Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.2)
Stream på

Ben Hur (1959)

Unge Juda Ben-Hur(Heston), en fredsommelig prins fra Jerusalem, leder sitt land i kampen mot det erobrende romerriket. Han blir imidlertid selv tatt til fange, og sendes som slave til de romerske galeier. Skjebnen gjør at han treffer sin barndoms beste venn, Messala(Boyd), men det er ikke et lykkelig møte. Han er nå på romernes side, og dermed Ben-Hurs dødsfiende. Det blir en nervepirrende kamp som leder til det uforglemmelige stridsvogn løpet mellom Ben-Hur og den sadistiske Messala.

Vurdering

7 av 3 stemmer

Fakta

3t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
William Wyler
Forfattere
S.N. Behrman
Manusforfatter
Christopher Fry
Manusforfatter
Gore Vidal
Manusforfatter
Maxwell Anderson
Manusforfatter
Karl Tunberg
Manusforfatter
Lew Wallace
Forfatter
Skuespillere
Charlton Heston
Charlton Heston
Judah Ben-Hur
Marina Berti
Flavia
Ralph Truman
Aide to Tiberius
Robert Brown
Chief of Rowers
Franco Fantasia
Roman Soldier Who Brings Crown to Gratus
Finlay Currie
Balthasar
Frank Thring
Pontius Pilatus
May McAvoy
Woman in crowd
Aldo Pini
Bad Thief on Cross
Pietro Tordi
Pilate's Servant
Produsenter
Sam Zimbalist
Produsent
William Wyler
Produsent
Sol C. Siegel
Sjefsprodusent
Joseph Vogel
Sjefsprodusent
Annet
Miklós Rózsa
Komponist
Ralph E. Winters
Redigering
John D. Dunning
Redigering
Robert Surtees
Cinematografi
Margaret Booth
Redigering
Vittorio Valentini
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tidløs klassiker!

Uten tvil en av de beste filmer jeg har sett, en tidløs klassiker. Filmen tar opp problemer ved en Jødes forhold til romerriket i Jesu tid, hvor problematisk forholdet mellom en jødisk prins og en Romersk hærfører kan være. Hvordan de som bestevenner i barndommen dras hver sin vei når de vokser opp. I dette kommer Jesus også inn fra sidelinjen, og blir portrettert som en frelser og en som ser den enkelte og gir et inntrykk som forandrer mennesker.Settene er helt utrolige, hesteløpet er helt fantastisk og genialt gjennomført og det samme går for sjøkampene. Det forundrer meg hvor enormt bra de fikk det til å bli i 1959 med tanke på effekter. Valget av skuespillere er også helt utmerket og Charlton Heston passer utrolig godt som Ben Hur samt Stephen Boyd som Messala.Jeg har lest både bok, tegneserie og sett filmen, og av dem er det filmen som kommer best ut føler jeg. Slik film blir gjort i dag så går det meste så fort at mye av bøkene faller ut, mens her føler jeg at det nesten blir motsatt. Filmen er lang og får plass til mye inntrykk, og som mange gamle filmer så går de i et helt annen tempo enn dagens, og dette passer Ben Hur godt. På grunn av skuespillet, kostymene, effektene, settene og alt sammen så får man et så stort inntrykk som muligens overgår det man får beskrevet i en bok.En klassiker som fortjener alle de 11 Oscar som den vant, og som har satt sitt merke i filmhistorier som veldig få filmer kan matche.

7 av 7 - -

Fortjener en stor applaus!

Min mening etter å ha sett filmen noen ganger er at den er fantastisk bra. Kan trygt si at det er en av de beste filmene jeg har sett, med flotte spesialeffekter, som virkelig overrasker når man merker seg tiden (1959) filmen ble laget i, god story, Oscarbelønnet skuespill og mye annet som kunne blitt nevnt. Kristustolkningen i filmen er spesiel og sterk, det at man ikke ser ansiktet til Jesus gir filmen et mer ydmykt, mystiskt og kjærlighetsfullt bilde av Jesus, samtidig som det vil gi seerne troverdighet til Jesus som person.Charlton Hestons enestående rolletolkning gav ham en Oscar for beste skuespiller. Regissøren William Wyler fikk også en velfortjent Oscar statuett for beste regi. Filmen mottok tilsammen 11 Oscar priser - og har på dette tidspunktet vært helt uslåelig helt fram til "Titanic" kom i 1997.
7 av 7 - -
0.42 sekunder