Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Gud er ikke død 2 (2016)

Når Brooke(Hayley Orrantia) spør læreren Grace Wesley(Melissa Joan Hart) et spørsmål angående Jesus i historietimen velger læreren å sitere et bibelvers og svare etter beste evne. Det blir plukket opp av skolen, og med den bakgrunn av at hun skal ha preket sin tro i undervisningen fører de sak mot henne. Grace velger å ta opp kampen selv om det kan medføre at hun mister sin jobb og rett til å være lærer.

Vurdering

5.65 av 2 stemmer

Fakta

2t
God's Not Dead 2
Land: USA
Språk: Kinesisk, Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Chuck Konzelman
Manusforfatter
Cary Solomon
Manusforfatter
Skuespillere
Benjamin A. Onyango
Reverend Jude
Carey Scott
Richard Thawley
David A. R. White
David A. R. White
Pastor Dave
Ray Wise
Peter Kane
Tommy Blaze
Waiter
Trisha LaFache
Amy Ryan
Paul Kwo
Martin Yip
Pat Boone
Walter Wesley
Melissa Joan Hart
Grace Wesley
Produsenter
Cary Solomon
Produsent
Dustin Solomon
Produsent
Jami Solomon
Produsent
Russell Wolfe
Russell Wolfe
Produsent
Matt Shapira
Produsent
Michael Scott
Michael Scott
Produsent
Dan Campbell
Produsent
Troy Duhon
Produsent
Annet
Will Musser
Komponist
Brian Shanley
Cinematografi
Vance Null
Redigering
Mitchell Crisp
Produksjonsdesign
Wynton Payne
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Den historiske Jesus inn i rettsalen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

“God’s Not Dead 2” er en verdig oppfølger som tar saken litt lenger enn forgjengern, fra klasserommet og inn i rettsalen. Temaet er også av en litt annen art, og der fokuseres ikke lenger på skapelse og filosofi, men den nye testamentets historiske troverdighet og de grunnleggende religiøse rettighetene og trosfriheten man har i USA. På denne måten så dekker disse to filmene en god del viktige saker som man kan ta med i trosundervisningen i kirken, om ikke veldig i dybden så gjøres det så godt det kan gjøres på film før det blir dokumentar. Disse filmene kan på denne måten gi et slags utgangspunkt for videre samtale.

Slik som første film, så er det lagt mye prestisje i denne og man har hentet inn eksperter som vitner som faktisk er kjente navn og har skrevet bøker. Det blir en slags promotering av disse og det gjør ikke så mye - annet enn at det blir noe opplagt og det gis tid til deres forklaring, noe som også er den mest forkynnende delen av filmen. Det er også helt klart en promotering av Newsboys som band, men på en måte synes jeg det gir en god ramme rundt historien.

Utover den opplagte tematikken så er skuespillet varierende, men fungerer med noen relativt sterke roller som bærer filmen. Handlingen har potensiale, og filmskaperne har greid å veve sammen flere historier inn til en historie som samlet fremmer troens sak. Det er likevel et stort men, og det er at selve utgangspunktet for handlingen er veldig tynn. Det er veldig svak sak å gå til rettssak på, at noen føler seg støtt på skolen, noe som igjen fører med seg at det blir litt karikert og aldri helt troverdig når en liten sak blir blåst opp slik. Kanskje det er en slik kristen greie, for jeg har en mistanke om at selve saken er noe typisk kristne er mye mer opptatt av en verden ellers. Filmen viser dermed tydelig at agendaen er noe annet enn at selve grunnstrukturen i filmen skal nødvendigvis holde mål.

Når det er sagt, så var det en fornøyelig opplevelse alt tatt i betraktning, og jeg synes kristen film som sjanger viser at de stadig blir bedre noe denne serien viser tegn på selv om det fortsatt er et godt stykke igjen.
4.3 av 7 - -
1.36 sekunder