Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Covenant - Historien om Israels folk (2008)

Opplev slaveriets smerter i Egypt gjennom øynene til Mose mor i det hun legger babyen sin i Nilen, loyaliteten til Rut når hun forplikter seg til Naomi og hennes Gud, og uroen blandt jødene i det Babylonske fangenskap. Møt utfordringene til Ester, den jødiske dronningen av Persia, når hun risikerer sitt liv idet hun trygler for sitt folk, og se jødenes lidelser i Jerusalem under den romerske okkupasjonen. Utover dette får du et møte med noen jødiske familier opp igjennom middelalderen og opp til andre verdenskrig, helt til gjenopprettelsen av den jødsike staten i 1948.

Vurdering

5.67 av 1 stemme

Fakta

1t 35min
The Covenant - The Story of My People
Land: Norge
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Robert Muren
Elizabeth Muren
Forfattere
Elizabeth Muren
Manusforfatter
Robert Muren
Manusforfatter
Skuespillere
Elizabeth Muren
Flere roller
Robert Muren
Flere roller
Ryan Willis
Ana Willis
Marnix Van Ede
Andre Tischer
Stevenson Simplice
Betsy Rigell
Tanna Olson
Shira Olson
Produsenter
Robert Muren
Sjefsprodusent
Elizabeth Muren
Sjefsprodusent
Elizabeth Muren
Produsent
Robert Muren
Produsent
Willy Ludvigsen
Medprodusent
Annet
Elizabeth Muren
Komponist
Robert Muren
Komponist
Øyvind Stokkan
Redigering
Stein-Ivar Mollestad
Redigering
Hans Fredrik Svartdahl
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Et mektig stykke Israel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En mektig musikal om Guds utvalgte folk. Vi følger historien fra der det startet med Abraham, og videre til Moses, Rut, David, Daniel, Esther, Jesus, Middelalderen, Andre verdens krig og til slutt frigjørelsen og Israel som selvstendig stat. Alt dette får vi gjennom flotte musikalske bidrag skrevet av Elizabeth og Robert Muren.Denne tar kortfattet for seg noen av de sentrale hendelsene i Bibelen som har med Israels folket å gjøre og fokuset er rettet mot jødene, Israel og ikke minst Gud som holder sine løfter og oppfyller profetier fra gammelt av. Dette blir en mektig reise i musikk og drama og holder seg til det Bibelske og historiske i fremføringen så godt det lar seg gjøre.

Vi får også en kort presentasjon av Jesus og Hans møte med kvinnen som var grepet i hor.Musikalen har veldig god lyd og musikken er mektig og fylt av stemning som kan få hårene til å reise seg på ryggen. Helhetsmessig så har man klart på en fin måte å legge til rette en lang historie med noen vesentlige hendelser fra Bibelen og tidligere historie. Selv om man ikke kommer så nær alle personene, som kanskje heller ikke er meningen, så kommer man nær jødene som et folk og hva de har gjennomgått gjennom årtusener.Liker du scenemusikaler som ”Hero: The Rock Opera”, ”Jesus Christ Superstar” eller den norske ”3D” så vil du garantert elske denne her. Musikalen er så langt blitt fremført på Engelsk, Spansk og Hebraisk. Et godt stykke arbeid av Elizabeth og Robert Muren. Filmatisert i Jerusalem under Israels 60års jubileum i 2008.
5.67 av 7 - -
0.46 sekunder