Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Keys of the Kingdom (1944)

En ung prest, Father Chisholm blir sendt til Kina for å bygge en katolsk menighet midt blant ikke kristne kinesere. Hans barndomsvenn, som også er prest, gjør det bra i en mer kristen del av verden så gjør ikke Chisholm det like godt. Han møter motstand, isolasjon, sykdom, fattigdom og blir satt tilbake flere ganger. Det ydmyker ham, men gjør ham også mer fast på å fullføre sin oppgave. Over flere år vokser aksepten og menigheten blir større blant kineserne gjenom hans besluttsomhet, forståelse og tolmodighet.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

2t 17min
Himmeriges nøgler
Land: USA

Medvirkende

Regissør
John M. Stahl
Forfattere
Joseph L. Mankiewicz
Manusforfatter
Nunnally Johnson
Manusforfatter
A.J. Cronin
Forfatter
Skuespillere
Vincent Price
Angus Mealey
Roddy McDowall
Francis Chisholm - som gutt
Gregory Peck
Father Francis Chisholm
Pedro de Cordoba
Father Gomez
Anne Revere
Agnes Fiske
Cedric Hardwicke
Monsignor på Tweedside
Thomas Mitchell
Willie Tulloch
Arthur Shields
Father Fitzgerald
Sara Allgood
Sister Martha
Dennis Hoey
Alec Chisholm
Produsenter
Joseph L. Mankiewicz
Produsent
Annet
Alfred Newman
Komponist
Arthur C. Miller
Cinematografi
James B. Clark
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Presten som ikke lot seg temme

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Father Chisholm er ikke helt som andre prester gjør ting på etter sin egen forståelse og kløkt i samsvar med troen. Det er med på å styre avgjørelsen av å sende ham til Kina som misjonær og starte en kirke der. Chrisolms ydmyke holdning, ærlighet, tolmodighet og integritet gjør at han møter motstand, men sakte men sikkert også respekt og gode venner.

Selv om filmen er i svarthvitt og begynner å bli gammel så er dette fortsatt en fullt severdig film som viser noe av kvaliteten og respekten for den kristne troen i hollywood på den tiden. Det er ikke lenger så ofte at vi får se slik karakter hos prester på film, og det er på mange måter godt å gå litt tilbake i tid og nyte god gammel kvalitetsfilm der kirken blir satt i et godt lys.

Gjennom Father Chisholm får vi noen gode lærdommer om sentrale tema i den kristne troen uten at de på en lettsindig og eksplisitt måte blir forkynt. Ekstra godt er det å se en film der kristne har stor respekt for sine ateistiske venner samt andre kulturer. Det er gode gamle “show, don’t tell” som gir filmen noe av sin severdighet.
5 av 7 - -
0.47 sekunder