Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Case for Christ (2017)

En journalist og selverklært ateist tar det som et prosjekt å bevise at Jesus ikke sto opp fra de døde for å diskreditere troen etter at hans kone blir kristen.

Vurdering

6 av 1 stemme

Fakta

1t 52min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Brian Bird
Manusforfatter
Lee Strobel
Forfatter
Skuespillere
David de Vos
Tribune Colleague
Mike Vogel
Lee Strobel
Brett Rice
Ray Nelson
Erika Christensen
Leslie Strobel
Faye Dunaway
Dr. Roberta Waters
Tom Nowicki
Dr. Alexander Metherell
Mike Pniewski
Kenny London
Grant Goodeve
Mr. Cook
Rus Blackwell
Dr. William Craig
Robert Forster
Walt Strobel
Produsenter
Brian Bird
Produsent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
David de Vos
Produsent
Vance Null
Produsent
Mike Vogel
Produsent
Faye Dunaway
Produsent
Erika Christensen
Medprodusent
Karl Horstmann
Produsent
Annet
Will Musser
Komponist
Brian Shanley
Cinematografi
Vance Null
Redigering
Mitchell Crisp
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tilfredsstillende og sentimental apologetikk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“The Case for Christ” er basert på boken med samme tittel skrevet av journalisten Lee Strobel. I filmen så er boken gjort til en slags biografi, der vi følger Lee Strobels søken etter sannheten om Jesus og ikke minst hvordan hans kone først blir frelst og får han inn på veien til å undersøke troen. Det er ingen hemmelighet hvordan det ender, men som en av de store kristenfilmene for året så er det spennende å se hvordan veien utfolder seg fram til ateisten Strobel fikk utgitt en av de mestselgende apologetikk bøkene noensinne.

Så drar veien, først til et møte med Gary Habermas for å undersøke Jesu oppstandelse. Her er det punktet hvor filmens kvalitet er avgjørende. Hvordan skal man presentere argumenter som best presenteres skriftlig, kortfattet og korrekt på film uten å gjøre det tørt eller alt for overfladisk? Vel, første møte gikk ganske greit. En ateist ville selvsagt ikke latt seg overtale, men det gjør heller ikke Strobel, men det vises en sympatisk ateist og en forståelsesfull kristen. Derfra går veien videre til andre kristne eksperter for å finne ut av dette med Jesus. Noen møter Strobel ansikt til ansikt i ordvekslinger, andre over telefon og resten av arbeidet in an “jobber på en sak” collage. Han gjør også detektivarbeide ved å gå til ikke-kristne kilder, men savner noe at han går til det på samme områdene som han går til de kristne på for å utfordre. Litt dumt kanskje at de agnostiske ikke er historikere, men likevel, det gis en overordnet god graving. Om jeg hadde vært Strobel så hadde jeg også lest mer bøker, noe filmen ikke viser så godt annet med referanse til Russell og et par andre i forbifarten. Det er film, så man kan ikke forvente alt eller at filmen ikke skal ta tydelig parti, noe som gjør at det holdes til de mest grunnleggende bevisføringen.

Det er også en personlig side i historien såklart, og det er forholdet til kona - hvordan han kjemper med sin ateisme og konas tro, og hvordan det skaper gnister i deres ekteskap. Alt i alt, en god film som muligens overtar tronene som den beste “gå til” apologetikk filmen som er laget.
6 av 7 - -
0.48 sekunder