Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (8.2)
Stream på

The Fiery Priest - Sesong 1 (2019)

En action dama krim komedie om en katolsk prest som har problemer med sitt sinne og en detektiv fra Gudam politistasjon som møtes når de sammen undersøker drapet på en eldre prest og finner ut at det er en større konspirasjon bak.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

13
20t
Yeolhyeolsaje
Språk: Koreansk

Medvirkende

Regissør
Myung Woo Lee
Forfattere
Jae-bum Park
Manusforfatter
Skuespillere
Nam-gil Kim
Kim Hae Il
Seong-gyoon Kim
Goo Dae Young
Lee Hanee
Park Kyung Sun
Sung-woo Jeon
Han Sung Kyu
Joon Go
Hwang Cheol Bum
Hyung-Mook Kim
Chief Prosecutor Kang
Ji-won Baek
Sister Kim In Kyung
Sae-Rok Keum
Seo Seung Ah
Chang-Hwan Ahn
Ssongsak Tekaratanapeuraseoteu
Eum Moon Suk
Jang Ryong
Annet
Kyoung-Yoon Choi
Redigering
Steve M. Choe
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Koreansk morro med en god del alvor

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“The Fiery Priest” er noe så sjeldent som en Koreansk serier som handler om en tidligere hemmelig agent som nå er katolsk prest med en veldig kort lunte. Han har ikke noe til overs for folk som motarbeider kirken og han bruker med glede sine evner innen kampsport for å sette en stopper for det. Så lettbeint er denne serien ikke, for alle karakterer han sin bakgrunnshistorie som tynger dem, inkludert vår hovedperson. Det er en grunn til at han sluttet som agent, og det er en grunn til at han søkte Gud.

Vi møter Father Kim når han blir sendt til Gudam for å tjenestegjøre hos sin tidligere mentor Father Lee som er en eksemplarisk prest som praktiserer det å elske sine fiender. Han var den som plukket Kim Hae-il fra grøften og gav ham en ny retning i livet. Det viser seg at det er en konspirasjon av gruppe korrupte høytstående personer som ønsker hans kjøpe hans hjemløs tjeneste slik at de kan bruke det for å hvitvaske penger ulovlig tjent via andre midler de siste årene. Det ene fører til det andre og Father Lee ender opp død, et mord dekket opp av myndighetene og med falske vitner. Father Kim bestemmer seg for å finne ut av saken, og er nødt til å samarbeide med en gruppe mennesker han ikke har særlig tiltro til i starten.

Denne gruppedynamikken er noe som driver fram historien og er bærebjelken i historien. Det er ikke alle på feil side som ønsker å være der, og det er ikke alle på feil side som enda vet helt hvor de ønsker å være. Som prest er Father Kims rolle å se personer og gi dem retning, noe Kim ikke er så god på men som likevel på noe vis greier å tvinge fram i sin rettferdige vrede. Serien har slik mange lag, god humor, mye action, dype karakterer og mange dramatiske øyeblikk.

Kristendommen, eller den katolske kirke, er som regel satt i meget godt lys. Bibelen blir sitert fra tid til annen, men det er kanskje først og fremst skyggen av Father Lee som treffer dypest.
5 av 7 - -
0.21 sekunder