Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Som støv fra himmelen (2009)

Molly(Levering) og Jack Campbell(Hauser) har en herlig liten gutt, Joey(Cotton), på 6 år. Livet smiler til dem og deres familie og alt er som det skal være, men så kommer noe fryktelig til å skje dem.

For 6 år siden gav Wendy Porter(Sorvino) opp sin lille sønn for adopsjon i frykt for hennes voldelige ektemann, Rip(Pepper), som akkurat var sendt til fengsel. Hun forfalsket dokumentene, og når hun foteller Rip om at de har en sønn 6 år senere vil han ha gutten tilbake - og siden papirene var forfalsket så er adopsjonen ugyldig og prosessen for å overføre barnet til sine biologiske foreldre er i gang.

Hvordan kan en familie gi slipp på sin sønn de elsker så mye?

"Like Dandellion Dust" er basert på boken til Karen Kingsbury med samme tittel. Boken har også kommet ut i Norge med tittelen "Som flyvende løvetannfrø".

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 40min
Like Dandelion Dust
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Karen Kingsbury
Forfatter
Stephen J. Rivele
Manusforfatter
Michael Lachance
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Rice
Judge
Kirk B.R. Woller
Bill Norton
Mira Sorvino
Wendy Porter
Lisa Cash
Stemme
Brian F. Durkin
Bar Patron
L. Scott Caldwell
Allyson Bower
Rus Blackwell
Curtis Golding
Barry Pepper
Rip Porter
Produsenter
Bobby Downes
Bobby Downes
Produsent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Chad Gundersen
Medprodusent
Geoff Ludlow
Sjefsprodusent
Michael Webber
Medprodusent
Christopher Morrow
Sjefsprodusent
Karen Kingsbury
Medprodusent
Shelene Bryan
Sjefsprodusent
Wayne McCall
Sjefsprodusent
Kerry David
Produsent
Annet
Jon Gunn
Redigering
Nathan Larson
Komponist
Reynaldo Villalobos
Cinematografi
Shawn Carroll
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Et dilemma mellom to familier

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Som støv fra himmelen” baserer seg på Karen Kingsburys roman som tar for seg gutten Joey og hans liv med sine adoptivforeldre. Hverdagen blir helt annerledes når hans biologiske foreldre ønsker barnet sitt tilbake. Dette blir ingen enkel kamp for adoptivforeldrene og de som er innblandet.Dette er et rørende og sterkt familiedrama som vil holde en sittende å følge med i det dilemmaet som utspiller seg på skjermen. Temaet er adopsjon og retten til å beholde barnet man elsker. Det kristne budskapet ligger og ulmer i bakgrunnen med noen scener fra kirken og søsteren til Molly som er misjonær sammen med sin mann Bill. Vi får et lite innblikk i misjonærenes kristenliv og samvittigheten til å gjøre det som landets lover anser som riktig. Dette blir allikevel ikke helt enkelt og man må revurdere riktighetssansen for å la rettferdigheten skje fyllest. Det kristne budskapet kommer nok tydeligere frem i boken og er nok blitt redusert, muligens for å nå et litt bredere publikum.Fint skuespill og drivende historie gjør filmen god og hjertevarmende. Joey rollen spilt av den unge Maxwell Perry Cotton er godt og prisbelønnet lagt til rette og han får det til han også. Lyden er noe dårlig synkronisert selv om man ikke tenker så mye på det, så er det allikevel et lite forstyrrings element.Produsert av Kevin og Bobby Downes, som er kjent fra andre kristen film produksjoner, gjør en grei jobb selv om vi kunne fått fram mer av det kristne budskapet og rollehavernes forhold til Gud og tro.

Jeg likte allikevel filmen og historien og selv om det kristne budskapet ikke er i høysetet så er filmen med og gir et godt budskap til folket rundt og kanskje filmen er med og inspirerer noen til å sette seg inn i selve romanen.
4.67 av 7 - -

Kamp om foreldreretten til sin gutt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg leste boken "Som flyvende løvetannfrø" før jeg så filmen, siden filmen er en av de større kristne filmsatsingene i 2009-2010 så var det på plass og gav noe sammenligningsgrunnlag. Det er ofte spennende å se hva man gjør annerledes i en filmatisering. Boken var helt ok, hadde en del svakheter, men potensial for en god film var absolutt tilstede. Filmen, og boken, handler om to familier som kjemper om samme gutt. Den ene familien om å beholde gutten som har vært hos dem i 6 år, den andre for å få tilbake gutten de gav bort for 6 år siden. Begge familiene har tette bånd til Joey på hver sin måte, og begge familier elsker ham, men en av familiene må gi slipp.Til forskjell fra boka så er Joey 6 år gammel istedenfor 4 år. Det har ikke veldig mye å si, selv om det er en merkbar forskjell. I filmen er også Rip mye snillere og behersket, noe som faktisk er bedre og mer realistisk men filmen har også vektlagt begge sider i større grad. Det betyr også at Beth, søsteren til Molly, og deres vennskap ikke blir lagt så mye vekt på. Beth og ektemannen Bill er de som er kristne i historien og dermed mister filmen sitt kristne preg. Det dummeste de gjorde i filmen var å bytte ut poenget med løvetann frøene, og erstattet bønn med disse. Boken er også mye mer preget av bønn og det å stole på Gud.Selv om boken er bedre på de fleste områder og har fokus på en del andre områder, så har filmen også en del forbedringer til historien, men også en del som gjør historien dårligere og kanskje enklere. Castingen i forhold til personene i boken er gjort meget godt. Skuespillet og kvaliteten er heldigvis veldig bra, og hadde jeg ikke lest boken så kunne filmen godt stått på sine egne ben.
4.33 av 7 - -
0.64 sekunder