Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Sound of Music (1965)

Frihetsvante og gledesspredende Maria(Andrews) klarer ikke helt å tilpasse seg klosterreglene og kommer stadig for sent til ting som skal skje. Lederskapet i klosteret bestemmer seg dermed å sende henne avgårde som guvernante til en familie med sju barn, der moren er død, og faren er en streng kaptein fra sjøforsvaret. Kapteinen(Plummer) er veldig streng og utøver sterk disiplin over barna, Maria ser dette og føler seg ikke helt enig og komfortabel med kapteiens disiplinerte dagsorden overfor barna. Nesten ingenting er lov, men når Maria bringer musikken inn i dette musikkdøde huset så brytes lenker og barna opplever at de får en mor som de lenge har manglet.

Vurdering

6.67 av 2 stemmer

Fakta

Alle
2t 47min
Rodgers and Hammerstein's The Sound of Music
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Howard Lindsay
Forfatter
Russel Crouse
Forfatter
Ernest Lehman
Manusforfatter
Maria von Trapp
Forfatter
Skuespillere
Doris Lloyd
Baroness Ebberfeld
Christopher Plummer
Kaptein Von Trapp
Peggy Wood
Mor Abbess
Anna Lee
Søster Margaretta
Ben Wright
Herr Zeller
Julie Andrews
Maria
Marni Nixon
Søster Sophia
Sam Harris
Person på fest
Norma Varden
Fru Schmidt
Daniel Truhitte
Rolfe
Produsenter
Robert Wise
Produsent
Richard D. Zanuck
Sjefsprodusent
Saul Chaplin
Medprodusent
Peter Levathes
Sjefsprodusent
Annet
William Reynolds
Redigering
Boris Leven
Produksjonsdesign
Ted D. McCord
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Musikalsk hjertevarmende

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En klassisk musikal om en østerrisk nonne som bringer musikken inn i et mors og musikk forlatt hjem som ellers preges av hard disiplin og strenge regler. Filmen er både musikalsk og budskapsmessig hjertevarmende og har gått inn i historien som et av tidenes store uforglemmelige klassikere. Vi møter Julie Andrews, som også ble Oscarnominert for rollen sin, som den frie og naturelskende Maria, og Christopher Plummer som spiller den strenge men etterhvert mykere Kaptein Von Trapp.

Filmen har god bildekvalitet, fin og kjent musikk som når en helt inn i hjerteroten med bl.a. sanger som «Do-Re-Mi», «Climb Ev'ry Mountain», «My Favourite Things», «Edelweiss» og tittelsangen «Sound of Music», som alle er skrevet av Rodgers og Hammerstein II. Filmen ble også Oscarvinner i kategoriene beste film, regi, lyd, filmmusikk og klipping.
Filmen er også laget etter en sann historie om den syngende Trapp-familien som såvidt unnslapp nazistene i 1938.

Filmen har et katolsk preg og det er vel den katolskte Guds tro som det blir gitt uttrykk for i filmen, men samtidig så får den nok ikke protestantene til å skyte rygg fordi Mariadyrkelsen ikke finner sted i filmen, eller kanskje den gjør det ubevisst gjennom rollefiguren Maria, hvem vet, det får seerne bestemme. Nonnene i klosteret ser ut til å være noen vise kvinner og gir Maria noen gode og hjelpende råd underveis, selvom de ikke er helt overbegeisret for hennes oppførsel i klosteret.
Som en ikke-kristen produksjon så kommer det jo ikke som et sjokk at Jesus fokuset ikke er tilstede i filmen, det nærmeste man kommer er når Maria skal be om hjelp i klosteret og at hun da vender seg mot et lite kors med Jesus på.

Alt i alt er dette en kjempe flott familiefilm med gode skuespillpresentasjoner, fantastisk Oscarnominert fotografering av Ted D. McCord, god og trovedrig bildekvalitet og mye mer.
Filmen har i senere tid også blitt modernisert til teater musikal bl.a. her i Norge med bl.a. Maria Arredondo og Bjørn Skagestad i rollene.
6.33 av 7 - -
0.47 sekunder