Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.7)Trailer
Stream på

The Ride (2012)

Det er julaften i en fattig del av Chicago. En taxi sjåfør(Woller) har fått nok av jobben sin men bestemmer seg for å ta en siste tur til, og deretter slutte i jobben. Mens han kjører, vokser stadig følelsen av at passasjeren(Heller) i baksetet vil komme til å begå selvmord. Han bestemmer seg for å gjøre det han kan for å få mannen til å ombestemme seg.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Mark Freiburger
Manusforfatter
Nathan Scoggins
Manusforfatter
Skuespillere
Brad Heller
Brad Heller
Passasjer
Kirk B.R. Woller
Taxisjafør
Dennis Lee Kelly
Forsendelse
Patrick Gagnon
Advokat
Tara Rios
Servitør
Produsenter
Dallas Jenkins
Produsent
Fred Adams
Produsent
Pete McDonough
Produsent
James MacDonald
Sjefsprodusent
Luke MacDonald
Medprodusent
Annet
Frank Reynolds
Redigering
James Cunningham
Produksjonsdesign
T.J. Hill
Komponist
Rob Givens
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En kortfilm om julens negative side

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En sliten og lei taxi sjåfør legger ut på sin siste rute på selveste julaften. Han er ikke av den snakkesalige typen og truer med å ta ekstra betalt for å prate med kundene sine. Men så skjer det at en mann som er lei av livet også er på sin siste taxi tur, men taxi sjåføren aner at noe er i gjerde når han får beskjed om å slippe ham av ved en velkjent bro for selvmord i nærheten. Hva velger sjåføren å gjøre, ignorere det hele og håpe på det beste? Eller hjelpe en kar i nød?

Dallas Jenkins, nå kjent for den populære TV-serien ”The Chosen”, og noe før dette kortfilmen ”Once We Were Slaves” gjør et godt arbeid med denne kortfilmen på rundt en halv time. Filmen kan bli ansett som en slags moderne lignelse om en bortkommen sønn. Et kjennetegn med lignelsene i Bibelen er at personene der ikke nevnes med navn, noe de heller ikke gjør her. Et dilemma oppstår om kristne kan ljuge litt for å drøye tiden i en slik situasjon som filmen beskriver for eventuelt å kunne redde et liv. Dette skjer et par ganger i filmen. Uten om dette punktet så har filmen et godt poeng om håp for den deprimerte og den som er lei av livet, eller tror at alle har mistet troen på en.

Kvalitetsmessig er dette meget bra til å være en kristen film. Vi møter på Brad Heller, kjent fra flere andre kristne filmer, som den nedbrutte passasjeren, og som taxi sjåføren møter vi Kirk B. R. Woller, kjent som soldaten Gaius fra Dallas Jenkins serie om Jesus i ”The Chosen”. Begge disse leverer ypperlig skuespill. Tross dette kunne filmen ha bygd inn noe mer i handlingen enn den gjør, men tross det så fungerer dette bra. En film om et aktuelt tema i julen om mennesker som har det ekstra vondt i en tid da de fleste samles hos familiene sine til fest og hygge. Filmen vant bl.a. prisen for beste film på ”Churches Making Movies Festival” og pris for beste dramafilm med et budsjett under $250,000 ved utdelingen av ICVM Awards.
5.3 av 7 - -
0.37 sekunder