Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Least of these: A Christmas Story (2018)

Rose(Lynn) er hjemløs og enslig mor til datteren Katie(Faith). Hun jobber som servitør på en restaurant der hun blir venn med en annen servitør(LaFlora), kokken(Mitchell) og Julenissen(Nicolosi) som regelmessig besøker restauranten. Disse tre personene lærer Rose og Katie en leksjon som vil forandre julen for alltid. De lærer å åpne hjertene for tilgivelsens kraft. De oppdager at tilgivelse ikke bare er for andre, men også for seg selv.

Vurdering

4.3 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 41min
Least of these
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mark Nicolosi
Forfattere
Mark Nicolosi
Manusforfatter
Skuespillere
Duane Allen
Robert
G. Michael Nicolosi
Charley, Julenissen
Tayla Lynn
Rose
Candy LaFlora
Dot
Jason Bynum
Luke
Deborah Allen
Livie
Janet Ivey
Nancy
Bunthin Sun
Ben
Keith Sausedo
Greg
Produsenter
Matt McQueen
Sjefsprodusent
Annet
Mark Nicolosi
Redigering
David Gossard
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Hjemløshet, ganske ekte julenisse og tro på Gud

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Rosie er alenemor med datteren Katie. De bor i en etterlatt bil, men hun er heldig som har jobb på en restaurant, der eieren tar godt vare på henne og datteren. Det er ikke lett å være hjemløs, men når Rose og Katie blir kjent med julenissen så begynner ting og skje, men troen på Jesus er et hovedanker i situasjonen de befinner seg i, midt i juletiden.

Filmen har et tydelig kristent preg, med tydelig vekt på bønn og stole på Gud i vanskelige tider. Nissen har også en rolle, og datteren til Rosie, Katie, har noen gode formanende ord å si til nissen som får ham til å tenke seg om noen ganger, og nissen legger ikke skjul på at Katie er en spesiell jente og stor for alderen. Filmen handler også om å hjelpe de fattige, de som ofte er blitt utstøtt av samfunnet. Hovedrollehaveren Rosie kommer med noen små løgner, som kan virke bagatellmessig i det store og hele, men som allikevel kan få en til å stusse når hun ser ut til å ha et liv med Gud i filmen. Rosie har allikevel oppdratt Katie godt i troen, noe vi bl.a. merker ved hennes frimodighet til å bøye hodet og be for maten når hun skal spise i restauranten og nissen sitter på motsatt side av bordet. En enkel og forbilledlig barnetro og kjærlighet til Gud kommer fram i denne jentas liv. Hun har allikevel en tro til nissen, men hun tviler litt og stiller mange spørsmål rundt nissens ekthet, men klarer allikevel ikke helt å forkaste ham. Nissen er en jordnær og hjelpsom kar, men kanskje lit psykotisk i tanken om at han virkelig tror han er nissen. Men det kan hende at filmen har en annen formening om hans rolle. Filmen bærer også et viktig budskap og oppfordring om å tilgi hverandre når nissen viser seg å ha en fortid som kan trenger tilgivelse og forsoning.

Filmen har ikke den aller beste kvaliteten. Fotograferingen fungerer fint, lyden sliter noe, med bl.a. at bakgrunnslyden plutselig blir borte for så å komme tilbake, litt amatørmessig med andre ord. Skuespillet er stort sett bra, men blir noe overspilt og dynamikken mangler en del. Emma Faith, som spiller lille Katie, gjør allikevel en god rolletolkning og skal ha ros for det. Det er alltid fascinerende å se barn som leverer på skuespillfronten. Historien mangler også litt dynamikk og flyt, plutselig ser man at ”her har det skjedd ting som vi ikke visste”, for eksempel når den ene kunstinteresserte mannen som kommer inn på restauranten og viser seg betatt av Rosie og Rosie av ham, og når de plutselig er på samme julefest og i slutten av den ser ut til å ha kjent hverandre lenge uten at man har fått innblikk av dem sammen på festen. Filmen kunne også vært kortet ned med tanke på flere lange filmsekvenser som blir fylt på med utallige julesanger, og så virker det som om det skjer litt lite i filmen, den blir noe flat i historien. Med andre ord kunne filmen vært løftet en god del hakk ved å bruke de samme elementene bare man hadde laget den med enda mer spenning, litt mer innhold og en mer flytende historie. Litt komedie får vi også med på kjøpet.
4.3 av 7 - -
0.34 sekunder