Island of Grace (2009)
Tre overlevende fra en flyulykke er strandet på en isolert øy. Troskrise og vurdering av tro med en dose sjalusi følger dette eventyrs dramaet. Megan(Flynn) har tillatt frafall i troen og ser ut til å skamme seg over den, og hennes arbeidskamerat Chris(Potts) minner henne om frelsens verdi.
Vurdering
4 av 1 stemme
Fakta
Medvirkende
Regissør
John Lansing
Forfattere
Shari Anderson
Manusforfatter
Manusforfatter
Skuespillere
Jaycee Lynn
Megan Hughes
Megan Hughes
Jai Augustus
John
John
Savannah Hines
Kim
Kim
Matthew Davis
Mark Taylor
Mark Taylor
Samuel Potts
Chris Russell
Chris Russell
Produsenter
John Lansing
Produsent
Produsent
Kent Peterson
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Abigail Miller
Produsent
Produsent
Lisa Jansworth
Sjefsprodusent
Sjefsprodusent
Annet
Tony Samuels
Produksjonsdesign
Produksjonsdesign
Bryant Kennedy
Redigering
Redigering
John Kimball
Redigering
Redigering
Mike Summers
Komponist
Komponist
Lignende filmer
Anmeldelser
Tro og troskrise på øde øy
Kvalitet
Budskap
Personlig syn
”Island of Grace” tar for seg kollegaene Mark, Chris og Megan som skal på bedriftstur til Indonesia. Underveis kræsjer flyet i havet, men heldigvis overlever de og finner veien til en ubebodd og øde øy. Folk har lite anelse om hvordan det har gått og de har ikke det store håpet om å høre livstegn fra dem. Mens de nå befinner seg på øyen oppstår det sjalusier og en slags trekantdrama om tro, overlevelse og romantikk.
Chris var ikke troende til han møtte Megan på samme jobb og så hvordan hun hver dag leste Bibelen og troen lyste ut av øynene på henne. Dette førte til at Chris fant troen på Jesus, men dilemmaet blir at Megans tro svikter og verden lokker med den attraktive sjefen Mark og aksept fra andre og dermed også skam over både tro og menighetsliv. På øya kommer dette til syne og selv om Chris prøver å snakke Megan til fornuft virker det ikke som hun tar ordene hans seriøst og beskylder ham heller for å være dømmende. Chris har allikevel et øye til Megan, men Megans interesse er ikke der Chris hadde ønsket. Chris prøver å være et godt forbilde i sin kristne tro som han ikke kan skjønne at Megan er på vei til å forlate.
Vi merker Megans frafall ved bl.a. når hun skal pakke til flyturen og Bibelen tar for mye plass i bagen, så er det den hun velger å droppe fremfor klær og andre ting. Utover i filmen kan det virke som den nyfrelste Chris kan være noe rett på og til og med virke dømmende, men alt virker til det gode for dem som frykter Gud. På en måte er det på sin plass med Chris framgangsmåte siden det er snakk om å avsløre hykleri, noe som var sentralt i Jesu fremgangsmåte med de hyklerske fariseerne. Han innser allikevel at kanskje ikke fremgangsmåten hans var den beste, men samtidig ser vi at den har virket til det gode.
Filmen ønsker å vise oss at det er verdt å leve helt for Kristus, at Han er verdt det. Den forteller oss også viktigheten av ikke å la verden kontrollere oss med de fristelser den har å by på og at frafall vil kunne skje gradvis noe alle troende bør være obs på. Megans bemerkninger på troen under filmen kan kanskje vise at hun ikke har vært frelst, selv om det kan sees at den har betydd noe for henne, og et vers som dukket opp hos meg var det som står i Matt 16:26, ”For hva gagner det et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel?”.
Vakker naturfotografering og god bildekvalitet gir filmen løft, mens skuespillet er noe labert til tider og historien filmen gir er en god idé men hendelsene og historien rundt øya synes jeg mangler noe dybde og kunne vært brukt noe mer ressurser på. Det fungerer allikevel greit og filmen er engasjerende, spesielt for dem som liker ”forlatt på øde øy” filmer, som ”Cast Away”, ”Robinson Crusoe” og TV-serien ”Lost”.
En helt grei film for det kristne publikum med litt spenning og engasjerende handling. Den har allikevel noen mangler når det kommer til det kristne budskapet og blir ganske vag til tider, men fungerer til en viss grad og er bedre en mye av det verdslige søppelet vi kan være vitne til i filmverden i dag. Orginalfilmen er opprinnelig mormonere som har laget, mens denne er forandret på for å tilpasse det kristne markedet/publikummet. Mer om dette kan du lese om i en av de eksterne anmeldelsene.