Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gud griper inn (2002)

"Gud griper inn" er en kjærlighetshistorie mellom en palestinsk mann(Suleiman) i Jerusalem og en palestinsk kvinne(Khader) i Ramallah. Siden de ikke kan krysse den israelske kontrollposten mellom de to byene, møtes paret på et øde sted like ved siden av. For å takle presset av beleiringen og bevare kjærligheten leker paret med fantastiske fluktplaner. Fortrengt begjær begynner å frembringe voldelig gjengjeldelse og deres sinte hjerter slår tilbake med kraftfulle salver av spektakulær fantasi.

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 29min
Yadon ilaheyya, Divine Intervention

Medvirkende

Regissør
Elia Suleiman
Forfattere
Elia Suleiman
Manusforfatter
Skuespillere
Elia Suleiman
E.S.
Amer Daher
Auni
Jamal Daher
Jamal
George Ibrahim
Julenissen
Nayef Fahoum Daher
Far
Manal Khader
Kvinnen
Produsenter
Elia Suleiman
Medprodusent
Babette Schroder
Medprodusent
Joachim Ortmanns
Medprodusent
Avi Kleinberger
Medprodusent
Rémi Burah
Medprodusent
Humbert Balsan
Produsent
Annet
Véronique Lange
Redigering
Miguel Markin
Produksjonsdesign
Marc-André Batigne
Cinematografi
Denis Renault
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Politisk ukorrekt fra et kristent ståsted

Denne stillegående filmen handler på en måte om det noe distanserte forholdet mellom en palestinsk mann og en palestinsk kvinne, mannen fra Jerusalem og kvinnen fra Ramallah. De har bare et problem, de kan ikke krysse den israelske kontrollposten. I tillegg er det små underliggende handlingsganger som har et noe usynlig politisk budskap.Nå er ikke jeg den som engasjerer meg mest i Midtøsten debatten, men etter å ha sett denne filmen så ser jeg ganske klart at den har et pro-Palestina fokus, der jødene helst bør komme seg unna. Fokuset er jo på muslimer, og derfra også tittelen, at Gud på en mirakuløs måte skal gi palestinerne det som de mener er deres rettsmessige eiendom og komme med fred og frihet til dem. I filmen blir dette fremstilt kanskje mest tydelig gjennom kvinneskikkelsen som er ikledd ninjalignende drakt, midt under en jødisk militærøvelse.

Det kan sikkert trekkes flere politiske og religiøse ting ut av denne merkverdige og kanskje noe dype filmen, som jeg ikke helt klarer å få fram. Det hele fremstilles på en mer eller mindre kunstnerisk måte som kanskje bare de mest politisk engasjerte og kunstinteresserte fullt ut kan klare å fatte. F.eks. så kan det ligge et dypere politisk budskap i det at en person gjentatte ganger kaster søppel over gjerdet til naboen.

For å se litt på moralen forøvrig så inneholder filmen noe banning og skittent prat, samt en del scener der sigarføringen er temmelig høy.Filmen er ikke typisk Hollywood, noe som kommer klart fram ved at den er en palestinsk produsert film. Den har sin egen stil og har vunnet og blitt nominert til flere priser. Den ble forhindret Oscar-nominasjon siden de som sto for nominasjonene mente at Palestina ikke var en stat. I etterkant førte dette til endrede regler innenfor nominasjonsstyret.Etter min mening så skjer det veldig lite i filmen, men samtidig er den bærer av et budskap som er ganske så pro-Palestina, selv om noen mener at det er noe dempet. Det synes nok ikke jeg, spesielt når det kommer til filmens siste del. De som skjønner seg på filmkunsten og måten slike ting formidles på ser det sikkert enda klarere. Filmmessig var bildekvaliteten grei og den leverer noen små humoristiske og absurde øyeblikk som kan falle noen i smak, men stort sett ingen film for det allmenne publikum, men kanskje for de spesielt interesserte.
3 av 7 - -
0.51 sekunder