Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Ringenes Herre: To Tårn (2002)

Historien er satt i en tid før den skrevne historie, da menneskene delte verden med udødelige alver, mektige trollmenn, flittige dverger og hobbiter. De var ni i starten, men har møtt både farer og svik. Den forrående ondskapen som bor i Ringen har splittet brorskapet - Bare hobbiten Frodo Lommelun(Wood) viser motstand mot Ringens kraft, noe som gjør ham særlig skikket til å bære den. Frodo, sammen med hans trofaste venn, Sam Gamgod(Astin), må føre Ringen til Dommedagsfjellet - det eneste sted der Ringen kan ødelegges.

Vurdering

6 av 2 stemmer

Fakta

3t 34min
The Lord of the Rings: The Two Towers
Språk: Engelsk, Sindarin

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Peter Jackson
Manusforfatter
Fran Walsh
Manusforfatter
Philippa Boyens
Manusforfatter
J.R.R. Tolkien
Forfatter
Stephen Sinclair
Manusforfatter
Skuespillere
Sean Astin
Samwise Gambee
David Wenham
Faramir
Brad Dourif
Grima Wormtongue
Christopher Lee
Saruman den hvite
Bernard Hill
Theoden
Stephen Ure
Grishnak
Karl Urban
Eomer
Andy Serkis
Gollum
Produsenter
Peter Jackson
Produsent
Harvey Weinstein
Sjefsprodusent
Bob Weinstein
Sjefsprodusent
Fran Walsh
Produsent
Michael Lynne
Sjefsprodusent
Mark Ordesky
Sjefsprodusent
Robert Shaye
Sjefsprodusent
Jamie Selkirk
Medprodusent
Rick Porras
Medprodusent
Annet
Howard Shore
Komponist
Grant Major
Produksjonsdesign
Andrew Lesnie
Cinematografi
Jabez Olssen
Redigering
Michael Horton
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Dommedagsferden fortsetter

Den andre filmen i «Ringenes Herre» triologien, «To tårn», tar oss videre med på den eventyrfylte reisen mot Mordor. Broderskapet er splittet men på veien møter de alle utfordringer og land som må forsvares og kjempes for harde livet. J.R.R. Tolkiens suksessroman kommer til live på de mest fantasifulle måter i denne oppfølgeren til «Ringens brorskap».Som i den første filmen, men kanskje enda mer i denne, så kan vi merke oss paralleler med Bibelen i de forskjellige rollefigurene og handlingsgangen. Vi kan se forskjellige Kristustolkninger i de forskjellige rollene, der rollefiguren Frodo viser Jesu lidelsesvei mot det fullendte verk. Dette er hovedfokuset som filmene bærer med seg. Ellers tydeliggjør filmen Kristus fra de forskjellige rollene Han har og hadde når Han levde på jorden.

Man kan sikkert finne utallige paraleller mellom Bibelen og filmen/boken. Noen er sterkt imot at dette brukes som et virkemiddel til å formidle noe av det bibelske budskapet på, andre er mer nøytrale, mens andre derimot omfavner dette og klarer å se Jesus gjennom historien. Får man sett hva Jesus gjorde for oss gjennom filmen, så er det flott, og får man se flere aspekter av det kristne liv så er det også bra. Filmen kan godt egne seg til samtaler innenfor kristen tro vs. Ringenes Herre og dermed også gi flere innfallsvinkler når det kommer til Bibelen versus filmen.Kvalitetsmessig matcher denne den første og overgår den nok litt, spesielt når det kommer til de Oscar belønnede spesialeffektene som rett og slett imponerer.Skuespillet og dialogene blir også bundet fint sammen. Filmen kan blir litt langtekkelig hvis man ikke er i humør til å se en lang film, men interessant hvis du virkelig setter deg inn i hva som skjer. Selvom man kanskje ikke helt klarer å henge med i hvorfor alt skjer så vil godt bilde, kameraføring og topp spesialeffekter med de utroligste kampsekvenser holde deg sittende i filmstolen. Filmen ble også Oscar vinner i kategorien «beste lydklipping». Oscarnominasjonene filmen klarte å hale inn var for beste film, klipping, lyd og scenografi.Filmen ble jo laget etter og under tiden for det tragiske terrorangrepet på World Trade Center 11.september 2001, og bærer navnet «To tårn» og det var sikkert flere som kanskje stilte spørsmål og stusset ved dette interessante dilemmaet.

En bra fortsettelse på den første filmen, og man venter nok ikke lenge etter denne med å se den tredje og siste filmen i triologien, nemlig «Atter en konge».
6 av 7 - -

Reisen fortsetter, med mer action

Andre film i Ringenes Herre triologien tar av der den forrige slapp, men nå er broderskapet splittet opp og farene som truer virker mye sterkere. Saruman har greid å skape seg en hær som skal utrydde menneskeslekten, men de som er igjen har ikke tenkt å gi seg.Det legges opp til en god del mer action enn i første film, og det lover bra – samtidig er det litt mer variasjon siden vi følger hendelsene fra flere kanter. Dessverre synes jeg at kampsekvensene er overdrevet en del, og CGI biten følger ikke alltid like godt med i svingene selv om det for all del er utrolig bra gjennomført.En verdig oppfølger, som tar oss med videre på Tolkiens fantastiske eventyr.
6 av 7 - -
0.43 sekunder