Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Letters to God (2010)

En ung gutt, Tyler(Maguire), som er syk med kreft skriver brev til Gud og berører og inspirerer alle han møter i nabolaget. Så kommer det en ny postmann(Johnson), som sliter i sitt eget liv, men som ved å lese brevene blir berørt og inkludert i familien. Tyler inspirer ham til å ta tak i livet sitt og finne sønnen han engang mistet på grunn av sitt alkoholmisbruk.

Vurdering

5.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 54min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Patrick Doughtie
Forfattere
Patrick Doughtie
Manusforfatter
Art D'Alessandro
Manusforfatter
Sandra Thrift
Manusforfatter
Cullen Douglas
Manusforfatter
Skuespillere
Brett Rice
Bar Guy
Erin Bethea
Chemotherapy Nurse
Bailee Madison
Samantha Perryfield
Patrick Doughtie
DMV Examiner
Robyn Lively
Maddy Doherty
Tanner Maguire
Tyler Doherty
Tom Nowicki
Jack the Bartender
Lisa Curtis
Erin Miller
Karley Scott Collins
Ashley Turner
Michael Bolten
Ben Doherty
Produsenter
Wayne Morris
Produsent
David Nixon
Produsent
Paul Sirmons
Produsent
Art D'Alessandro
Medprodusent
Sandra Thrift
Medprodusent
Kim Dawson
Produsent
Andre Dugger
Medprodusent
Tim Grosshans
Medprodusent
Rob Micai
Medprodusent
Tom Swanson
Sjefsprodusent
Annet
Bob Scott
Cinematografi
Mark Garner
Produksjonsdesign
Colin O'Malley
Komponist
Patrick Tyler
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Barnetroens sterke ringvirkninger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en sterk film, basert på en sann historie, om en gutt som lider av kreft. Livet blir ikke lett hos familien Doherty, som består av kreftsyke Taylor, moren Maddy, storebror Ben og Bestemor Olivia. Det er ikke nok at familien mistet faren, men nå står Taylors liv i fare, men han står ved godt mot og ønsker å leve som en Guds kriger den tiden han har igjen. Det stopper allikevel ikke der, men han skriver stadig brev til Gud om sine innerste tanker og lengsler, og livet hans blir enda mer forsterket når postmannen Brady innser hva som pågår, og som selv ikke har det så lett.Filmen bærer et sterkt budskap om det å ha en enkel og barnslig tro i den Gud som Bibelen beskriver. Bibelversene i Matteus 18:3-5 blir derfor også viktige å ivareta i denne sammenhengen: ”Sannelig sier Jeg dere: Hvis dere ikke omvender dere og blir som barn, skal dere slett ikke komme inn i himlenes rike. Derfor, den som fornedrer seg som dette barnet, han er den største i himlenes rike. Den som tar imot et barn som dette i Mitt navn, tar imot Meg.”

Når det er sagt så viser filmen dessverre en noe lettvint ”be Jesus komme inn i sitt hjerte” frelsesmetode som ikke har helt sine røtter i Bibelen. De som blir frelst ser sikkert sin nød og synd til en viss grad og gjennom den innsikten så ser de sitt behov for frelse, men dette kunne også vært tydeligere portrettert.

Dette blir allikevel en fin film budskapsmessig blandet med grei nok kvalitet. Ulik mange andre Hollywood filmer der ute så bærer denne på en god moral, stort sett hentet fra Guds Ord. Hvis du er nedenfor og har det vondt og tungt, men også har det så bra som det går an å ha det, så følg Tyler’s eksempel: Skriv et brev til Gud!”Letters to God” bærer en grei bildekvalitet, med et greit skuespill med en mer eller mindre ukjent rollebesetning. Allikevel så er tilpasningen av morsrollen i filmen, spilt av Robin Lively, kanskje litt i yngste laget i forhold til sønnen Ben og de kan virke som søsken ved første øyekast, men det blir fort klart at de ikke er det.Stort sett en fin film, med noen kristne klisjeer som kunne vært utelatt eller bedre tilrettelagt til historien. Hvis man overser dette og fokuserer på det åndelige budskapet filmen i sin helhet prøver å formidle så er dette en utmerket film for dem som kanskje lider av kreft eller en annen livstruende sykdom, eller bor i en familie som er kjent med dilemmaet. Hvis du liker denne så kan du jo også ta en titt på ”Dear God” fra 1996 eller ”The Miracle of the Cards” fra 2001, der den førstnevnte er en sekulær produksjon og den andre en kristen.
5 av 7 - -

Inspirerende og sterk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En av årets helt klart beste filmer med et tydelig kristent og inspirerende budskap må være ”Letters to God”. Det handler om en gutt, Taylor, som er kreftsykt og som har sin egen form for bønn. Han skriver brev til Gud. Problemet for postselskapet er hva de skal gjøre av disse brevene, og de blir da tatt vare på av den nye postmannen som også leser brevene som igjen påvirker livet hans. Tyler er en gutt som er full av livsmot og en sterk tro på at Gud har gitt ham mening i livet, selv om dette livet ser ut til å bli kort. Personligheten og gleden smitter over på de rundt ham, og han kjærlighet til Gud smitter også.Jeg liker at filmen har så mange nivåer. En ting er sykdommen, som preger store deler av filmen, men det er godt å se hvor involvert håp og mening er i alt dette. Så er det karakteren til postmannen Brady, som sliter med en fortid og alkohol, og som igjen får smaken på livet. Filmen er også barnevennlig med undervisning for barn, og en handling som er sett fra barnas perspektiv både på fritiden og skolen. De eldre blir også sett i denne filmen og får bidra med sin visdom og humor. Når man knytter alt dette sammen i en film som fokuserer godt på karakterutvikling, med godt skuespill i bakhånd så blir det utmerket resultat som bringer fram tårer og smil for mennesker i alle aldre.Det blir nesten for mye av det gode i denne meget oppløftende filmen som jeg anbefaler deg å skaffe. Det finnes noen lignende filmer, slik som Miracle of the Cards og Birdie & Bogey, men ”Letters to God” er å foretrekke på alle måter.
6.33 av 7 - -
0.51 sekunder