Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Breakthrough (2019)

Når Joyce Smiths(Metz) adopterte sønn, John(Ruiz), faller gjennom et islagt vann i Missouri, er alt håp tilsynelatende ute. Til tross for alle dystre spådommer om sykdomstilfellet, inspirerer Joyces urokkelige tro samfunnet rundt henne til å be om helbredelse.

Vurdering

5.7 av 1 stemme

Fakta

12
1t 36min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Roxann Dawson
Forfattere
Joyce Smith
Manusforfatter
Grant Nieporte
Manusforfatter
Skuespillere
Sarah Constible
Nabodame
Danny Wattley
trener Paul
Saul Elias
John som syvåring
Stephanie Czajkowski
Melissa
Marcel Ruiz
John Smith
Christopher Grace
Pastor Jason Noble
Chrissy Metz
Joyce Smith
Josh Lucas
Brian Smith
Dennis Haysbert
Dr. Garrett
Kerry Grace Tait
Joyces venn
Produsenter
DeVon Franklin
Produsent
Stephen Curry
Sjefsprodusent
Jessica Dunn
Medprodusent
Samuel Rodriguez
Sjefsprodusent
Annet
Gae S. Buckley
Produksjonsdesign
Maysie Hoy
Redigering
Marcelo Zarvos
Komponist
Zoran Popovic
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Inspirerende sann historie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne hjertevarmende filmen baserer seg på den sanne historien om Joyce Smiths adopterte sønn John, som sammen med noen kamerater faller gjennom isen på et isbelagt vann i Missouri. De to kameratene blir reddet uten varige mén, mens John må kjempe en intens kamp for overlevelse. Moren er sterk i troen og når alt håp ser ut til å være ute ifølge det medisinske apparatet, så får troens bønn Johns puls tilbake, men det er da kampen for overlevelse egentlig begynner og Joyce møter motstand fra både familie og venner, mens hun samtidig oppdager viktige sider ved sin tro.

Sanne historier er ofte inspirerende filmmateriale. Dette er intet unntak. Troen settes på prøve mens en intens kamp om overlevelse pågår fra Johns side. Budskapet handler om tro, men også om frimodighet og tørre å stå i sin overbevisning uten å gi opp når motstanden er som sterkest. Hovedpersonen er heller ikke noen helgen, men en enkel troende sjel, som har sine feil og mangler; hun er ikke særlig begeistret for den nye pastoren og liker ikke musikksmaken eller sveisen hans. Gudstjenestene blir fort en prøvelse for henne. Det er ikke bare Joyce som lærer å se nye sider i troen, men vi får også se at både pastor Jason og John selv virker å oppdage skjulte perler underveis.
Filmen har litt uvant språkbruk til tider når det kommer til kristen filmproduksjon, men det er allikevel med på å vise en realitet i denne verden som ikke så mange andre kristne filmer helt tørr å begi seg ut på, men det er ikke snakk om en overdrevet masse. Filmen stiller også spørsmålet om hvorfor ikke andre som har dødd av grusomme sykdommer, overlever eller blir vekket opp slik som hovedpersonen.

Bilde og skuespill fungerer bra og filmen er et godt verk til å være en kristen produksjon, og utrolig nok ble den også nominert til en Oscar for beste musikkinnslag med sangen ”I’m Standing With You”. Videre ble den også kåret til den mest inspirerende filmen under Dove Awards. Så dette er en god film med noen få svakheter som er verdt å overses med tanke på helhetsbudskapet filmen bringer fram. Vi får også møte med musikere som Phil Wickham og Lecrae.
5.7 av 7 - -
0.31 sekunder