Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Book of Ruth: Journey of Faith (2009)

På den tiden Dommerne styrte Israel (for ca. 3000 år siden), ble det en gang hungersnød i landet. Elimelek og hans kone No'omi(Lester) og de to sønnene dro da fra Betlehem og til Moabs land for å bosette seg der. Begge sønnene ble gift med kvinner i Moabs land, en med en kvinne som het Rut(Morris). Men etter en tid døde både No'omis mann og hennes to sønner. Ruts bok er en bibelsk Askepott-historie om Rut, en ydmyk kvinne, som flytter til Betlehem sammen med svigermor som har mistet både mann og sønner i Moabs land. I Betlehem gifter Rut seg på nytt med Boas(Carman) og sammen får de sønnen "Obed" som blir bestefar til Kong David.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 27min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Stephen Patrick Walker
Forfattere
Stephen Patrick Walker
Manusforfatter
Salvatore DiSalvatore
Manusforfatter
Richard Raucci
Manusforfatter
Skuespillere
Salvatore DiSalvatore
Set
Dan Haggerty
Simeon
D.J. Perry
Benjamin
Ray Nikolaison
Neb
Sherry Morris
Rut
Rev. Terry Bomar
Vigsels prest
Nicholas X. Parsons
Chillion
Produsenter
Ray Nikolaison
Produsent
D.J. Perry
Medprodusent
Peter Sassi
Medprodusent
Rick Chess
Medprodusent
Roy D. Hunter Jr.
Sjefsprodusent
Terri Lynn
Medprodusent
Annet
Dennis Therrian
Komponist
Stephen Patrick Walker
Redigering
Peter Sassi
Redigering
Dave Selle
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En Bibelsk askepott historie

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er historien om moabittkvinnen Rut og hennes kamp om å overleve sammen med svigermoren No'omi. Vi følger med hvordan hun velger å ta vare på No’omi, der ikke bare hun, men også Rut går gjennom en tøff periode etter å ha mistet mannen sin. Her er det viktig å holde sammen, og når Orpa velger å vende tilbake til sitt eget folk, velger Rut å holde seg nær No’omi, som er enke, og nær Israels Gud. I det lange løp fører dette med seg velsignelser som Rut ikke hadde kunne drømme om.



Ruts bok er kanksje ikke den mest filmatiserte gjennom historien, og ser vi tilbake så har vi en versjon fra 1960 som også tar for seg denne episke bibelfortellingen. Når det kommer til denne lavbudsjettsversjonen av Rut så klarer den dessverre ikke fortelle den på en like episk måte som den kunne ha blitt fortalt på selv om den stort sett holder seg til den bibelske historien. Det er selvfølgelig fylt på med oppdiktede navn på bipersoner og satt inn naturlige elementer som historien i Bibelen ikke går så nøye inn på, men den røde linjen holder stort sett mål. Hvis jeg skal pirke på noen småting, så var en ting jeg merket meg, fokus på tvilen som er ganske sentral selv om den ikke utelater troen og tilliten til Gud. I den Bibelske historien står det ikke mye om tvil eller fortvilelse, men kanskje sorgen, som det står noe om, innimellom kan resultere i tvil og fortvilelse?

En annen ting som det står om i Ruts bok 1,19: ”Nå gikk de begge to til de kom til Betlehem. Og det skjedde da de hadde kommet til Betlehem, at hele byen stod på ende på grunn av dem. Kvinnene sa: "Er dette No'omi?"” For det første synes jeg ikke filmen helt klarer å vise fram at hele byen stod på ende på grunn av dem, hvis jeg har forstått riktig det uttrykket, og for det andre så er fokuset kun på én kvinne når det i Bibelen står om kvinnene (flere) som sa: ”Er dette No’omi?”. Men dette er ikke de helt vesentlige tingene å glemme bort.

En vakker ting med historien er det at Rut med hele seg selv ønsker å ta vare på enken No´omi noe vi senere inn i det Nye Testamentet kan se på som en del av en ren og usmittet Gudstjeneste for Gud og Faderen, det å se til …enker i deres nød… (Jak 1,27).



Selv om budskapet holder seg godt, så er det kvaliteten filmen sliter aller mest med. Skuespillet halter en del og flere av rollene synes jeg rett og slett ikke passer til rollehaverne. Den kjente kristne musikeren Carman passer kanskje aller best inn i rollen som Boas, men utenom dette blir det litt for flatt. Kostymene er også dårlige. De ser altfor rene og ”der og da” tilrettelagte ut, samt kulissene kunne man også ha jobbet en del mer med, men kanskje budsjettet ikke helt strakk til?

Lyden er også et kapittel for seg selv. Veldig dårlig og kanskje litt irriterende lydklipping til tider, med en del vindstøy og biter der det virker som om lydsporet helt er kuttet ut. På dette området er filmen overraskende amatørmessig.



Jeg hadde ikke de helt store forventningene til denne, selv om historien gikk etter bibelske retningslinjer så ble den litt drøyd ut med noen lange sekvenser. Det positive er at den ikke har sklidd så veldig langt ut fra Bibelen, men den hjelper jo ikke så veldig på troverdigheten når kvaliteten ligger på den helt andre siden. Denne passer seg nok best på teater! Se heller versjonen fra 1960.
3.33 av 7 - -
0.46 sekunder