Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Christmas for a Dollar (2013)

Under den store depresjonen sliter en familie med far og seks barn med å klare seg i hverdagen. De er nødt til å hjelpe hverandre mens faren prøver skrape sammen det som er igjen av lønningna. Moren døde året før, og igjen må de se fram til en jul uten gaver. Faren skraper likevel sammen en dollar(ca 20 dollar i dagens verdi) som de kan dele på for å bruke på julegaver til hverandre.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 41min
A Christmas Wish
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Sally Meyer
Manusforfatter
Ben Sowards
Forfatter
Gale Sears
Forfatter
Skuespillere
Ron Brough
Prest
Nancy Stafford
Mrs. Rathbone
Bruce Newbold
Mr. Mueller
Ethan Hunt
Russel Kamp
Ruby Jones
Ruthie Kamp
Jacob Buster
Norman Kamp
Brian Krause
William Kamp
Jacque Gray
Mary Margaret Kamp
Produsenter
John Lyde
Produsent
Paul D. Hunt
Produsent
Ron Brough
Produsent
Sally Meyer
Produsent
Marybeth Sprows
Produsent
Norma Olsen
Sjefsprodusent
Jaren Riley
Sjefsprodusent
Barry Evans
Produsent
Mindy Hughes
Sjefsprodusent
Michael Hughes
Sjefsprodusent
Annet
John Lyde
Cinematografi
John Lyde
Redigering
James Schafer
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Varm julefilm for familien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med en familie på seks som lever på fattigdomsgrensen i et relativt stort hus minner denne filmen en god del om min barndom, hvor vi måtte dele på hva vi hadde, leke ute og spare der vi kunne. Det er en sjarm i det og den familiedynamikken det bringer. Her skal det deles på en dollar slik at alle får julegaver i et kristent hjem hvor barna har lært seg ærlighet og å ta vare på hverandre. På skolen får de også i oppgave å gjøre gode ting for andre som bygger opp om det gode moralen som er til alle og enhver. At det er en kristen film synes godt ved at det best i Jesu navn og at det leses fra bibelen.

Manus er kanskje det største problemet her siden det er en del ting som kunne vært bearbeidet bedre slik at det ble mer naturlig. Hvorfor er faren i mot at eldstesønnen får seg jobb, når familien sliter og det er langt mellom jobber under depresjonen? Hvorfor overlates det til barna å finne hesten som rømmer? Det er også noe stivhet i dialogen, noe skrantende skuespill, og forutsigbarhet i plottet, men det er likevel godt nok i at det kan oversees for det budskapet og moralen som filmen bringer til familien. Dette er en flott familiefilm fra ende til annen som passer for de små og for de noe eldre.
5 av 7 - -
0.6 sekunder