Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Korsveien (2014)

Fjorten årige Maria vokser opp i en fundamentalistisk katolsk kirke og familie, i et moderne samfunn, mens hennes hjerte tilhører Jesus. Hun vil bli en helgen og komme til himmelen. Ingen, ikke en gang en hyggelig gutt hun møter, kan stoppe henne i å nå sitt mål.

Vurdering

6 av 1 stemme

Fakta

12
1t 50min
Stations of the Cross, Kreuzweg
Språk: Fransk, Latin, Tysk

Medvirkende

Regissør
Dietrich Brüggemann
Forfattere
Dietrich Brüggemann
Manusforfatter
Anna Brüggemann
Manusforfatter
Anna Brüggemann
Manusforfatter
Skuespillere
Lea van Acken
Maria
Hanns Zischler
Bestatter
Florian Stetter
Pater Weber
Michael Kamp
Vater
Moritz Knapp
Christian
Lucie Aron
Bernadette
Franziska Weisz
Mutter
Georg Wesch
Thomas
Chiara Palmeri
Katharina
Ramin Yazdani
Arzt
Produsenter
Sarah Neumann
Medprodusent
Fabian Maubach
Produsent
Jochen Laube
Sjefsprodusent
Michael Jungfleisch
Produsent
Leif Alexis
Produsent
Annet
Vincent Assmann
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Korsveien er ikke vår vei å gå

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen starter med en nesten 15 minutter lang uklippet scene fra konfirmasjonsundervisningen der en katolsk prest underviser og konverserer med 6 barn som er på vei til å legge barndommen bak seg. Det snakkes om helt grunnleggende tema i troen men toner av loviskhet som vi kjenner igjen fra mange kirkesamfunn, om vårt ansvar å stå synden imot og å kjempe som Jesus soldater mot Satan og fristelsene i hverdagen. Det er en forberedelse for det som kommer, nemlig kampen mot ungdommens lyster og fristelser som ligger foran. På mange måter kjenner man seg igjen i denne undervisningen, og det er noe bra her, men vi skjønner etterhvert at filmen kommer til å handle om hva denne type lære gjør i et ungt sinn og at denne katolske menigheten er særdeles konservativ.

Vi følger nemlig Maria, ei 14 år gammel jente som har sine utfordringer i hjemmet(med en bror på 4 år som ikke kan snakke) og som tar til seg læren men sliter med å forene den med livet. Hennes valg blir å ta det personlig, å identifisere seg med pasjonshistorien og gå hele veien ut for ofre sitt liv for noen andre. Derav tittelen “Korsveien”, den veien som Maria bestemmer seg for å vandre. Maria går ut og ser etter ting hun kan ofre. Utsikten. Varmen jakken henes gir. Ønske om å se pen ut. Tenke på seg selv. Mat. Du kan tenke deg hvor det fører hen. Hun møter selvsagt en gutt, som går i en “moderne kirke”, som utfordrer den strenge læren hun er opplært i og hun er nødt til å gå i kompromiss med sin kirke, familie og tro hvis hun skal følge sitt hjerte. Det gjelder særlig i forhold til musikk, der rytmen blir sett på som satanisk og som får både gymtime og kirkekor til å bli syndig.

Det er en stilfull film der det brukes stort sett bare stillestående kamera med et langt opptak for hver, ofte lange, scene som er gruppert etter hvert punkt på Jesu ferd til Golgata. Det gjør filmen ganske intressant samt at den har en annerledes spenningskurve fordi vi allerde vet at Jesus havnet død på korset men vi vet ikke hvordan det vil utarte seg i Marias liv. Det er også en høyst aktuell historie, om fundamentalsime, om katolisisme, om ungdomstid og fristelser og ikke minst om vårt forhold til det verdslige. “Korsveien” er en respektfull film, som beskriver hverdangen som den er og som er meget effektiv i sitt portrett av ei ung jentes navigasjon gjennom en kort men definerende periode i sin ungdomstid, sitt fundamentalistiske trosliv og ikke minst sitt forhold til familie og ikke minst sin dominerende mor. Jeg liker også godt at det er tatt med personer fra andre kirker, både fra moderate katolske men også protestantisk som har et annet mer normalisert syn på ting.

Denne filmen er på mange måter utmerket, om ikke et noe ekstremt portrett, så er det en god advarsel som gjør et dypdykk inn i psyken til ei ung jente og hvordan fundamentalisme former hennes sinn.
6 av 7 - -
0.29 sekunder