Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Come Sunday (2018)

Evangelisten Carlton Pearson møter motbør når han kommer til den konklusjonen at frelsen er universiell, at Gud gir alle mulighet over tid selv etter sin død å komme til himmelen. Det vil si, at der ikke finnes et helvete - og det synet er så kontorversiell blant evangelikale kristne at han blir sett på som kjetter.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 46min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Joshua Marston
Forfattere
Marcus Hinchey
Manusforfatter
Skuespillere
Tonea Stewart
Lillie Ruth Pearson
Danny Glover
Quincy Pearson
Martin Sheen
Oral Roberts
Chiwetel Ejiofor
Carlton Pearson
Greg Lutz
Pat Robertson
Ric Reitz
Richard Roberts
Selena Anduze
Claire
Tracey Bonner
Kiesha
Juan Gaspard
Church member
Produsenter
Julie Goldstein
Produsent
Marc Forster
Produsent
Cindy Wilkinson Kirven
Sjefsprodusent
James D. Stern
Produsent
Lucas Smith
Sjefsprodusent
Alissa Shipp
Produsent
Jonathan Montepare
Sjefsprodusent
Kristy Maurer Grisham
Medprodusent
Ira Glass
Produsent
Annet
Erin Charles
Cinematografi
Richard Sherman
Produksjonsdesign
Malcolm Jamieson
Redigering
Peter Flinckenberg
Cinematografi
Tamar-kali
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Pastoren som våget å tro annerledes

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hva skal ledelsen i en kirkeretning gjøre når en av deres fremadstormende pastorer begynner å preke noe som ikke overensstemmer med retningens lære? Kirken har behandlet mange slike saker dårlig, men samtidig er det ikke så mye man kan gjøre annet enn å ta avstand forståelig nok. Det er såklart fort gjort å fordømme, noe som også vises her - men det vises også en prosess som noen ganger forsøker å ta hensyn.

Det er basert på en sann historie som gjør filmen ekstra virkelighetsnær. Kristen universalisme, eller “læren om universell forsoning” er et vanskelig tema siden den omhandler et av de tingene i kristendommen som har vært relevant og fundamentale helt siden starten - nemlig himmel og helvete. Det er også den tingen som er veldig lett å akseptere fordi hvem vil ikke at alle skal bli frelst? Hvem vil ikke ha mulighet til å lette litt på ansvaret på jorden? Det berører våre følelser og gir svar på noen av de vanskeligste spørsmålene. Men er det sant? I en film som dette får man gjennomgått teologien og testet følelsene som oppstår rundt temaet. Det finnes kirkeretninger som tror på universell forsoning, og det er gjennomtenkte argumenter som baserer seg på bibeltekster. Carlton vises til å starte fra scratch og vil reformere sin kirke på området. Det skaper konflikt, og det er det som skaper spenningen i filmen også. Det hintes ikke så mye til at dette ikke er noe nytt.

Filmen portretterer såklart kjetteren, Carlton, som den mest sympatiske personen. Det er han som har rett i saken, det er han som viser vei og som blir forfulgt. Derfor føles det kanskje litt manipulerende med viklingen filmen framstiller, men en film er den mest sympatiske om man tar side med mindretallet. Det er også verdt å merke seg at dette er ganske nylig historie som øker mistanken om en styrt agenda. Ellers er filmen av høy kvalitet samtidig som den ikke unnskylder troen på Jesus.
4 av 7 - -
0.68 sekunder