Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Himmelen revner (2004)

Den drevne NRK-korrespondenten Erling Borgen, med både Asia og Latin-Amerika som arbeidsmark, står bak både idé, regi og manus i dette portrettet av arbeidsgutten fra Kvinesdal som ble en av verdens største predikanter.

Borgen trenger ingen mørkemann. Tvert imot, vi møter Edvardsen med varme, humor, selvironi og romslighet.

Filmen beveger seg mellom fire steder: Kvinesdal, Jerusalem, Burundi og Pakistan. Og innimellom er det klippet inn arkivbilder og gamle filmer fra Sarons Dal - delvis også private filmer og bilder. Valg av "location" er ikke tilfeldig, for dette er Edvardsens to arenaer: Kvinesdal og verden.

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

Alle
49min
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Erling Borgen
Forfattere
Erling Borgen
Manusforfatter
Skuespillere
Aril Edvardsen
Seg selv
Kari Edvardsen
Seg selv
Mona Edvardsen
Seg selv
Annet
Aril Edvardsen
Komponist
Ragnar Bjerkheim
Komponist
Line Bie
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Kort og godt om en norsk pionér

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en enkel dokumentarfilm om livet til Aril Edvardsen i korte trekk, om korstogene rundt om i verden, kampanjene rundt i Norges land, samt arbeidet i Kvinesdal. Vi får høre frelseshistorien hans om tiden da Lyset gikk opp for ham og kampene hans i sin første tid som kristen.Filmen har en helt grei TV-kvalitet over seg men ble jo nektet vist på store kinoer her i landet, bl.a. fordi filmen kvalitetsmessig ikke er tilpasset kinoene. Dette er allikevel en grei film å ha i hylla, spesielt nå etter Arilds bortgang, så er dette et minne man kan ta med seg og hente inspirasjon fra.
4.67 av 7 - -
0.44 sekunder