Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dante's Inferno: An Animated Epic (2010)

Dante(McTavish) står i mot onde makter i en opprivende reise gjennom Helvete. Han hugger ned grusomme demoner og monstere - alt dette for å redde sin elskede Beatrice(Branch) fra klørne til Helvetes mester - Lucifer(Blum).

Vurdering

1 av 1 stemme

Fakta

1t 24min
Dante's Inferno
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lee Seung-Gyu
Jong-Sik Nam
Shuko Murase
Victor Cook
Mike Disa
Sang-Jin Kim
Forfattere
Jonathan Knight
Forfatter
Dante Alighieri
Forfatter
Brandon Auman
Manusforfatter
Skuespillere
Mark Hamill
Alighiero
Kevin Michael Richardson
Phlegyas og Kong Minos
Graham McTavish
Dante
Vanessa Branch
Beatrice
Steve Blum
Lucifer
Peter Jessop
Virgil
Victoria Tennant
Bella
Bart McCarthy
Filippo Argenti
John Paul Karliak
Hevneren
Produsenter
Carin Davis
Medprodusent
Joe Goyette
Produsent
Mitsuhisa Ishikawa
Produsent
Cate Latchford
Produsent
Jim Wyatt
Medprodusent
Jay Fukuto
Sjefsprodusent
Annet
Christopher Tin
Komponist
Bill Chernega
Redigering
John Hoyos
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Groteskt om Helvete

Inpsirert av spillet fra EA med samme tittel utgir hovedpersonen Dante seg ut på en heseblesende jakt etter forloveden sin som er blitt drept av en hensynsløs drapsmann. Dante oppdager henne enda litt i livet etter at hun er blitt stukket ned med sverd og er vitne til at hun dør og at sjelen hennes er på vei til himmelen rett før de onde makter rekker å gripe tak i henne og dra henne ned til Helvetes avgrunn. Dante finner en vei ned til helvete for å finne og redde henne. Her går han gjennom Helvetes 9 sirkler og kjemper seg fram ved å beseire den ene demonen etter den andre før han til slutt står ansikt til ansikt med selveste Lucifer.Man kan tydelig se at filmen er laget for å lage animasjonsvold i en litt overdreven klasse. Den tar for seg middelaldertiden der korstog og såkalt hellig-krig var vanlig. Hovdepersonen selv er også en hensynsløs og umoralsk drapsmann med en sterk katolsk tro der hellig krig og slakting av muslimer var helt greit.

Små positive lysglimt i handlingen forekommer bl.a. så får vi fram hvordan prestene løy om at hellig krig og vold var greit for Gud. Etter hvert innser Dante også hvordan han egentlig fortjener fortapelsen istedenfor Paradiset. Selv om det i virkeligheten ikke er noen nåde i helvete så får han reddet noen av menneskene som han kjente fra før og ikke hadde noe imot, ved bare å vise fram korsrelikvien og dermed sendes sjelen opp til Paradiset. Her er det på en måte Dante som er sjefen, ikke Gud.

Filmen går også stikk i strid med Bibelen og dikter opp et fantasifullt helvete, selv om det ser temmelig grotesk ut og kan inneholde noen elementer av sannhet. Problemet kommer inn når man tror at djevelen regjerer i helvete, noe han ikke gjør. Mange kristne i dag tror at djevelen er i helvete med sine demoner og torturer de fortapte, men dette har ikke sin forankring i Bibelen men gammel katolsk overtro. Saken er den at djevelen og hans engler vil bli bundet og kastet dit på den ytterste dag. Dessverre er dette en budskapsmessig katastrofe med et usunt og ubibelsk fokus på helvete og fortapelsen.Animasjonsteknikken vil sikkert begeistre flere animefans der ute, men det hjelper ikke for min del når blodet flyter og ting er satt såpass på spissen at det ikke holder mål, selvom helvetes landskaper kan virke noe interessant laget.

Jeg synes filmen alt i alt har noen budskapsmessige poenger men uten at den gir filmen noen bredde på den fronten. Jeg vil nok ikke anbefale denne for kristne og heller ikke for dem som fort får helvetesangst. Men kanskje filmen kan skape samtaler om evige ting, som for eksempel helvete?

Historien i filmen baserer seg delvis på triologien "Den guddommelige komedie" av Dante Alighieri, skrevet mellom 1308 og 1321.

Men, hold deg aller helst unna denne og se noe mer barnevennlig!
1 av 7 - -
0.24 sekunder