer anonym og hellig Jesusskikkelse som virkelig varmer hjertet i møte med Ben Hur.

Juda Ben Hur mangler også den sterke karakteren som Charlton Heston hadde i tidligere versjonen. I denne får vi også en Ben Hur som lever et mer utsvevende og umoralsk liv som er dårlig sammensatt i overfladisk kjærlighet der han i det ene øyeblikket har øynene festet på en hore, som ikke engang boken nevner, mens han innerst inne ønsker kjærligheten til Ester. Dette blir altfor flåsete og historien blir altfor dårlig vevd inn i det budskapet historien er ment å formidle.Kvaliteten faller betraktelig også i denne sammenlignet med versjonen fra 1959. Jeg skjønner ikke at de engang gidder å lage en slik fattigslig ny innspilling når det eksisterer en som omtrent kan ansees som uerstattelig. Skuespillet skrenter og kostymene ser altfor rene og teatralske ut til tider og filmen mister noe av sin troverdighet. Galleiscenen er heller ikke så troverdig og det samme gjelder en lett sammensatt hestesekvens som blir latterlig i forhold til det spektakulære som ble levert i 1959.Tross et greit budsjett klarer ikke denne å leve opp til sin forgjenger og blir en stor skuffelse hvis man skal sammenligne de to. Denne inneholder også en sex scene og sensualitet man kunne vært foruten og man skulle tro at Juda Ben Hur hadde større integritet enn det som kommer fram i denne filmeversjonen. Skaperne av filmen utvanner historien og gjør den ikke like troverdig som den tidligere versjonen. Jeg vil mye heller anbefale versjonen fra 1959 som et mer spektakulært, tidløst og rent mesterverk som er vanskelig å slå, selv om mulighetene allikevel finnes der i dag.
3.67 av 7 - -
0.45 sekunder