Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Courageous (2011)

Fire menn med et felles kall: Å tjene og å beskytte. Som politimenn er Adam Mitchell(Kendrick), Nathan Hayes(Bevel), David Thomson(Davies) og Shane Fuller(Downes) selvsikre og fokuserte politimenn, men når de kommer hjem har de utfordringen de ikke helt vet hvordan de skal takle - nemlig det å være en far.

Når tragedien når hjemmet, må disse fedrene hanskes med frykt, tvil, håp og ikke minst sitt farskap. Kan nøden og problemene hjelpe fedrene og barna nærmere Gud?

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

2t 9min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Alex Kendrick
Manusforfatter
Stephen Kendrick
Manusforfatter
Skuespillere
Alex Kendrick
Adam Mitchell
Kevin Downes
Kevin Downes
Shane Fuller
Ben Davies
David Thomson
Robert Amaya
Javier Martinez
Rusty Martin
Dylan Mitchell
Rusty Martin Sr.
Frank Tyson
Ken Bevel
Nathan Hayes
Renee Jewell
Victoria Mitchell
Ellie Zapata
Isabel Martinez
Produsenter
Stephen Kendrick
Produsent
Michael Catt
Sjefsprodusent
Jim McBride
Sjefsprodusent
Justin Tolley
Medprodusent
Larry Frenzel
Medprodusent
Dennis Wiemer
Medprodusent
Annet
Alex Kendrick
Redigering
Bob Scott
Cinematografi
Steve Hullfish
Redigering
Bill Ebel
Redigering
Darian Corley
Produksjonsdesign
Mark Willard
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Budskap til menn og fedre

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den siste installasjonen fra Sherwood Pictures, "Courageous", handler om en gruppe politimenn som velger å gjøre noe for å bli bedre fedre i hver sin situasjon.

Filmen tar seg godt tid til å fortelle historien for å bygge en grunn under historien og for å få frem forskjellige aspekter ved det å være far og ikke minst det som skal til for å være en god far. Dessverre føles handlingen noen ganger litt for skriptet når ting begynner å skje, og utfordringene begynner å dukke opp. Slikt sett er manus ganske svakt, men det veier opp med en god del rørende drama, noen uventede svinger og ikke minst en god dose humor.

Både "Fireproof" og "Courageous" har en tydelig tematikk på et spesifikt område og bygger opp rundt mulighetene for bibelstudier og ikke minst oppfordrer til å ta grep i disse områdene i eget liv. Tematikken gjør dessverre også at målgruppen blir noe begrenset. En film om fedre passer best for de som er fedre. Det er likevel en film som alle kan se og bli oppbygget av, og som tydelig peker på Jesus og troens rolle i vår liv og de valgene vi tar.

Synes kvaliteten på skuespill er blitt meget god siden starten på eventyret for Kendrick brødrene. Filmkvaliteten også er blitt god, men synes etterbehandlingen kunne vært noe bedre sammen med lyssetting. Det er gøy at kvaliteten øker i takt med budsjett og erfaring – men det gjør også forventingene.
5.67 av 7 - -

På tide med fedrekvote

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fire politimenn, der tre av dem kristne til å begynne med, den fjerde uvitende om hvor livet vil bringe ham, etter at han har kommet over perioden som nybegynnerbetjent i politiet. Det de alle har felles er at de har en familie å ta hånd om, men de har sine utfordringer og kamper, noen verre enn andre. Etter en tragisk ulykke så velger hovedpersonen Adam å ikke nøye seg med det familielivet han har, selv om det kan virke helt alminnelig på utsiden. Kan familielivet nå nye høyder når man setter skriften, Gud og Jesus i sentrum når det kommer til familielivets kvaler?

Fra skaperne av ”Flywheel”, ”Facing the Giants” og ”Fireproof” kommer deres neste film i rekken, nemlig ”Courageous”. Den tar først og fremst for seg hvordan være en far som overgår det å være en god nok far. Disse politimennene går inn for å få skikk på sitt familieliv ved å inngå et skriftlig vedtak som skal få orden i sakene, men med Skriften og Gud i fokus.
Filmen innholder mye godt budskap som en far bør få med seg, men til tider synes jeg budskapet kommer fram på en litt for oppstykket og tillaget måte der det skjer mye og der man lar handlingen følge en slags ønsketenkning. I mange kristne filmer blir dette altfor synliggjort og jeg synes man kan merke tendenser til det her også. En annen sak er hvis filmen bygger på en sann historie, noe denne nok ikke gjør.
En noe mer klønete ting er å tilrettelegge manuset med ”tre kristne politimenn mot en ikke kristen politimann” og at det i tillegg kommer en sjeleglad kristen spanjol inn i bildet. Denne ufrelste politimannen er jo dømt til å bli kristen. Det som følger er en litt klisjé kristen handling til tider, selv om temaet som tar for seg familieforholdene nok er viktig og greit lagt fram, selv om jeg synes at ”Love dare” i ”Fireproof” nok var mer original og bedre tilrettelagt.

Kvaliteten på filmen når det kommer til skuespill, foto og klipping av bilde overgår de forrige filmene til Kendrick & Co. Det som blir en liten nedtur er den siste scenen der lyden ikke er helt syncet inn med bildet, noe som kan senke noe av filmopplevelsen, spesielt når det skjer i filmens siste scene. Alle legger nok sikkert ikke merke til det, men som filmanmelder så er det ikke vanskelig å ikke legge merke til det.
Filmen er nok litt i lengste laget og kunne vært like bra, eller bedre, hvis den hadde vært kortet ned på noen steder. Men noen av actionscenene og spenningen underveis er med på å redder filmen fra å bli trukket til å bli altfor lang.

Selv om det kan virke at jeg legger fram en del negativt så er noe av det negative litt mer uvesentlig. Jeg personlig likte filmen og det var nok noen tårer som satt løs i øyekroken når handlingen var på sitt mest intense. Man får det til når skuespillet fungerer, noe det stort sett gjorde gjennom hele filmens gang. Humoren midt i alvoret er også med på å holde humøret oppe og gi filmen et par ekstra løft. Alt i alt et godt stykke film med et godt stykke budskap! En god film for fedrene der ute!
5.33 av 7 - -
0.39 sekunder