Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (5.1)
Stream på

Paper Dream (2012)

En besluttsom ung kvinne går den ekstra milen for å fullføre sin barndoms drøm om å bli mor. Når alle alternativ er brukt opp og intnet nytt liv dukket opp, hvor skal hun sette sitt håp til?

Vurdering

3.7 av 2 stemmer

Fakta

44min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Kendra White
Forfattere
Jeremy White
Manusforfatter
Kendra White
Manusforfatter
Skuespillere
Jeremy White
Steve
Sarah Karjian
Christy
Jack Kelly
Matt
Joanne Lubeck
Cammy
Alandra Dale
Maddison
Amye Gousset
Linda
Meeke Addison
Tonya
Jenny Odle Madden
Julie
Audra Buckel
Meghan
Produsenter
Jeff Chamblee
Produsent
Don Cobb
Produsent
Annet
Austin Brooks
Redigering
Jeff Chamblee
Komponist
Austin Brooks
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Når drømmen tar over livet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det er veldig mye babysnakk man får plass inn i en film selv om den ikke er veldig lang. Christy har som sin største drøm å få seg barn, men så viser det seg at hun og ektemannen ikke kan få det noe som skaper mye sorg for dem begge. De ser og hører baby overalt, en reise som vi tas med på. Så bestemmer de seg for å adoptere. Adopsjon viser seg ikke å være så alt for enkelt, men så får de plutselig beskjeden...

Filmen tar opp tematikken over hvordan noen kan så utrolig høyt ønske seg et barn mens andre kan ikke tenke seg noe værre. Hvordan kan Gud gi noen en baby som er uønsket mens la andre som ønsker et barn være uten?

Det bys ikke på så mange overraskelser i historien, så plottet er enkelt og tematikken behandles godt og med god effekt. Man sitter igjen med følelse av at liv er ønsket, både av foreldre og også av Gud, men at ikke alt er til å forklares. Kanskje ønsker man seg et barn over alt, men kanskje er det et ønske som er feil å sette “over alt”?
3.7 av 7 - -

En jentes drøm blir en kvinnes mareritt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Christy er fast bestemt på å bli mor, helt fra barnsben av har hun drømt om det. Drømmene slår sprekker når det gang etter gang viser seg at hun og ektemannen Matt ikke kan få en baby. De prøver et annet alternativ, men hva hvis det heller ikke fungerer? Hvilken retning skal livet ta da? Hvor er Gud midt i det hele? Bryr han seg ikke? Spørsmålene kan bli mange. Misunnelse, sinne og frustrasjon kommer til overflaten i Christys liv når hun ser at alle andre har barn men ikke henne selv.

”Paper dream” er en kortfilm som leverer et kort og viktig budskap om forholdet vårt til Gud, og viser hvor det bør være, selv om vi kan ha spørsmål om mange forskjellige ting. Den viser hvordan misunnelse, sinne og frustrasjon egentlig bare er med på å gjøre ting verre enn de er. Et slikt stress blir viktig å se i lyset av Guds Ord, at ikke vil fungere i lengden. Da må man bestemme seg hvor man vil legge tyngdepunktet, i seg selv eller i Gud.

Bildekvaliteten er god, men manuset synes jeg sliter litt med å få historien til å flyte, samtidig som skuespillet ikke er det man kan skryte mest av. Noen klisjeer vil man finne men samtidig unngår filmen en kjempe klisjé, som nok hadde ødelagt litt mer. Jeg savner også bedre kjennskap til de forskjellige rollene i filmen, men det er begrenset hva man får plass til i en film som varer i underkant av 45 minutter. Alt i alt er dette en grei billigproduksjon av en film, med et enkelt og konsist budskap om hvem Gud bør være i vårt liv. Kan anbefales for de som sliter med det samme som Christy gjør i filmen.
3.7 av 7 - -
0.37 sekunder