Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Soul Surfer (2011)

Soul Surfer er den utrolige sanne historien om tenåringen Bethany Hamilton(Robb) som mistet en arm i et haiangrep når hun surfet sammen med noen venner på Hawaii. Med hjelp av sine foreldre Tom(Quaid) og Cheri(Hunt) begynner Bethany den lange reisen tilbake til livet innen surfeeliten. Bethanys styrke og besluttsomhet gjør det mulig for henne å snu sin tragedie til fremgang og samtidig gi håp til andre.

Vurdering

5.34 av 2 stemmer

Fakta

1t 41min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Sean McNamara
Forfattere
Sean McNamara
Manusforfatter
Douglas Schwartz
Manusforfatter
Michael Berk
Manusforfatter
Deborah Schwartz
Manusforfatter
Rick Bundschuh
Forfatter
Sheryl Berk
Forfatter
Bethany Hamilton
Forfatter
Skuespillere
Dennis Quaid
Tom Hamilton
Kevin Sorbo
Holt Blanchard
Helen Hunt
Cheri Hamilton
Sean McNamara
Rip Curl Executive
AnnaSophia Robb
Bethany Hamilton
Craig T. Nelson
Dr. David Rovinksy
Eric James
Keoki's Friend
Lorraine Nicholson
Alana Blanchard
Patrick Richwood
Todd
Branscombe Richmond
Ben Aipa
Produsenter
Sean McNamara
Produsent
Noah Hamilton
Medprodusent
David Zelon
Produsent
Douglas Schwartz
Produsent
Susie Singer Carter
Medprodusent
Corey Schwartz
Medprodusent
Christina Lambert
Medprodusent
Laurie Koris
Medprodusent
Joey Paul Jensen
Medprodusent
Tiffany Hofstetter
Medprodusent
Annet
Marco Beltrami
Komponist
Rusty Smith
Produksjonsdesign
Jeff Canavan
Redigering
John R. Leonetti
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Tro midt i en tragedie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Soul Surfer” baserer seg på den sanne historien om Bethany Hamilton som var lidenskapelig opptatt av surfing, helt til hun mistet armen i et haiangrep under en trening. Verden hennes blir snudd på hodet og livet blir ikke helt det samme igjen. Men dette fører til at hun ser nye sider av seg selv og lærer å se livet fra et annet perspektiv, der også troen spiller en viktig rolle.En fin film med god surfekvalitet og mye surfing. Selv om filmen ikke er en tydelig kristenproduksjon så tar den frem noen av trossidene i livet til familien og Bethany.

Vi befinner oss allikevel i surfeparadiset på Hawaii, og områdene rundt der, og troen er en del av livet til Bethany, noe vi bl.a. ser gjennom menigheten hun går i og det hun og far siterer fra Bibelen etter haiangrepet: ”Jeg makter alt i Kristus, Han som styrker meg.” Bethany lærer også at surfing ikke er alt i livet, at det finnes viktigere ting, nemlig mennesker som trenger hjelp og som hun faktisk innser har det mye verre enn henne selv. Vi får følge med henne på hennes reise gjennom tøffe tak og beslutninger og samtidig bli vitner til hvordan Gud kan vende noe vondt til noe godt. Filmen viser også fint hvordan surfingen i filmen kan lære oss noen gode åndelige poenger i det kristne livet.Bildekvaliteten er grei og surfingen i filmen blir presentert på en livlig og actionfylt måte med alt det som hører til. Skuespillet skrenter noe til tider og vi kan bl.a. merke oss at dette er første rollen til ”American Idol” vinneren Carrie Underwood, som ungdomspastor for Bethanys menighet. AnnaSophia Robb gjør faktisk en grei innsats som Bethany, kjent fra bl.a. hundefilmen Because of Winn-Dixie fra 2005. Veteranene Dennis Quaid og Helen Hunt vet hva det vil si å være i skuespillbransjen og gjør sitt for å gi filmen det løftet den trenger.Selv om surfingen ofte tar mye overhånd så synes jeg allikevel man kunne tatt litt flere åndelige perspektiver inn i bildet og blitt bedre kjent med troslivet til hovedpersonene. Filmen er allikevel en fin film for surferfans og sportsinteresserte, spesielt når den baserer seg på en utrolig sann historie som denne. Legg også merke til lovsangen ”Blessed Be Your Name” av Matt Redman i begynnelsen av filmen.
4.67 av 7 - -

Tro som bærer i motgang

Filmen er basert på den sanne historien om Bethany Hamilton(AnnaSophia Robb), en surfer som mistet sin venstre arm i et haiangrep i 2003, men som kom tilbake og surfet seg veien opp til verdenstoppen. Historien er inspirerende og er filmet med tanke på å vise hvordan troen påvirket Bethanys vei tilbake etter den dramatiske ulykken, noe den også greier på en veldig god måte og som viser virkeligheten fra en inspirerende og kristent ståsted.Siden troen spiller en stor rolle i filmen så er den som mange filmer nedtonet med tanke på "Jesus" men likevel med et veldig tydelig Gud fokus og bruk av bibeltekster som bærer henne gjennom vanskelighetene. Menigheten og ikke minst hennes ungdomspastor(Carrie Underwood) gir henne mye back up sammen med hennes to brødre, mor(Helen Hunt) og far(Dennis Quaid). Sammen prøver de å ta opp vanskelig spørsmål som "hva er meningen med slik smerte" og greier å belyse temaet fra mange vinklinger.Kvaliteten på filmen er også av ypperste klasse. Surfingen er ikke bare stand ins, men det er gjort virkelig bra og det er mye action og bra bilder fra selve surfingen uten at man mister fokuset på historien. Bethany Hamilton selv de vanskeligste stuntene. En fin ting er at konkurransene er ikke det viktigste for Bethany å vinne, men det å komme tilbake for å konkurrere og inspirere blir det Bethany jager etter – og dermed skiller den seg en god del fra andre surfe og sport filmer der å vinne konkurransene ofte er det store målet."Soul Surfer", med sin treffende tittel, gir oss et vakkert drama med en veldig god historie om å komme tilbake etter en vanskelig ulykke og slik bli et forbilde og inspirasjon til mange. Troen spiller en god rolle filmen, og produksjonen er av klasse som vil nå ut til mange. Ekstra sterkt er det at filmen er basert på en sann historie og er et sterkt vitnesbyrd hvordan Gud har virket i et menneskes liv.
6 av 7 - -
0.4 sekunder