Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

I Still Believe (2020)

Den sanne historien om den kristne musikkartisten Jeremy Camp og hans reise i kjærlighet og tap som viser oss at der alltid finnes håp.

Vurdering

5.15 av 2 stemmer

Fakta

1t 56min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Jon Gunn
Manusforfatter
Jon Erwin
Manusforfatter
Skuespillere
K.J. Apa
Jeremy Camp
Britt Robertson
Melissa Henning
Cameron Arnett
Dr. Furst
Tanya Christiansen
Janette Henning
Reuben Dodd
Josh Camp
Abigail Cowen
Adrienne Camp
Shania Twain
Terry Camp
Nathan Parsons
Jean-Luc La Joie
Gary Sinise
Tom Camp
Produsenter
Andrew Erwin
Produsent
Kevin Downes
Kevin Downes
Produsent
Madeline Carroll
Produsent
Bart Millard
Produsent
D. Scott Lumpkin
Sjefsprodusent
Annet
Kristopher Kimlin
Cinematografi
John Debney
Komponist
Parker Adams
Redigering
Joseph T. Garrity
Produksjonsdesign
Ben Smallbone
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Holder troen etter sorgen?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Et av årets definitivt mest etterlengtede kristne filmer er Erwing brødrenes nye film “I Still Believe” som er historien om Jeremy Camp og hans første kone, Melissa, som døde av kreft etter at de hadde vært gift bare en kort stund. Ved å hente inn noen gode navn og legge inn mye midler i markedsføring og finpuss så er det ikke så rart filmen er å se fram til, men holder den mål?

Mitt svar er at den gjør det på sett og vis, men den faller nok ikke helt i smak hos meg. Grunnen er at jeg ikke helt greide å føle med hovedpersonene, kanskje på grunn av at dynamikken ikke alltid skinner gjennom, kanskje fordi det mangler nok varm humor eller kanskje fordi måten filmen er filmet på gjør at det blir litt for oppskriftsmessig. Filmen er basert på en sann historie og derfor er det tatt lite friheter - men det er også valgt å tatt en lineær fremstilling fra Jeremys synsvinkel så ender opp med å bli en ganske rolig fremskyndede tempo med en romantisk oppbygging, som så plutselig blir veldig trist når hun blir syk. Det prøves litt for mye i å gjøre dette til en tårevåt og emosjonell affære og det vil helt klart lykkes med mange, for det er en absolutt severdig og høykvalitets produksjon som definitivt vil berøre hjerter.

Det høres kanskje litt ut som at jeg ikke likte filmen men det er ikke helt riktig, for det var en god film med mye godt å bringe og med en solid dose god kristent budskap som hør og bør - men plottet er ganske standard. Jeg forventet mer av det som nå er blitt den delen av kristen film bransjen som kan operere med større budsjetter. Musikken er god hele filmen gjennom. For folk utenfor den kristne kretsen er Jeremy Camp et ukjent navn, mens for meg er det nostalgi selv om jeg aldri var en stor fan. “I Still Believe” er fortsatt verd å se når den dukker opp her til lands.
5 av 7 - -

Musikk som er mer enn musikk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er historien om hvordan den kristne musikkartisten Jeremy Camp ble en av de mest fremtredende artistene i den kristne musikkverdenen. Det var ingen lett reise, for når han møter sin utkårede idet han skal utenbys for å studere, så blir kjærligheten satt på prøve på en sterk og værst tenkelig måte. Hendelsene i livet til Camp kommer tydelig fram i musikken som har vært til velsignelse for mange siden hans første album ble utgitt i 2002.

Filmen har et sterkt budskap om kjærlighet og trofasthet når noe av det verst tenkelige skjer med ens kjære. Filmen tar for seg sykdom, helbredelse som finner sted, men også mysteriene rundt helbredelse som ikke skjer, men at Gud kan vende alle ting til det gode for dem som elsker Ham. Historien får også fram håp som man kan finne midt i smerten. Filmen gir også et innblikk i en musikkartists liv og hvordan Gud også kan lede en inn i tjeneste på det området for å kunne være til velsignelse og legedom for mange når det kommer til deres smerte og nød. Vi får et godt innblikk i troen til hovedpersonene, og spesielt Melissas hengivenhet til Gud som bl.a. kommer fram gjennom flere fine åndelige illustrasjoner.

Filmkvaliteten er god og skuespillet er utmerket til å være en kristenproduksjon og regissørene og brødreparet Jon og Andrew Erwin fortsetter å produsere gode kristne filmer der tidligere suksesser har vært ”Woodlawn” og ”I Can Only Imagine”. Spent på hva fremtiden vil bringe.
5.3 av 7 - -
0.51 sekunder