Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Saved! (2004)

Den snille jenta Mary (Jena Malone) og hennes bestevenninne Hilary Faye (Mandy Moore) er på toppen av rangstigen på American Eagle kristne videregående skole. Men det skal til å forandre seg i denne omveltende morsomme tenåringskomedien om skryt, hykleri og skolegang. I andre roller ser vi Macaulay Culkin og Patrick Fugit i noe som er blitt en dristig og morsom satire.

Vurdering

2.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 29min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Brian Dannelly
Forfattere
Brian Dannelly
Manusforfatter
Michael Urban
Manusforfatter
Skuespillere
Aaron Douglas
Paramedic
Mandy Moore
Hilary Faye
John Innes
Pastor
Patrick Fugit
Patrick
Martin Donovan
Pastor Skip
Eva Amurri
Cassandra
Jay Hilliker
Servitør
Produsenter
Michael Ohoven
Produsent
Sandy Stern
Produsent
Michael Stipe
Produsent
William Vince
Produsent
Annet
Christophe Beck
Komponist
Bobby Bukowski
Cinematografi
Pamela Martin
Redigering
Tony Devenyi
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Hvordan kristenlivet ikke er!

Det er skuffende å se Mandy Moore, som gjør en fin og ekte rolleinnsats i "A Walk To Remember", spille hyklersk, overåndelig og overfladisk kristen i denne filmen som jeg vil si totalt gjør narr av ekte tro! Selvom hovedpersonen i filmen viser seg å være en ivrig kristen i skolens øyne så ser vi tross dette hvordan filmen prøver å gi oss et veldig feil bilde av den kristne troen. Skulle tro filmskaperne kanskje ville hinte til at kristentro bare er "fake" ved å lage denne filmen.Noen kan kanskje få et lite medynkende inntrykk av filmen, men jeg vil si at man ikke bør la seg lure. Jesu navn brukes veldig ofte i filmen, faktisk flere ganger enn i mange gode kristne filmer, men i sin helhet og livsmessig som rollene er presentert så heller dette mer mot en blasfemisk side enn en sunn kristen side. Eksempler på filmens umoral er bl.a. denne skolepastoren som inngår et forhold med Mary's mor som er skilt og kaller seg troende og der konen til denne pastoren har forlatt ham til fordel for misjonærtilværelsen. Den hyklerske og overdrevne kristnerollefiguren Hillary Faye blir presentert med en voldelig personlighet, der hun og Mary bl.a. lærer å skyte med pistol for å beskytte seg mot voldtektsmenn. Sinne, hat og falskhet lyser også ut av øynene på Hillary, og jeg kan godt skjønne hvorfor Mary også forlater troen. I et mislykket forsøk på å drive ut demoner av Mary så kaster Hillary Bibelen etter henne i såkalt "hellig" sinne! Hillary bedrar også noen av skolevennene sine ved å legge skylden på dem ved å spraye grafitti over skoleveggene. Et av de mest blasfemiske hendelsene i filmen er når den jødiske Cassandra later som om hun taler i tunger og det viser seg å være perverse ting som kommer fram i det Hillary på en eller annen måte avslører dette. Filmen tar også frem et typisk kristent ståsted for homofili og gjennom dette så aksepterer filmen dette som om det var noe naturlig.En kvalitetsmessig laber film, der skuespillet er overfladisk og fremføringen av det som skal være kristent er latterlig! Bildekvaliteten kan løftes noe opp, men skuffende nok bidrar det kristne bandet "All Star United" med en sang i filmen!En dårlig film som jeg anbefaler folk til ikke å se, en film der synd florerer blandt folk som vil kalle seg kristne. En film som ikke oppfordrer til omvendelse fra synd til en sann og ekte tro på Kristus men latterliggjør det hele! I takkelisten i rulleteksten kan vi også se at George H. Smith, som står for boken "Atheism: The Case Against God", blir takket og bekrefter dermed noe av filmens hensikt.
1 av 7 - -

Ungdomstro satt på spissen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Jeg er ikke av de som blir lett støtt av filmer som setter kristendommen litt på spissen, tvert imot, jeg liker slike filmer veldig godt. Det er noe utfordrende og annerledes ved dem som ikke er vanlig i en trygg kristenproduksjon. ”Saved!” er en slik film som bunn i grunn trolig er positiv til kristentroen men negativ til hykleri og fundamentalisme. Måten det er gjort på, i form av en komedie, får nokk flere kristne til å heve sine øyebryn for det er jo ikke så mye å le av og det kan lett tenkes at en del er gjort for å mobbe de kristne.Uansett hva filmen var ment til så synes jeg filmer har flere gode poenger, selv om ”Saved!” ikke er en kristen film og således ikke fremmer et kristent budskap om frelse – men heller prøver å kritisere en gal form av kristen tro. Det er, synes jeg, nesten litt sunt å se en slik film.Siden ”Saved!” kom i 2004 har jeg sett den flere ganger, og det er en film som er best første gangen fordi den er annerledes, og blir kanskje en aning masete de neste gangene. Det er muligens fordi plottet egentlig er ganske enkelt, overfladisk og lett å huske. Kvaliteten er god som hvemsomhelst ungdomskomedie, men kristendommen er litt overdrevet presentert. Jena Malone gjør en god rolle som Mary, og Mandy Moore(fra ”A Walk To Remember”) gjør det også bra i rollen som superkristne Hilary. Vi får også gjensyn med Alene Hjemme stjernen Macaulay Culkin.
4 av 7 - -
0.59 sekunder