Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.0)
Stream på

The Fourth Wise Man (1985)

Artaban(Sheen), en fjerde vis mann, studerer profetiene og er vitne til stjernetegnet på himmelen som han håper og ønsker skal lede ham og hans trofaste tjener, Orantes(Arkin), til den ventede og lovede Messias.
Artaban tar med seg tre verdifulle gaver som han vil overrekke Messias. I 33år er Artaban og Orantes på søken etter Jesus, bare at de stadig bommer ved hvert veiskille. Underveis bruker Artaban gavene sine til å hjelpe mennesker i dyp nød. Nå har han ingenting å vise fram til Messias når han skal møte Ham. Når historien beveger seg mot slutten, på Palmesøndagen, beveger Artaban seg gammel og døende med sine siste skritt fremover med et ørlite håp om å få den freden han har lengtet etter hele sitt liv.

Vurdering

6 av 1 stemme

Fakta

1t 12min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Tom Fontana
Manusforfatter
Henry van Dyke
Forfatter
Skuespillere
Martin Sheen
Artaban
Sydney Penny
Shameir
Mary Ellen Thomas
Beskyttende mor
Alan Arkin
Orontes
James Farentino
Jesu stemme
Ralph Bellamy
Abgarus
Adam Arkin
Josef
Produsenter
Ellwood Kieser
Sjefsprodusent
Annet
Bruce Langhorne
Komponist
Jon Kranhouse
Cinematografi
Mark Goldberg
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En sterk film om Jesu hjertesak

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I dette, ganske så stjernespekkede dramaet, møter vi Artaban, mesterlig spilt av Martin Sheen, på søken etter kongenes Konge, med en meget spesiel stjerne som utgangspunkt. Ferden og søkenen virker lang og forgjeves men historien forteller oss at en lang søken slettes ikke trenger å være forgjeves.

Filmen er basert på den klassiske novellen til Henry van Dyke og er en inspirerende og hjertevarmende historie om å hjelpe sin neste, koste hva det koste vil. Artaban skulle egentlig møte de tre vise men Kaspar, Melchior og Balthazar for å slå følge med dem på veien til Jesusbarnet, men slik ble det altså ikke, grunnet hjelpetrengende mennesker og uventede behov underveis. Det hele starter med en stakkars eldre mann som har gått seg litt vill i ørkenen og noe senere et barn som trenges og reddes og det hele hoper seg opp når han kommer til en koloni som kryr av spedalskhet og sykdom. Hva skal han gjøre?Det hele utarter seg til å bli en god film der Jesu budskap kommer veldig tydelig og godt fram, selvom vi ikke møter Jesus ansikt til ansikt i filmen, så gir filmen et godt og ydmykt bilde av Ham, omtrent slik som Han blir portrettert i «Ben-Hur» fra 1959. Filmen viser hvordan man kan tro at man har gjort ting forgjeves, men allikevel utrettet utrolig mye i Guds øyne. Filmen gjør Matt.25:34-40 ekstra levende og man vil med en gang skjønne hva disse Ordene fra Jesu munn egentlig innebærer.Vi ser også hvordan Artaban stadig får nyttig veiledning og informasjon underveis om hvem denne Kongen er og hvor han kan finne Ham. En søken som egentlig har forvandlet livet hans før han selv er klar over det. Vi får også se en interessant vri på Peters siste fornektelse av Jesus.Selvom filmen lider litt under noe dårlig bildekvalitet, som sikkert ikke er så veldig overraskende når man merker seg at dette er en film laget for fjernsynsvisning i 1985, så imponerer den med et spekter av gode og kjente skuespillere og en overveldende historie som man ikke bør gå glipp av. Vi får møte selveste Martin Sheen i hovedrollen, som regissør Michael Ray Rhodes også får bruk for i den sterke filmen «Entertaining Angels: The Dorothy Day Story» fra 1996. Vi møter også kjente fjes som Alan Arkin, Eileen Brennan, James Farentino som stemmen til Jesus og i mindre roller møter vi bl.a. Charlie Sheen og Adam Arkin! Selve historien om den fjerde vise mannen er jo diktet opp, men hvem vet, kanskje vi en vakker dag får vite at det faktisk fantes en fjerde vis mann som ofret livet sitt for de fattige og trengende? Budskapet i filmen er mer Bibelsk enn mange andre kristne filmer kan få det til og vil få en til å revurdere sin forståelse av bibelstedet nevnt oven.Filmen kan fort minne en om den svenske animerte filmen «Den Fjärde Kungen» som sikkert har hentet sin inspirasjon fra denne klassiske novellen av van Dyke, bare at den muligens ble mer tilpasset og forståelig for de mindre og en hel del mer fantasifull, mens denne blir mer virkelighetsnær og jordnær på alle områder. Se denne og få med deg hvem Jesu hjerte ligger nærmest.
6 av 7 - -
0.47 sekunder